کد خبر: ۴۶۸۲
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۴

نمایش ۲۴۰ اثر خلاقانه توانیابان ایران در فرهنگستان صبا

نمایشگاه جشنواره همام روز جمعه ششم اسفندماه در فرهنگستان صبا افتتاح و ۲۴۰ اثر خلاقانه هنرمندان توانیاب را به نمایش عموم می‌‌گذارد.
نمایش ۲۴۰ اثر خلاقانه توانیابان ایران در فرهنگستان صبا

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایکنا، نشست خبری دومین جشنواره ملی همام (ویژه آثار هنری توانیابان کشور) امروز سه‌شنبه سوم اسفندماه با حضور هادی مظفری، نائب رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری و مدیرکل هنر‌های تجسمی وزارت ارشاد؛ حبیب‌الله صادقی، عضو هیئت داوران جشنواره همام و محمدرضا مشهدی، دبیر دومین جشنواره ملی هنری همام در سالن کنفرانس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در این نشست، مظفری در خصوص پیدایش این جشنواره، گفت: ایده برگزاری این جشنواره از نمایشگاه آثار هنری که به همت مؤسسه خیریه متوسلین به امام رضا (ع) ویژه توانیابان برگزار شده بود، شکل گرفت. وقتی آثار هنری توانیابان را مشاهده کردیم به این نتیجه رسیدیم که نمایشگاه را به جشنواره تبدیل کنیم.



وی با اشاره به اینکه دو سال پیش اولین دوره جشنواره همام در فرهنگستان هنر برگزار شد، گفت: یکی از ویژگی‌ها و ضرورت‌های برگزاری جشنواره‌های هنری کشف استعدادهاست؛ این جشنواره با اختصاص به توانیابان جسمی ـ حرکتی استعداد‌ها و توانمندی افرادی را معرفی می‌کند که توانسته‌اند محدودیت‌ها و رنج‌های خود را به استعداد و خلاقیت تبدیل کنند.

مظفری ادامه داد: مقرر شد جشنواره همام به صورت دوسالانه برگزار و علاوه بر کمک به استعدادیابی توانیابان آن‌ها را به جامعه و عموم مردم معرفی کنیم چراکه زمانی یک هنرمند مسیر هنری خود را تکمیل می‌کند که به جریان آزاد مردم وصل شود.

وی اعلام کرد: بیش از شش هزار اثر در این دوره به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۲۴۰ اثر برگزیده و در فرهنگستان صبا به نمایش عموم گذاشته می‌شود. مراسم افتتاحیه نیز روز ششم اسفندماه ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ برگزار خواهد شد. زمان بازدید نیز پنجم تا ۹ اسفندماه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ است. هشت کارگاه آموزشی نیز برای توانیابان در این نمایشگاه برپا خواهدشد.

مظفری اظهار امیدواری کرد، در سال‌های آینده تعداد موضوعات و رشته‌های هنری این جشنواره افزایش پیدا کند و گفت: سه اثر برتر جشنواره به اکسپو‌های هنری ارسال می‌شود و تمامی آثار به نمایش گذاشته شده در نمایشگاه مجدداً بازبینی و در قالب نمایشگاهی کوچک‌تر در کشور‌های آلمان، فرانسه و ژاپن به نمایش در می‌آید.

حبیب‌الله صادقی، عضو شورای سیاست‌گذاری جشنواره همام نیز با اشاره به برگزاری هشت کارگاه آموزشی ویژه توانیابان در خلال جشنواره همام، گفت: هنر و اقتصاد هنر، مهارت ارتباط مؤثر، مهارت ابراز وجود و افزایش تفکر خلاق در حوزه هنر‌های تجسمی از موضوعات محوری این کارگاه‌های آموزشی است. وی با تأکید بر اهمیت خلاقیت در هنر، گفت: در این جشنواره نگاه علمی، فراگیر و حیات‌بخش را دنبال می‌کنیم و جلسات دقیق و سخت‌گیرانه برای داوری آثار برگزار شده است تا به شکل ارتقا یافته و بین‌المللی جشنواره دنبال شود و یقین می‌دانیم که دیدن نمایشگاه و حضور در کارگاه‌های آموزشی فوق‌العاده برای توانیابان تأثیرگذار است.

در ادامه این نشست، مظفری در پاسخ به این سؤال که داوری آثار با توجه به تفاوت محدودیت‌های جسمی و حرکتی توانیابان چگونه صورت گرفته است؟ گفت: با هنرمندانی مواجه هستیم که بخشی از توان جسمی و حرکتی خود را ندارند، اما آنچه قضاوت می‌شود، خلاقیت افراد است. البته پرونده میزان معلولیت و شرایط تهیه اثر در اختیار داوران بود و وقتی با اثر مواجه می‌شدند که برایشان پرسش بیشتری ایجاد می‌کرد به این پرونده مراجعه می‌کردند. وی اضافه کرد:، اما در نگاه اول و جایی که باید قضاوت صورت گیرد، خلاقیت فرد در خلق اثر مورد توجه بود. اگر قرار باشد محدودیت‌های انسان‌ها را در آفرینش اثر هنری تأثیرگذار بدانیم باید به این مسئله توجه کنیم که آثار فردی که در تهران در کلاس‌های متعدد هنری سطح بالا شرکت کرده با آثار شخصی که در شهرستان دورافتاده به هیچ استادی و کلاس آموزشی دسترسی نداشته، متفاوت است، اما وقتی فارغ از دنیای معلولیت اثری را قضاوت می‌کنید، با آثاری مواجه می‌شوید که توسط یک هنرمند در یک منطقه محروم خلق شده آن هم هنرمندی که هیچ استادی نداشته، کتاب مرجع و کلاس آموزشی هم در اختیار نداشته، اما اثری را خلق کرده که بزرگان هنر در مرکز کشور دچار حیرت می‌شوند. چیزی که مورد نظر قرار گرفت، خلاقیت بود و فکر می‌کنیم این جشنواره در همین مسیر حرکت خواهد کرد.

صادقی نیز در پاسخ به نحوه قضاوت آثار هنری افرادی با توانمندی جسمی متفاوت، گفت: هیئت داوران دقت و حساسیت زیادی در داوری‌ها به خرج داد؛ در پی این هستیم که در این جشنواره معلولیت هنرمندان را برجسته نکنیم بلکه بر خلاقیت و توان هنری آن‌ها متمرکز باشیم و آن‌ها را به عنوان هنرمندان مجرب به جامعه معرفی کنیم.

بی‌توجهی به حضور و فعالیت هنرمندان توانیاب در جامعه و نقشی که این جشنواره می‌تواند در زدن تلنگر به مسئولان کشور برای مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان داشته باشد، سؤال دیگری بود که از سوی خبرنگاران مطرح شد که مظفری پاسخ داد: یکی از جنبه‌های برگزاری چنین جشنواره‌هایی تاباندن نور به بخشی از جامعه است که گاهی مورد غفلت واقع می‌شود.

وی ادامه داد: در جامعه مسئله مناسب‌سازی مطرح می‌شود، اما در مرحله اجرا ضرورت آن کمتر احساس می‌شود، اما وقتی در جشنواره‌ای مانند همام با آثار هنری که ما را خیره می‌کند مواجه می‌شویم، شاید نهاد‌های قانون‌گذار تأثیر بهتری بگذارد و امیدواریم توجه مسئولان به این قشر بیشتر شود.

صادقی نیز گفت: نتیجه این جشنواره را در دوره‌های بعد بیشتر در جامعه شاهد خواهیم بود.

در بخش پایانی نشست نیز، مشهدی دبیر جشنواره همام اعلام کرد: تمامی توانیابانی که از نظر بهزیستی توانیاب محسوب می‌شوند می‌توانند در کارگاه‌های آموزشی جشنواره شرکت کنند از جمله افراد مبتلا به MS که امسال آثار این گروه از توانیابان نیز اجازه حضور در جشنواره را داشت.

وی از برگزاری جشنواره همام در قالبی کاملاً خیریه سخن گفت و افزود: ۱۱ تفاهم‌نامه همکاری با نهاد‌های مختلف امضا شد که همه به نفع توانیابان است و هیچ تفاهم‌نامه‌ای برای مؤسسه آورده مالی نداشته است. مشهدی در خصوص جوایز جشنواره نیز گفت: در هفت رشته هنر‌های تجسمی و موسیقی به هفت نفر اول تندیس طلایی، به ۱۴ نفر دوم تندیس نقره‌ای و به ۱۴ نفر سوم دیپلم افتخار اهدا می‌شود. همچنین تمامی افراد حاضر گواهی حضور دریافت می‌کنند. آثاری نیز که به بخش نمایش آثار جشنواره راه پیدا نکرده‌اند، اما قابلیت تجاری دارند نیز در حاشیه جشنواره در فروشگاه به فروش خواهید رسید.

وی در پایان گفت: اختتامیه جشنواره نیز همزمان با مبعث حضرت رسول (ص) ساعت ۱۶ تا ۱۸ در برج میلاد برگزار می‌شود.

صادقی نیز در پایان از عموم علاقه‌مندان به هنر دعوت کرد از نمایشگاه جشنواره همام بازدید کنند.

یادآوری می‌شود، مرکز فرهنگی ـ هنری صبا در خیابان، ولی عصر (عج)، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر پلاک ۱۲۵ و در ورودی دیگر آن به نام نگارخانه خیال در خیابان، ولی عصر (عج)، تقاطع طالقانی، شماره ۱۵۵۲ قرار دارد و برای تردد توانیابان مناسب‌سازی می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
از سزاریا اِوُرا تا کوسه‌های آبی؛ نگاهی به فرهنگ و فوتبال کیپ‌ورد از سزاریا اِوُرا تا کوسه‌های آبی؛ نگاهی به فرهنگ و فوتبال کیپ‌ورد
کیپ‌ورد، کشور کوچک جزیره‌ای در اقیانوس اطلس، با صعود تاریخی به جام جهانی ۲۰۲۶ جهان را شگفت‌زده کرد؛ کشوری که حالا نماد پیشرفت، فرهنگ و استقامت است.
دوا لیپا طرفدار کدام تیم است؟ دوا لیپا طرفدار کدام تیم است؟
خواننده معروف پس از برگذاری کنسرتش، رقابت سوپرکلاسیکو مابین ریورپلاته و بوکاجونیورز را از نزدیک دید.
چالش ژئوپلیتیک آسیای مرکزی؛ آمریکا در مقابل روسیه و چین چالش ژئوپلیتیک آسیای مرکزی؛ آمریکا در مقابل روسیه و چین
تحکیم روابط آمریکا با کشور‌های آسیای مرکزی، سران منطقه را بین خشم روسیه و چین یا افزایش وابستگی به مسکو و پکن قرار داده و معادلات ژئوپلیتیک را پیچیده کرده است.
سهم ناچیز آمریکای لاتین از سرمایه‌گذاری جهانی هوش مصنوعی سهم ناچیز آمریکای لاتین از سرمایه‌گذاری جهانی هوش مصنوعی
گزارش «شاخص هوش مصنوعی آمریکای لاتین ۲۰۲۵» نشان می‌دهد منطقه تنها ۱.۱۲٪ از سرمایه‌گذاری جهانی را جذب کرده و کشورهایی، چون شیلی، برزیل و اروگوئه پیشرو تحول دیجیتال هستند.
تبادل دانشجو ایران و تاجیکستان از سال آینده تبادل دانشجو ایران و تاجیکستان از سال آینده
رئیس سازمان امور دانشجویان اعلام کرد ایران و تاجیکستان برای ایجاد بورسیه تحصیلی مشترک از سال آینده برنامه‌ریزی کرده‌اند و توسعه دیپلماسی علمی را راهی برای گسترش روابط می‌دانند.
لولا: هزینه مقابله با تغییرات اقلیمی از جنگ‌ها بسیار کمتر است لولا: هزینه مقابله با تغییرات اقلیمی از جنگ‌ها بسیار کمتر است
رئیس‌جمهوری برزیل در افتتاحیه کنفرانس سازمان ملل تأکید کرد مبارزه با تغییرات اقلیمی به‌مراتب ارزان‌تر از جنگ‌هاست و هشدار داد که بحران اقلیمی «فاجعه زمان حال» است.
اتحادیه اروپا یک واحد اطلاعاتی جدید راه‌اندازی می‌کند اتحادیه اروپا یک واحد اطلاعاتی جدید راه‌اندازی می‌کند
فایننشال‌تایمز گزارش داد کمیسیون اروپا در حال راه‌اندازی یک واحد اطلاعاتی جدید زیر نظر اورسولا فون‌در‌لاین است تا داده‌های اطلاعاتی کشور‌های عضو را برای اهداف مشترک یکپارچه کند.
برگزیده
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود
سهراب سپهری شاعری بود که جهان را نه با تملک که با تماشا می‌فهمید؛ صدایی آرام از کاشان که هنوز در هیاهوی زمان، ما را به سکوت، طبیعت و معنا فرامی‌خواند.
صفحه خبر بالای تصاویر