کد خبر: ۴۸۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۹

روسیه در جنگ از بمب خلا استفاده کرده است

گروه‌های حقوق بشری و سفیر اوکراین در آمریکا، روسیه را به حمله به اوکراینی‌ها با بمب‌های خوشه‌ای و "بمب‌های خلاء" متهم کردند؛ این سلاح‌ها از سوی چند سازمان بین‌المللی مختلف ممنوع شده‌اند.
روسیه در جنگ از بمب خلا استفاده کرده است

به گزارش سرویس سیاسی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت: سازمان‌های عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر گفتند، به نظر می‌رسد نیرو‌های روسی از مهمات خوشه‌ای که در سطحی گسترده ممنوع شده‌اند، در حمله به اوکراین استفاده کرده‌اند. عفو بین‌الملل آن‌ها را به حمله به یک مرکز پیش‌دبستانی در شمال شرق اوکراین در حالی که غیرنظامیان در داخل آن پناه گرفته بودند، متهم کرد.

روسیه در جنگ از بمب خلا استفاده کرده است

 


بیشتر بخوانید:همه املاک روسیه توسط لهستان مصادره می‌شود



اوکسانا مارکارووا، سفیر اوکراین در آمریکا، پس از ملاقات با نمایندگان کنگره آمریکا به خبرنگاران گفت که روسیه در حمله به کشورش از یک سلاح گرمافشاری معروف به "بمب خلاء" استفاده کرده است.

مارکارووا پس از دیدار با این قانونگذاران گفت: "آن‌ها امروز از بمب خلاء استفاده کردند. ویرانی که روسیه می‌خواهد به اوکراین وارد کند، بزرگ است. "

یک بمب خلاء یا سلاح گرمافشاری، اکسیژن هوای اطراف را می‌مکد تا انفجاری با دمای بالا ایجاد کند، که معمولاً موج انفجاری با مدت زمانی که به میزانی قابل توجه طولانی‌تر از یک بمب متعارف است، ایجاد می‌کند و می‌تواند بدن انسان را تبخیر کند.

این در حالی است که هنوز استفاده از سلاح‌های گرمافشاری در جنگ در اوکراین به طور رسمی تایید نشده است. شبکه سی. ان. ان گزارش داد که یکی از تیم‌هایش بعدازظهر شنبه، یک پرتابگر موشک‌های گرمافشاری چندگانه روسی را در نزدیکی مرز اوکراین تشخیص داده است.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفت، گزارش‌های مربوط به این مساله را دیده، اما تاییدی در قبال استفاده روسیه از چنین سلاح‌هایی دریافت نکرده است. او در یک نشست خبری گفت: اگر چنین چیزی درست باشد، به طور بالقوه یک جنایت جنگی است. او اضافه کرد که سازمان‌هایی بین‌المللی هستند که چنین گزارش‌هایی را ارزیابی خواهند کرد و دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا "به دنبال مشارکت در گفتگو درباره آن است".

سفارت روسیه در واشنگتن به درخواست‌ها برای اظهار نظر درباره این گزارش‌ها پاسخ نداد.

مارکارووا گفت، اوکراین به طور فعال با دولت جو بایدن و کنگره آمریکا برای به دست آوردن تسلیحات بیشتر و تحریم‌های سخت‌تر علیه روسیه کار می‌کند.

او خطاب به خبرنگاران بعد از ترک این نشست اظهار کرد: آن‌ها باید بهای سنگینی را بپردازند.

براد شرمن، یک نماینده دموکرات و از قانونگذاران شرکت کننده در این نشست گفت که اوکراینی‌ها خواستار ایجاد منطقه پرواز ممنوع توسط آمریکا بر فراز اوکراین شده بودند، اما او احساس می‌کند که چنین کاری بسیار خطرناک است، زیرا می‌تواند باعث تحریک به درگیری با روسیه شود.

عفو بین‌الملل گفته قوانین بشردوستانه بین‌المللی استفاده از سلاح‌های ذاتاً کورکورانه و بی هدف مانند مهمات خوشه‌ای را ممنوع می‌کند. انجام حملات کورکورانه که غیرنظامیان را می‌کشد یا مجروح می‌کند، جنایت جنگی محسوب می‌شود.

برچسب ها: اوکراین جنگ روسیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد! تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد!
رئیس فدراسیون فوتبال از عملکرد سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان ابراز رضایت کرد و گفت این مربی به کار خود در این تیم ادامه خواهد داد.
عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمالاً دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به زودی تنظیم خواهدشد.
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
برگزیده
توافق با ایران در راه است توافق با ایران در راه است
فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی شد که واشنگتن تمایل به دستیابی به توافق با جمهوری اسلامی ایران دارد و اعلام کرد که این هفته در اروپا با نمایندگان ایران دیدار خواهند کرد.
عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمالاً دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به زودی تنظیم خواهدشد.
آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟! آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟!
پزشکیان رییس جمهوری در مجمع گفت و گوی تهران گفت: بر اساس معاهدات بین‌المللی حق استفاده از انرژی هسته‌ای داریم. ما برای کشاورزی و صنعت به این علم نیاز داریم. چه کسی گفته اینها حق دارند جلوی علم دیگران را بگیرند. خیلی‌ها در ایران می‌خواستند به سمت سلاح هسته‌ای بروند، اما مقام معظم رهبری جلوی آن را گرفتند. در نتیجه قرار نیست ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم
صفحه خبر بالای تصاویر