کد خبر: ۴۶۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹
نشست فوق‌العاده شورای امنیت؛

آمریکا از اقدام پوتین ابراز نگرانی کرد

سفیر آمریکا در سازمان ملل در جلسه فوق العاده شورای امنیت درباره اوکراین گفت که عواقب اقدامات روسیه در اوکراین، اروپا و سراسر جهان "جدی" خواهد بود و در صورت حمله روسیه به اوکراین، تلفات انسانی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
آمریکا از اقدام پوتین ابراز نگرانی کرد

به گزارش سرویس سیاسی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل ضمن اعلام حمایت خود از برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت گفت: شورای امنیت باید از روسیه بخواهد که به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین که یکی از کشور‌های عضو سازمان ملل است، احترام بگذارد. "

 

آمریکا از اقدام پوتین ابراز نگرانی کرد


وی افزود: "اعلان روسیه چیزی جز یک نمایش نیست که هدفش بهانه تراشی برای حمله جدید به اوکراین است. "

گرینفیلد گفت که رئیس جمهور روسیه با به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک، قرارداد‌های مینسک را پاره کرد.

وی هشدار داد: عواقب اقدامات روسیه در سراسر اوکراین، اروپا و جهان "جدی" خواهد بود و در صورت حمله روسیه به اوکراین، تلفات انسانی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

سفیر آمریکا در سازمان ملل دستور ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای استقرار نیرو‌های حافظ صلح در شرق اوکراین را "مزخرف" خواند.

گرینفیلد در واکنش به اظهارات رئیس جمهور روسیه مبنی بر تلاش کی‌یف برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای از کشور‌های غربی هم گفت: واشنگتن و متحدانش قصد ندارند سلاح هسته‌ای در اختیار اوکراین قرار دهند و اوکراین هم چنین چیزی را نمی‌خواهد.

در مقابل واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه گفت: مواضع بین المللی حاکی از آن است که گمان می‌کنند به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک از سوی روسیه اقدامی "غافلگیرانه" است، اما این درست نیست. جمهوری‌های لوهانسک و دونتسک در سال ۲۰۱۵ استقلال خود را اعلام کردند و ما آن‌ها را تنها امروز به رسمیت شناختیم.

نماینده روسیه افزود که دونباس با ماجراجویی نظامی جدید اوکراین روبرو است و مسکو نمی‌تواند این اجازه را بدهد و این امر باعث شد روسیه در مورد جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک تصمیم بگیرد.

نبنزیا افزود که روسیه آماده گفتگو در مورد وضعیت اوکراین است، اما اجازه خونریزی جدید در دونباس را نخواهد داد.

وی با بیان اینکه وضعیت در شرق اوکراین "بدتر" شده و شاهد بمباران مناطق مسکونی در لوهانسک و دونتسک بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: به دلیل بمباران اوکراین حدود ۶۰ هزار نفر از دونباس به روسیه گریخته‌اند.

نبنزیا تاکید کرد که وظیفه روسیه برای حفاظت از غیرنظامیان در اوکراین مهمتر از تهدید‌های کشور‌های غربی است.

نماینده روسیه در سازمان ملل، گفت که تمرکز بر چگونگی توقف جنگ و وادار کردن مقامات اوکراینی برای توقف بمباران بسیار مهم است.

نبنزیا با بیان این که "غرب بی شرمانه سلاح به اوکراین پمپاژ می‌کند" گفت: ایالات متحده و غرب در اوکراین نقش منفی دارند و به رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک توسط روسیه تغییری در محتوای توافقات مینسک ایجاد نمی‌کند.

نماینده روسیه همچنین عنوان داشت که دولت کی‌یف برای از بین بردن توافقات مینسک دست به هر کاری زد.

نماینده اوکراین در شورای امنیت نیز به نوبه خود گفت که آن‌ها خواستار برگزاری این نشست اضطراری برای جلب توجه‌ها به تصمیم "غیرقانونی" رئیس جمهور روسیه شدند.

وی افزود که مرز‌های اوکراین بدون توجه به اقدامات اعلام شده از سوی روسیه بدون تغییر بوده و خواهد ماند.

نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل هم طی سخنرانی خود روسیه را تهدید کرد که در صورت عدم بازنگری در تصمیم به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک، عواقب ناگواری در انتظارش است.

وی همبستگی کشورش با اوکراین را اعلام کرد و گفت: ما از روسیه می‌خواهیم که تصمیم خود را لغو کند. این اقدام عواقبی در اروپا خواهد داشت، ما قادریم تحریم‌هایی را اعمال کنیم، اما به جستجوی راه حل دیپلماتیک ادامه خواهیم داد. زیرا ما به یک راه حل دیپلماتیک نیاز داریم. رئیس جمهور فرانسه (امانوئل ماکرون) در ساعات و روز‌های آینده برای این منظور تلاش خواهد کرد. ما به تلاش‌ها برای حمایت از دولت کی یف ادامه خواهیم داد.

معاون دبیر کل سازمان ملل هم از استقرار نیرو‌های روسیه در شرق اوکراین برای "مأموریت حفظ صلح" ابراز تاسف کرد و هشدار داد که خطر "درگیری در مقیاس بزرگ" وجود دارد و باید از این امر اجتناب شود.

رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی، تاکید کرد که سازمان ملل از استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین در مرز‌های به رسمیت شناخته شده بین‌المللی حمایت می‌کند.

معاون دبیرکل سازمان ملل گفت: "ساعات و روز‌های آینده تعیین کننده خواهند بود. خطر درگیری گسترده واقعی است. "

وی بر تعهد دبیرکل سازمان ملل متحد برای حمایت از تلاش‌ها برای حل و فصل بحران کنونی از طریق دیپلماتیک تاکید کرد.

سفیر چین در سازمان ملل هم به نوبه خود از همه طرف‌های درگیر در بحران اوکراین خواست تا خویشتن دار باشند و از هرگونه اقدامی که ممکن است باعث افزایش تنش شود اجتناب کنند. سفیر چین در این نشست در سخنانی کوتاه گفت که پکن از هر تلاشی برای حل دیپلماتیک بحران استقبال و تشویق می‌کند.

سفیر چین در سازمان ملل از تمام طرف‌های درگیر در تنش‌های اوکراین خواست تا به گفتگو ادامه داده و به دنبال یک راهکار دیپلماتیک باشند. نماینده چین گفت: همه طرف‌های ذی‌نفع باید خویشتن‌داری کنند و از هر اقدامی که ممکن است به تنش دامن بزند، اجتناب کنند. ما از هر تلاشی برای راه‌حل دیپلماتیک استقبال و آن را تشویق می‌کنیم و از همه طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم به گفتگو و مشورت ادامه دهند و به دنبال راه‌حل‌های منطقی برای رفع نگرانی‌های یکدیگر بر اساس برابری و احترام متقابل باشند.

رسانه‌های خبری بامداد سه شنبه از آغاز نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست اوکراین، آمریکا، اتحادیه اروپا و مکزیک نشستی درباره اوضاع اوکراین و تصمیم پوتین مبنی بر به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک برگزار شده خبر دادند.

پیشتر دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفتند که اعضای غربی شورای امنیت سازمان ملل درخواست یک جلسه اضطراری برای بحث درباره تصمیم روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک از اوکراین را دادند.

دوشنبه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، استقلال جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک را به رسمیت شناخت.

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟ اتفاق مهم در تهران؛ قدرت‌های منطقه‌ای پای میز مذاکره، چه تصمیمی در راه است؟
نشست چهارجانبه ایران، عربستان، ترکیه و پاکستان در حالی در جریان است که تحولات منطقه‌ای، نگاه‌ها را به نتایج این رایزنی‌ها دوخته است؛ اما در این دیدار چه پیامد‌هایی برای آینده روابط منطقه‌ای خواهد داشت