کد خبر: ۴۶۷۴۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵

ریشه دشمنی با ظریف چیست؟

محمد جواد ظریف عنصر تعیین کننده دوران گذار دولت در ایران است و در سیاست خارجی و ارتباط با جهان همه دولت‌های ایران مستقیم و غیر مستقیم به دانش و تجربه و اعتبار ظریف نیاز دارند؛ حمایت همیشگی رهبر جمهوری اسلامی از ظریف هم از همین زاویه قابل درک است.
ریشه دشمنی با ظریف چیست؟

مخاطب۲۴- این روز‌ها و در استانه مراسم تنفیذ حکم مسعود پزشکیان رییس جمهور جدید ایران از سوی رهبری و تحلیف در مجلس شورای اسلامی همه توجهات به سوی شورایی است که مسوولیت آن پیشنهاد افراد واجد صلاحیت برای ۲۶ وزارت خانه و سازمان و نهاد مهم دولتی است که باید ازسوی رییس جمهور انتخاب شوند که در این میان ۱۹ وزیر نیازمند رای اعتماد مجلس هستند.

ریاست این شورای راهبردی با محمد جواد ظریف دیپلمات شناخته شده و سرشناس ایرانی است. او ۵ نفر از رجال سیاسی را بعنوان روسای کمیته‌های سیاسی و اقصادی و زیربنایی و فرهنگی و اجتماعی منصوب کرده تا برای هر وزارت خانه و سازمان ۵ نفر را به رییس جمهور منتخب پیشنهاد کنند.
این برای نخستین بار است که در ایران فرایند انتخاب وزیران جدید دولت از پشت پرده بیرون آمده و مشخص است چه افرادی و با چه شاخص‌هایی قرار است نامزد‌های وزارت خانه‌ها و سازمان‌های مهم کشوری مانند بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی و سازمان برنامه و بودجه را به رییس دولت پیشنهاد دهند.

بیشتر بخوانید

با این وجود چند روزی است محمد جواد ظریف در معرض شدیدترین حملات و تخریب تندرو‌های سیاسی قرار گرفته است حتی عده‌ای ناشناس در نماز جمعه تهران که رعایت ادب و اخلاق در آن ضروری است به او ناسزا گفتند و دچار حرام شرعی شدند.

برای فهم و درک این اتفاق که احتمالا در روز‌های آتی هم تشدید خواهد شد می‌توان به دلایل زیر اشاره کرد:

1- بخشی از مخالف‌ها با ظریف در واقع آغاز مخالفت‌ها با رییس جمهور منتخب و ابراز خشم پنهان به نتایج انتخابات و رای مردم است. محمد جواد ظریف محوری‌ترین نقش را در همراهی با مسعود پزشکیان در رقابت‌های انتخاباتی داشت و برای پیروزی او از جان مایه گذاشت. هشت دقیقه سخنرانی او در تلویزیون درباره خطر پیروزی سعید جلیلی رقیب مسعود پزشکیان تاثیر زیادی بر افکار عمومی گذاشت.

2- محمد جواد ظریف در ایران نماد گفتگو و دیپلماسی فعال در ارتباط با جهان است. او نقش اصلی را در توافق جامع هسته‌ای با غرب در سال ۲۰۱۵ داشت. مخالفین توافق با غرب یا کاسبین تحریم که منافع کلان اقتصادی در ستیز با غرب و ادامه تحریم‌ها دارند و در سال‌های اخیر به ثروت‌های افسانه‌ای دست پیدا کردند ظریف را خطر بزرگی برای منافع خود می‌دانند.

چهار سال پیش و قبل از انتخابات دور سیزدهم ریاست جمهوری در فضای سیاسی از محمد جواد ظریف بعنوان نامزد احتمالی ریاست جمهوری نام برده می‌شد و نظر سنجی‌ها هم نشان می‌داد او موقعیت خوبی نزد افکار عمومی دارد.

همین جریان دیپلماسی ستیز به شدت نگران شد و عملیات سازماندهی شده تخریب او را در دستور کار قرار داد که اوج آن انتشار فایلی صوتی از یک جلسه خصوصی بود که در آن ظریف بدون ملاحظه و رعایت تشریفات نظرات خود را درباره مسایل مهمی از جمله روسیه و امریکا و جریانات تندروی داخلی بیان کرده بود.
مخالفین ظریف این سخنان را بهانه هجمه و تخریب او قرار دادند تا او را از حضور در انتخابات منصرف کنند و همینگونه هم شد.

3- روشی که ظریف در شورای راهبردی انتخاب وزرا برگزیده دست بسیاری از لابیست‌ها و دلالان سیاسی را که همیشه در تعیین کابینه دست به بده و بستان مالی می‌زنند بسته است یا دست کم محدود کرده است. این‌ها نیز از مخالفین ظریف هستند جالب است که در این دسته برخی از اصلاح طلبان هم با ظریف مخالف هستند. فراموش نکنیم ظریف در دسته بندی‌های سیاسی جزو اصولگرایان و اصلاح طلبان قرار نمی‌گیرد، اما افکار و اندیشه‌های او با تغییر خواهان در جامعه ایرانی همسوست.

4- بخش دیگری از مخالفت با ظریف به شخصیت او باز می‌گردد. یک سنت اجتماعی در تاریخ ایران وجود دارد که افراد توانا و متخصص و سالم و پاکدست و موفق و تاثیرگذارهمیشه مورد حسادت و بدخواهی برخی گروه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند که در جامعه شناسی به آن می‌گوییم نخبه کشی. ظریف از نمونه‌های برجسته این سنت ناپسند اجتماعی است که امیدوارم قربانی آن نشود.

در نتیجه باید گفت به نظر می‌رسد محمد جواد ظریف عنصر تعیین کننده دوران گذار دولت در ایران است و با شناختی که از او دارم بعید می‌دانم بعد از تشکیل کابینه علی رغم تمایل رییس جمهور حضور پر رنگی در سیاست داخلی داشته باشد هر چند در سیاست خارجی و ارتباط با جهان همه دولت‌های ایران مستقیم و غیر مستقیم به دانش و تجربه و اعتبار ظریف نیاز دارند حمایت همیشگی رهبر جمهوری اسلامی از ظریف هم از همین زاویه قابل درک است.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پیروزی تلخ برای تیم ملی امید! پیروزی تلخ برای تیم ملی امید!
برد ارزشمند تیم امید مقابل بحرین با مصدومیت شدید آریا شفیع‌دوست تلخ شد؛ اتفاقی که نگرانی بزرگی برای کادر فنی تیم امید و سپاهان ایجاد کرده است.
جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟ جشنوارهء دانشجویی فیلم نهال ۲۱ چیست؟
جشنوارهٔ فیلم کوتاه نهال جشنواره‌ای دانشجویی و مختص فیلم کوتاه است که هرساله توسط دانشجویان رشتهٔ سینمای دانشگاه هنر ایران تحت نظر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر برگزار می‌شود. این جشنواره میزبان فیلم‌های کوتاه دانشجویان، از تمام رشته‌های دانشگاهی کشور است. از اهداف این جشنواره که از سال ۱۳۸۲ آغاز به کارکرده، ایجاد فضایی مناسب برای ارائهٔ آثار کمتر دیده شده و توجه به دغدغه‌ها و سلیقه‌های گوناگون دانشجویان است.
اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟ اثرگذاری سینمای مستند و تجربی چگونه و چطور؟
اثر گذاری سینمای مستند و بازتاب معنای اجتماعی و تاثر مخاطب که نتیجه‌اش افزایش آگاهی اجتماعی‌ست به علاوه گذار از انواع و سبک‌ها تا تولد و زایشِ روش‌های ضد ساختار در سینمای تجربی که خود بدل به بدنهء ساختار آینده می‌شود.
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران نشست نخست‌وزیران سازمان شانگهای با حضور ایران
بیست‌وچهارمین نشست شورای نخست‌وزیران سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه ۲۷ آبان) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران در مسکو آغاز به کار کرد.
ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد ایران‌خودرو نرخ جدید محصولات خود را اعلام کرد
قیمت جدید محصولات ایران‌خودرو برای امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۴ منتشر شد. جدول شامل نرخ بازار و نمایندگی خودرو‌ها به تومان است.
تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟ تب برفکی به انسان منتقل می‌شود؟
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت تأکید کرد تب برفکی بیماری زئونوز نیست و محصولات دام‌های آلوده هرگز وارد چرخه غذایی نمی‌شوند.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر