کد خبر: ۴۶۸۲
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۴

نمایش ۲۴۰ اثر خلاقانه توانیابان ایران در فرهنگستان صبا

نمایشگاه جشنواره همام روز جمعه ششم اسفندماه در فرهنگستان صبا افتتاح و ۲۴۰ اثر خلاقانه هنرمندان توانیاب را به نمایش عموم می‌‌گذارد.
نمایش ۲۴۰ اثر خلاقانه توانیابان ایران در فرهنگستان صبا

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایکنا، نشست خبری دومین جشنواره ملی همام (ویژه آثار هنری توانیابان کشور) امروز سه‌شنبه سوم اسفندماه با حضور هادی مظفری، نائب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری و مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد؛ حبیب‌الله صادقی، عضو هیئت داوران جشنواره همام و محمدرضا مشهدی، دبیر دومین جشنواره ملی هنری همام در سالن کنفرانس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در این نشست، مظفری در خصوص پیدایش این جشنواره، گفت: ایده برگزاری این جشنواره از نمایشگاه آثار هنری که به همت مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا (ع) ویژه توانیابان برگزار شده بود، شکل گرفت. وقتی آثار هنری توانیابان را مشاهده کردیم به این نتیجه رسیدیم که نمایشگاه را به جشنواره تبدیل کنیم.



وی با اشاره به اینکه دو سال پیش اولین دوره جشنواره همام در فرهنگستان هنر برگزار شد، گفت: یکی از ویژگی‌ها و ضرورت‌های برگزاری جشنواره‌های هنری کشف استعدادهاست؛ این جشنواره با اختصاص به توانیابان جسمی ـ حرکتی استعداد‌ها و توانمندی افرادی را معرفی می‌کند که توانسته‌اند محدودیت‌ها و رنج‌های خود را به استعداد و خلاقیت تبدیل کنند.

مظفری ادامه داد: مقرر شد جشنواره همام به صورت دوسالانه برگزار و علاوه بر کمک به استعدادیابی توانیابان آن‌ها را به جامعه و عموم مردم معرفی کنیم چراکه زمانی یک هنرمند مسیر هنری خود را تکمیل می‌کند که به جریان آزاد مردم وصل شود.

وی اعلام کرد: بیش از شش هزار اثر در این دوره به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۲۴۰ اثر برگزیده و در فرهنگستان صبا به نمایش عموم گذاشته می‌شود. مراسم افتتاحیه نیز روز ششم اسفندماه ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ برگزار خواهد شد. زمان بازدید نیز پنجم تا ۹ اسفندماه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ است. هشت کارگاه آموزشی نیز برای توانیابان در این نمایشگاه برپا خواهدشد.

مظفری اظهار امیدواری کرد، در سال‌های آینده تعداد موضوعات و رشته‌های هنری این جشنواره افزایش پیدا کند و گفت: سه اثر برتر جشنواره به اکسپو‌های هنری ارسال می‌شود و تمامی آثار به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه مجدداً بازبینی و در قالب نمایشگاهی کوچک‌تر در کشور‌های آلمان، فرانسه و ژاپن به نمایش در می‌آید.

حبیب‌الله صادقی، عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره همام نیز با اشاره به برگزاری هشت کارگاه آموزشی ویژه توانیابان در خلال جشنواره همام، گفت: هنر و اقتصاد هنر، مهارت ارتباط مؤثر، مهارت ابراز وجود و افزایش تفکر خلاق در حوزه هنر‌های تجسمی از موضوعات محوری این کارگاه‌های آموزشی است. وی با تأکید بر اهمیت خلاقیت در هنر، گفت: در این جشنواره نگاه علمی، فراگیر و حیات‌بخش را دنبال می‌کنیم و جلسات دقیق و سخت‌گیرانه برای داوری آثار برگزار شده است تا به شکل ارتقا یافته و بین‌المللی جشنواره دنبال شود و یقین می‌دانیم که دیدن نمایشگاه و حضور در کارگاه‌های آموزشی فوق‌العاده برای توانیابان تأثیرگذار است.

در ادامه این نشست، مظفری در پاسخ به این سؤال که داوری آثار با توجه به تفاوت محدودیت‌های جسمی و حرکتی توانیابان چگونه صورت گرفته است؟ گفت: با هنرمندانی مواجه هستیم که بخشی از توان جسمی و حرکتی خود را ندارند، اما آنچه قضاوت می‌شود، خلاقیت افراد است. البته پرونده میزان معلولیت و شرایط تهیه اثر در اختیار داوران بود و وقتی با اثر مواجه می‌شدند که برایشان پرسش بیشتری ایجاد می‌کرد به این پرونده مراجعه می‌کردند. وی اضافه کرد:، اما در نگاه اول و جایی که باید قضاوت صورت گیرد، خلاقیت فرد در خلق اثر مورد توجه بود. اگر قرار باشد محدودیت‌های انسان‌ها را در آفرینش اثر هنری تأثیرگذار بدانیم باید به این مسئله توجه کنیم که آثار فردی که در تهران در کلاس‌های متعدد هنری سطح بالا شرکت کرده با آثار شخصی که در شهرستان دورافتاده به هیچ استادی و کلاس آموزشی دسترسی نداشته، متفاوت است، اما وقتی فارغ از دنیای معلولیت اثری را قضاوت می‌کنید، با آثاری مواجه می‌شوید که توسط یک هنرمند در یک منطقه محروم خلق شده آن هم هنرمندی که هیچ استادی نداشته، کتاب مرجع و کلاس آموزشی هم در اختیار نداشته، اما اثری را خلق کرده که بزرگان هنر در مرکز کشور دچار حیرت می‌شوند. چیزی که مورد نظر قرار گرفت، خلاقیت بود و فکر می‌کنیم این جشنواره در همین مسیر حرکت خواهد کرد.

صادقی نیز در پاسخ به نحوه قضاوت آثار هنری افرادی با توانمندی جسمی متفاوت، گفت: هیئت داوران دقت و حساسیت زیادی در داوری‌ها به خرج داد؛ در پی این هستیم که در این جشنواره معلولیت هنرمندان را برجسته نکنیم بلکه بر خلاقیت و توان هنری آن‌ها متمرکز باشیم و آن‌ها را به عنوان هنرمندان مجرب به جامعه معرفی کنیم.

بی‌توجهی به حضور و فعالیت هنرمندان توانیاب در جامعه و نقشی که این جشنواره می‌تواند در زدن تلنگر به مسئولان کشور برای مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان داشته باشد، سؤال دیگری بود که از سوی خبرنگاران مطرح شد که مظفری پاسخ داد: یکی از جنبه‌های برگزاری چنین جشنواره‌هایی تاباندن نور به بخشی از جامعه است که گاهی مورد غفلت واقع می‌شود.

وی ادامه داد: در جامعه مسئله مناسب‌سازی مطرح می‌شود، اما در مرحله اجرا ضرورت آن کمتر احساس می‌شود، اما وقتی در جشنواره‌ای مانند همام با آثار هنری که ما را خیره می‌کند مواجه می‌شویم، شاید نهاد‌های قانون‌گذار تأثیر بهتری بگذارد و امیدواریم توجه مسئولان به این قشر بیشتر شود.

صادقی نیز گفت: نتیجه این جشنواره را در دوره‌های بعد بیشتر در جامعه شاهد خواهیم بود.

در بخش پایانی نشست نیز، مشهدی دبیر جشنواره همام اعلام کرد: تمامی توانیابانی که از نظر بهزیستی توانیاب محسوب می‌شوند می‌توانند در کارگاه‌های آموزشی جشنواره شرکت کنند از جمله افراد مبتلا به MS که امسال آثار این گروه از توانیابان نیز اجازه حضور در جشنواره را داشت.

وی از برگزاری جشنواره همام در قالبی کاملاً خیریه سخن گفت و افزود: ۱۱ تفاهم‌نامه همکاری با نهاد‌های مختلف امضا شد که همه به نفع توانیابان است و هیچ تفاهم‌نامه‌ای برای مؤسسه آورده مالی نداشته است. مشهدی در خصوص جوایز جشنواره نیز گفت: در هفت رشته هنر‌های تجسمی و موسیقی به هفت نفر اول تندیس طلایی، به ۱۴ نفر دوم تندیس نقره‌ای و به ۱۴ نفر سوم دیپلم افتخار اهدا می‌شود. همچنین تمامی افراد حاضر گواهی حضور دریافت می‌کنند. آثاری نیز که به بخش نمایش آثار جشنواره راه پیدا نکرده‌اند، اما قابلیت تجاری دارند نیز در حاشیه جشنواره در فروشگاه به فروش خواهید رسید.

وی در پایان گفت: اختتامیه جشنواره نیز همزمان با مبعث حضرت رسول (ص) ساعت ۱۶ تا ۱۸ در برج میلاد برگزار می‌شود.

صادقی نیز در پایان از عموم علاقه‌مندان به هنر دعوت کرد از نمایشگاه جشنواره همام بازدید کنند.

یادآوری می‌شود، مرکز فرهنگی ـ هنری صبا در خیابان، ولی عصر (عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر پلاک ۱۲۵ و در ورودی دیگر آن به نام نگارخانه خیال در خیابان، ولی عصر (عج)، تقاطع طالقانی، شماره ۱۵۵۲ قرار دارد و برای تردد توانیابان مناسب‌سازی می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید
در ژانر فانتزی شاهد روایت داستان‌هایی درباره پیشگویی‌ها، جادو و جادوگران و قهرمان‌ها و شرور‌هایی هستیم که همگی از تخیل یک یا چند فیلم‌ساز یا نویسنده خلاق نشات می‌گیرند. از سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» (The Lord of the Rings)، هشت فصل «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) و پنج کتاب جورج آر آر مارتین (که با سریال در حال پخش «خاندان اژدها» (House of the Dragon) و سریال آینده «شوالیه هفت پادشاهی» (A Knight of the Seven Kingdoms) ادامه دارد) تا هشت قسمت از سریال «غریبه» (Outlander) که همچنان در حال پخش است بی‌نهایت داستان، رمان و سریال فانتزی کوتاه و بلند موفق می‌توان مثال زد
۱۱۳۰۰۰ اعمال قانون موتورسواران در طرح نوروزی پلیس ۱۱۳۰۰۰ اعمال قانون موتورسواران در طرح نوروزی پلیس
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ گفت: پلیس راهور تهران بزرگ بیش از ۱۱۳ هزار اعمال قانون موتورسواران را ثبت کرده است.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵ ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵
مجله مشهور فوربز، لیست به‌روزرسانی شده و ۱۰ نفره ثروتمندترین زنان جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۵ میلادی را منتشر کرد.
دل رسایی برای شنبه شور میزنه! دل رسایی برای شنبه شور میزنه!
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به اینکه ما الان مذاکرات غیرمستقیمی داریم و این مذاکرات در جریان است، نباید از درون کشور پیام ضعف مخابره شود.
ترامپ مزاحم تلفنی می‌شود؟ ترامپ مزاحم تلفنی می‌شود؟
کاخ سفید از اظهار نظر درباره تماس‌های خصوصی رئیس‌جمهور آمریکا یا وقوع این مکالمه خودداری کرد. مک‌مستر که با شبکه سی‌بی‌اس همکاری دارد، از اظهار نظر درباره این تماس خودداری کرد.
سهراب پاکزاد خیالت جمع را خواند! سهراب پاکزاد خیالت جمع را خواند!
خیالت جمع قطعه‌ای از سهراب پاکزاد خواننده پاپ است. موزیک ویدیوی این قطعه را می‌بینید و می‌شنوید.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر