کد خبر: ۴۸۶۵۲
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۱

چند درصد خانوار‌های شهری به فیبرنوری متصل شده‌اند؟

با گسترش فناوری امروزه دسترسی به شبکه پایدار و پر سرعت امری مهم برای مردم محسوب می‌شود و تسریع پروژه فیبرنوری در مدت سه سال گذشته سبب شده ۴۰ درصد خانوار‌های شهری به فیبرنوری و سرعت تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه دست یابند.
چند درصد خانوار‌های شهری به فیبرنوری متصل شده‌اند؟

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:فیبرنوری یا تار نوری، رشته‌های بلند و نازکی از ماده‌ای شفاف مانند شیشه یا پلاستیک هستند که به اندازه قطر موی انسان است. این رشته‌ها در بسته‌هایی به نام کابل‌های نوری مرتب شده‌اند و برای انتقال سیگنال‌های نور در فواصل طولانی، باید از آن‌ها استفاده کرد.

با فیبرنوری می‌توان داده‌هایی مانند تصویر، صوت و ... را به راحتی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد. امروزه فیبرنوری به دلیل پهنای باند وسیع‌تر در مقایسه با کابل‌های مسی، و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره‌ای از مهمترین ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

بر این اساس، ارزانتر، نازک‌تر، ظرفیت بالا، تضعیف ناچیز، سیگنال‌های نوری، مصرف برق پایین، سیگنال‌های دیجیتال، غیر اشتعال زا، سبک وزن و انعطاف پذیر بودن برخی از مزایی است که فیبرنوری در مقایسه با سیم‌های مسی دارد.

در مدت سه سال گذشته اقدام مهمی بر تحقق و توسعه فیبرنوری به عنوان راه حلی برای برون رفت از شرایط نامناسب اینترنت شد. پروژه فیبرنوری منازل، کسب‌و کار‌ها ذیل یکی از تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم محسوب و وزارتخانه مذکور در این پروژه مکلف به ایجاد ۲۰ میلیون پوشش فیبرنوری در سراسر کشور شد.

به دلیل تأکید‌های مسئولان در مدت سه سال گذشته بسیاری از کاربران این فناوری را دریافت و تحت پوشش آن قرار گرفته‌اند توانسته‌اند به سرعت تا۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه هم دست پیدا کنند مسئله‌ای که بار‌ها از سوی وزیر ارتباطات به اشاره شد که هیچ تکنولوژی حتی اینترنت ماهواره‌ای نمی‌تواند جای ارتباطات پرسرعت فیبرنوری را بگیرد.

به گونه‌ای که با تسریع یافتن انجام این پروژه، کار در ۶۰۰ شهر آغاز و در ۳۰۰ شهر تمام شده و درحال حاضر حدود ۴۰۰ تیم در این شهر‌ها در حال فعالیت هستند و ۴۰ درصد خانوار‌های شهری به این فناوری دسترسی دارند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری ۱۴ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند.

درواقع با فعالیت گسترده و فشرده‌ای که در طرح فیبرنوری منازل و کسب‌و کار‌ها در دولت سیزدهم در دست اجرا قرار گرفت، در دو سال گذشته بیش از ۱۰ برابر قبل در شهر‌ها فیبرکشی و به اندازه هشت سال دولت پیشین به مشترکان فیبرنوری اضافه شده است.

حال با توجه به اهمیت این پروژه مسئولان از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است باید شرایطی ایجاد شود که مردم نیز به اهمیت این پروژه پی ببرند و نسبت به آن حس پیدا کنند که این امر نیازمند آن است که در سطح استان یک عزمی ایجاد و با همراهی اپراتور مربوطه بازاریابی خانه به خانه و محله به محله آغاز شود.

او همچنین تأکید کرد پس از ایجاد پوشش منتظر درخواست مردم کنند و حتی به عنوان هدیه دولت اپراتور‌های فیبرنوری منازل مردم را رایگان به فیبرنوری متصل کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر