کد خبر: ۴۷۹۵۱
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۸
مهندس‌سلطانی در نشست خبری با اصحاب‌رسانه:

دسترسی پرسرعت فیبرنوری، راه‌حل اصلی درآمدزایی اقتصاد دیجیتال در کشور است

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خبری با اصحاب‌رسانه با بیان اینکه مخابرات ایران به دنبال توسعه پایدار است و پیشرفت ۹۰ درصدی توسعه فیبر نوری توسط مخابرات تاکنون راهگشای این مسیر بوده است، اظهارداشت: دسترسی پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری، راه‌حل نهایی و اصلی درآمدزایی اقتصاد دیجیتال در کشور و تحول بخش ارتباطات است.
دسترسی پرسرعت فیبرنوری، راه‌حل اصلی درآمدزایی اقتصاد دیجیتال در کشور است

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:مهندس مجید سلطانی در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه، که با حضور معاونین ستادی و مدیران کل ارشد شرکت مخابرات و خبرنگاران حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امروز شنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۳ برگزار شد، بر اهمیت توجه به نقش مخابرات به عنوان تکانه اصلی بازار ارتباطات و زیرساخت شبکه کشور تاکید کرد.

مهندس سلطانی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه با تشریح پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه نهضت جهادی توسعه فیبر نوری بیان کرد: پیشرفت این پروژه تنها محدود به لایه دسترسی نبوده و تمامی لایه‌های شبکه مخابراتی کشور را شامل می‌شود.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران که به مناسبت روز خبرنگار در نشست خبری امروز با حضور اصحاب رسانه، آخرین وضعیت پروژه‌های توسعه‌ای این شرکت را تشریح می‌کرد، خاطرنشان ساخت: پروژه توسعه فیبر نوری با استفاده از منابع داخلی شرکت به پیشرفت فعلی رسید واین مهم بدون دریافت هیچ‌گونه حمایت مالی خارجی و با تکیه بر منابع داخلی شرکت صورت گرفته است.

مهندس سلطانی افزود: این شبکه عظیم که سرمایه مردم و کشور است، با تلاش‌های مستمر و سرمایه‌گذاری‌های چندین ساله به این مرحله رسیده و نمی‌توان با کوتاهی در توسعه آن، سرمایه ملی را توسعه ارتباطات کشور را به خطر انداخت.

وی همچنین از فراهم بودن بستر برای ارائه سرویس‌های جدید بر بستر توسعه فیبر نوری به ۳.۵ میلیون مشترک خبر داد، اما به این نکته اشاره کرد که نمی‌توان مشترکین را مجبور به استفاده از سیستم‌های جدید کرد.

مهندس سلطانی توضیح داد: شرکت مخابرات ایران باید هم سیستم‌های قدیمی را حفظ کند و هم سیستم‌های جدید را با خدمات بهینه ارائه دهد، که این مسئله سختی‌ها و چالش‌های خاص خود را به همراه دارد.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات مالی و نیاز به سرمایه‌گذاری در این بخش اشاره کرد و گفت: نرخ بازگشت سرمایه سیار ۷ درصد است، در حالی که در بخش ثابت این نرخ به یک و نیم درصد می‌رسد، که هردو این رقم‌ها بسیار پایین و سرمایه گریز است.

مهندس سلطانی گفت: از تیم تصمیم‌گیرنده اقتصاد کشور به ویژه در دولت جدید و وزارت ارتباطات در خواست داریم تا این سرمایه ملی را حفظ کرده و در پیشبرد آن به اپراتور‌ها حداکثر کمک و همیاری را برسانند.

وی همچنین با اشاره به بدهی‌های شرکت مخابرات ایران، تصریح کرد: میزان بدهی‌ها در سال ۱۴۰۲ به مقدار ۱۵۰۰ میلیارد تومان رسید که بخشی از آن با دولت تهاتر شد. امیدواریم مجوز افزایش سرمایه به صورت نهایی داده شود تا بتوانیم وضعیت مالی شرکت را بهبود بخشیم و به تعهدات خود در قبال سهامداران عمل کنیم.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، با اشاره به ضرورت مهاجرت مشترکین از فناوری ADSL به VDSL و فیبر نوری، گفت: ۶ میلیون مشترک ADSL داریم که کم‌کم به سمت VDSL حرکت می‌کنند. همچنین تا پایان سال جاری، ۷ میلیون پوشش فیبر نوری را برای مشترکین فراهم خواهیم کرد.

وی در ادامه به نقش مهم مرکز مانیتورینگ شبکه مخابراتی اشاره کرد و از خبرنگاران خواست تا با دقت و مداقه بیشتری به بررسی مسائل فنی این حوزه و تبیین مباحث اساسی مخابرات و اهمیت آن برای مردم بپردازند.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: هدف‌گذاری پروژه نجما این بود که تا پایان سال جاری ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از خدمات اینترنت پرسرعت این طرح برخوردار شوند، همچنین تعداد ترمینال‌های فیبر نوری که برای منازل، کسب و کار‌ها و شهرک‌های صنعتی نصب می‌شود، از مرز ۱۰۰ هزار گذشته است.

وی افزود: در کنار پروژه نجما، طرح «UNSP» در دستور کار وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار دارد و همزمان با نجما در حال پیشرفت است.

مهندس سلطانی گفت: در حال حاضر متقاضیان اتصال به شبکه فیبرنوری می‌توانند موقعیت‌شان را بر روی نقشه مشاهده کنند، که اگر در منطقه سبز و دارای امکانات اتصال باشند، بلافاصله پس از تماس تلفنی یا ثبت سیستمی درخواست، دایری ایجاد می‎شود، در سایر مناطق نیز در صف انتظار قرار می‌گیرند.

وی با تشریح چالش‌های اساس این حوزه اظهارداشت: شکاف تقاضا و تامین پهنای باند مورد نیاز اینترنت در آینده نزدیک بیشتر از قبل مشاهده خواهد شد، از این رو توجه به ارتقاء زیرساخت و به ویژه شبکه ثابت با توجه محدودیت‌های توسعه در بخش همراه، ضروری است.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اظهار داشت: با توجه به تمام مسائل مطرح شده در این نشست، صنعت مخابرات نیاز جدی و فوری به توجه اساسی مسئولان رده اول کشور دارد و امیدواریم این صنعت به اندازه‌ای مورد توجه قرار بگیرد که در سطح فراملی و منطقه‌ای به اندازه ظرفیت خود، حرف برای گفتن داشته باشد.

مهندس سلطانی با بیان اینکه شرکت مخابرات در بخش فیبر نوری ۳۵۰ هزار مشترک FTTH و ۱۸۰ هزار مشترک VDSL دارد، بیان‌کرد: حوزه ارتباطات کشور از چنان قابلیت‌هایی برخوردار است که با سیاستگذاری‌های درست و مولدسازی، می‌توان بر محدودیت‌های بودجه‌ای غلبه کرد و فعالیت ارتباطات‌محور را در سراسر کشور توسعه داد.

وی همچنین تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ شرکت مخابرات به کاهش هزینه و افزایش درآمد روی آورده است، بر همین اساس در سال ۱۴۰۱ درآمد عملیاتی شرکت پس از خصوصی سازی رکورد زد و ۴۴ درصد رشد کرد و این رقم در سال ۱۴۰۲، ۳۷ درصد بود و شرکت مخابرات با این رشد درآمد عملیاتی در سال گذشته توانست از زیان خارج شود.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در جمع بندی از صحبت‌های خبرنگاران و اصحاب رسانه و مباحث مطرح شده در این نشست گفت: برای اجرایی شدن عملی پروژه فیبرنوری به عنوان یک طرح ملی و اساسی، تغییراتی در نحوه اجرا از جمله تثبیت حاکمیت دولت مهم است.

وی در تشریح این موضوع خاطرنشان کرد: در راستای تحقق این موضوع، علاوه بر تلاش اپراتور‌های مختلف از جمله شرکت مخابرات، بخش عمده‌ای از مشوق‌های دولتی باید در انتهای زنجیره و به سمت مشتریان هدایت شود تا انگیزه لازم در مخاطبان برای تغییر ریل دسترسی مورد استفاده، با توجه به مشکلات اقتصادی موجود و عادت به فناوری‌های رایج فعلی، ایجاد و تثبیت شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره
مصوبه حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره، یکی از مهم‌ترین بحث‌های کارگروه بنزینی دولت است و ممکن است این مصوبه، باعث افت خریدوفروش خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود.
برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟ برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟
دانشمندان در پژوهشی تازه مسیر احتمالی برخورد اجرام بین‌ستاره‌ای با زمین را شناسایی کرده‌اند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد این مهمانان فراخورشیدی بیشتر از نزدیکی استوا عبور می‌کنند و در زمستان شانس بیشتری برای برخورد دارند. با این حال، فعلاً زمین از خطر دور است.
توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم
حمید درخشان پیشکسوت پرسپولیس با حضور در استودیو مخاطب۲۴ در خصوص خاطرات خود از دربی‌های برگزارشده و آمار درخشان خود از دربی صحبت کرد
خیرمقدم رسمی باشگاه عراقی به منصوریان خیرمقدم رسمی باشگاه عراقی به منصوریان
روز گذشته خبر رسمی عقد قرارداد علیرضا منصوریان با باشگاه عراقی الطلبه منتشر شد تا مشخص شود این چهره شناخته شده فوتبال ایران بعد از دو سال، قرار است یکبار دیگر در قامت سرمربی فعالیت کند. منتها این بار در عراق.
از فردا بارش باران در این مناطق از کشور از فردا بارش باران در این مناطق از کشور
سازمان هواشناسی اعلام کرد، اواخر وقت امروز در ارتفاعات واقع در شمال غرب افزایش ابر رخ می‌دهد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر