کد خبر: ۴۵۸۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱
به تازگی تصویب شد؛

قطعنامه سازمان ملل برای کاهش نابرابری در دسترسی به هوش مصنوعی

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌ای از کشور‌های ثروتمند و توسعه‌یافته درخواست کرد که فاصله رو به افزایش با کشور‌های در حال توسعه را در هوش مصنوعی کاهش دهند.
قطعنامه سازمان ملل برای کاهش نابرابری در دسترسی به هوش مصنوعی

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:نماینده چین در سازمان ملل متحد اظهار داشت که اقدامات اخیر ایالات متحده در هدف قرار دادن سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه هوش مصنوعی در چین به توسعه سالم این فناوری کمک نمی‌کند و منجر به شکاف در حاکمیت جهانی خواهد شد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که سازمان ملل قطعنامه‌ای را در زمینه کاهش شکاف دسترسی به هوش مصنوعی به تصویب رساند؛ قطعنامه‌ای که توسط چین پیشنهاد شده بود.

این قطعنامه با هدف کمک به کشور‌های در حال توسعه برای بهره‌مندی از مزایای این فناوری نوین تدوین شده است.

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، قطعنامه مذکور توسط نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، فو کونگ، معرفی شد. او تأکید کرد که فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی نقش بسزایی در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور‌ها ایفا می‌کنند. با این حال، کشور‌های در حال توسعه هنوز نتوانسته‌اند به طور کامل از این فناوری‌ها بهره‌مند شوند. وی هدف اصلی قطعنامه را افزایش همکاری‌ها در زمینه ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی دانست؛ امری که شامل تبادل سیاست‌ها، اشتراک دانش و انتقال فناوری از سوی کشور‌های توسعه‌یافته می‌شود.

در حالی که دولت آمریکا نیز به این قطعنامه رأی مثبت داده و از آن حمایت کرده است، اما طرف چینی معتقد است که این کشور به روح قطعنامه پایبند نیست.

به گفته مقامات چینی، ایالات متحده با اقدامات مختلفی مانند محدودیت‌های سرمایه‌گذاری و ممنوعیت عرضه تراشه‌های پیشرفته به شرکت‌های چینی، سعی در کاهش سرعت پیشرفت چین در حوزه هوش مصنوعی دارد.

از همین روی، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد از آمریکا خواست تا با لغو این تحریم‌ها، مطابق با قطعنامه‌ای که از آن حمایت کرده است، عمل کند. وی تأکید کرد که این قطعنامه از کشور‌ها می‌خواهد مزایای مثبت نرم‌افزار‌های منبع باز، مدل‌های باز و داده‌های باز را در گسترش استفاده از هوش مصنوعی در نظر بگیرند.

ژو رونگشنگ، کارشناس مرکز امنیت بین‌المللی و استراتژی دانشگاه چینهوا در گفتگو با روزنامه گلوبال تایمز گفت: «این قطعنامه با اصول اصلی ابتکار حاکمیت جهانی هوش مصنوعی که توسط چین پیشنهاد شده، هماهنگ است. این اصول شامل حمایت چین از یک هوش مصنوعی انسانی و خیرخواهانه و همچنین موضع ثابت آن در تقویت همکاری برای کشور‌های در حال توسعه است.»

وی در توضیح این موضوع که چرا قطعنامه توانمندسازی پیشنهادی چین برای پل کاهش شکاف دیجیتال ضروری است، گفت: «قدرت‌های بزرگ در این زمینه نشانه‌هایی از افزایش رقابت نشان داده‌اند. اگر این روند ادامه یابد، ممکن است در آینده شکاف بین کشور‌های بزرگ و کوچک یا بین کشور‌های قوی و ضعیف از نظر فناوری افزایش یابد. فشار‌های ایالات متحده علیه چین، که از تمایل این کشور به حفظ هژمونی ناشی می‌شود، برای ایجاد فضای همکاری میان قدرت‌های بزرگ و بین قدرت‌های بزرگ و سایر کشور‌ها مضر است.»

به عقیده طیف گسترده‌ای از کارشناسان، دموکراتیزه کردن هوش مصنوعی و گسترش مزایای آن ایده‌ای جذاب و مطلوب است، اما اجرای آن با چالش‌های اقتصادی و ژئوپلیتیک متعدد مواجه است. در حالی که آمریکا و اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های بزرگ فناوری دعاوی ضد رقابتی مطرح می‌کنند، همچنان سعی در حفظ هژمونی فناورانه خود دارند. این تناقض‌ها نشان می‌دهد که مسیر دموکراتیزه کردن هوش مصنوعی همچنان پرچالش خواهد بود.

بسیاری از محققان بر این عقیده هستند که تصویب این قطعنامه گامی مثبت در جهت تقویت همکاری‌های بین‌المللی و ظرفیت‌سازی در حوزه هوش مصنوعی است. اما برای دستیابی به اهداف بلندمدت آن، نیاز به تعهدات عملی و پایبندی کشور‌ها به روح همکاری و اشتراک فناوری است. تنها با همکاری جهانی می‌توان از پتانسیل‌های هوش مصنوعی به نفع تمام کشور‌ها بهره‌برداری کرد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان گفت و گوی مستقیم عراقچی و ویتکاف در حضور وزیرخارجه عمان
گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا راجع به موضوع رفع تحریم‌ها و بحث هسته‌ای، دقایقی پیش پایان یافت.
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
اولین عکس از هیأت مذاکره‌کننده ایرانی پس از پایان گفت‌و‌گو‌های امروز
عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است عضو تیم مذاکره‌کننده ایران: فضای مذاکرات مثبت است
یک عضو تیم مذاکره کننده بین ایران و آمریکا، گفت: فضای گفت‌و‌گو‌ها بین ایران و آمریکا مثبت است.
عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران! عملیات H-۳، پیچیده‌ترین عملیات هوایی دنیا توسط ایران!
عملیات H-۳؛ روایتی از یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های هوایی دنیا که با درایت خلبانان ایرانی، ستون‌فقرات نیروی هوایی عراق را شکست.
آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
صبح امروز شنبه تیم‌های دیپلماتیک ایران و آمریکا به منظور مذاکرات غیرمستقیم با یکدیگر وارد عمان شدند.
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است بقایی: گفت‌و‌گو‌ها آزمونی برای طرف مقابل است
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که «امروز یک روز مهم و تعیین کننده است و هدف‌مان تامین منافع ملی ایران است»، گفت: گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا حدود ساعت ۳:۲۰ بعدازظهر به وقت عمان شروع شده است.
برگزیده
اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان! اعترافات وحشتناک تجاوز‌های سریالی به زنان!
​رسیدگی به شکایت‌های سریالی چندین زن در نقاط مختلف پایتخت از نیمه دوم سال ۱۴۰۳ در دستور کار پلیس قرار گرفت. نقطه اشتراک اظهارات خانم‌هایی که شاکی بودند این بود که همگی آنها در سایت دیوار طعمه مرد جوانی شده و پس از اینکه آنها را با فریب به محل قرار کشانده بود، با موتورسیکلت این افراد را بوده و در محل خلوتی از حاشیه شهر آنها را تحت آزار و اذیت جنسی و تجاوز قرار داده بود.
بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟ بیشترین تصادفات منجر به فوتی در کدام نقطه از تهران اتفاق می‌افتد؟
رئیس اداره تصادفات و مهندسی ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، از شناسایی ۴۵۸ نقطه حادثه خیز در تهران خبر داد و گفت: تمرکز بر نقاط باقی‌مانده و بروزرسانی نقشه نقاط حادثه‌خیز در دستور کار پلیس در سال جدید است.
بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴ بازگشت نرخ عادی جریمه‌های رانندگی پس از پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان این که بیش از ۱۷ میلیون تخلف در جاده‌های درون و برون شهری کشور به ثبت رسید اعلام کرد که با پایان طرح نوروزی ۱۴۰۴، افزایش ۳۰ درصدی جریمه‌ها که از ۲۵ اسفند آغاز شده بود، از ۲۰ فروردین به حالت عادی بازگشت.
صفحه خبر بالای تصاویر