کد خبر: ۴۷۱۸۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱

خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع است

معاون وزیر صمت در امور تجارت و خدمات گفت: تجارت و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.
خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع است

مخاطب۲۴- علیرضا شاهمیرزایی، معاون وزیر صمت در امور تجارت و خدمات در نشست خبری که امروز هشتم مرداد ماه برگزار شد؛ گفت: پرونده سکه و مواردی از این دست در دولت‌های گذشته موجب شد صاحبان آن با خالی فروشی موجب ضرر و زیان مردم شوند؛ بنابراین تجارت الکترونیکی و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.

وی ادامه داد: اگر قرار است جلوی پرونده‌هایی مثل سکه ثامن گرفته شود راهکارش این است که این مسیر به شکل قانونی پیموده شود.

معاون وزیر صمت گفت: برای خرید و فروش الکترونیکی طلا ابتدا طلا باید در انبار قرار بگیرد که می‌تواند خزانه، موسسه مالی یا بانک باشد. میزان انبار و فروش آن نیز علاوه بر خود سکو که به خریداران اعلام می‌کند، شخص ثالثی مثل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا بانک‌ها باید باشد.

شاهمیرزایی ادامه داد: برخی بانک‌ها اعلام آمادگی کردند که خالی فروشی صورت نگیرد آن هم از طریق نگهداری طلا در یک انبار که آن هم تنها با اجازه سکو قابل بازگشایی نیست.

بیشتر بخوانید

معاون وزیر صمت گفت: ایجاد سندباکس در حوزه فلزات گرانبها می‌تواند ریسک‌هایی که در چنین معاملاتی وجود دارد را کاهش دهد و مانند تجربه‌های گذشته خالی‌فروشی اتفاق نیفتد.

وی ادامه داد: در مسیر معاملات برای خریدار یا فروشنده پیامک فعال‌سازی ارسال می‌شود و همین پیامک باعث می‌شود سکو نتواند خالی‌فروشی انجام دهد. نگهداری طلا در یک انبار فقط با اجازه پلتفرم قابل بازگشایی و برداشت نیست و بانک ناظر باید آن را تایید کند. به این شکل به‌جز سامانه و مردم یک ناظر سوم دیگر نیز وجود دارد که بر فرایند نظارت کند.

شاهمیرزایی بیان داشت: ایجاد سندباکس‌های تخصصی باعث تضمین کافی برای حفظ دارایی‌های مردم می‌شود. ابعاد این مساله وسیع‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم، زیرا سامانه هوشمند معاملات فلزات گرانبها باعث می‌شود تبادلات مبتنی بر طلا در کشور توسعه پیدا کند. بهترین کاری که می‌شود در حوزه مقابله با تورم و رکود انجام داد، ایجاد سندباکس‌ها است.

وی گفت: کارکرد اصلی طلا در تاریخ، پشتوانه خرید و اعتبار بوده است. برخی بر این باور هستند که پول کشور مبتنی بر طلا شود که این از نظر ما این یک نگاه کاریکاتوری است. شاید در گذشته به این شکل بود، اما اکنون این نظریه طرفداری ندارد.

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: سامانه‌ای که امروز افتتاح شد می‌تواند بستری را فراهم کند تا افرادی که قصد خرید اعتباری طلا دارند، از طلایی که در انبار هوشمند دارند به عنوان وثیقه استفاده کنند و علاوه بر حفظ دارایی خود بتوانند خرید‌های روزانه خود را انجام دهند.

وی تاکید کرد: این مدل می‌تواند برای اقتصاد بسیار مفید باشد، زیرا همه مباحث پولشویی و شفافیت اطلاعات که به آن نیاز داریم، توسعه این سامانه‌ها هستند و دولت بدون کمک سکو‌ها نمی‌تواند شفافیت ایجاد کند. حل مشکل نگهداری طلا و عدم فروش عیار‌های تقلبی از جمله مهمترین ویژگی‌های انبار‌های هوشمند است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر