کد خبر: ۴۵۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳

کشف یک هیولای عجیب ۲۸۰ میلیون ساله در اعماق صحرای نامبیا

دانشمندان موفق شدند فسیل یک هیولای عجیب را با قدمت ۲۸۰ میلیون سال پیدا کنند. این موجود باستانی زمانی در اعماق صحرای نامبیا زندگی می‌کرد و سبب وحشت دیگر جانوران شده بود.
کشف یک هیولای عجیب ۲۸۰ میلیون ساله در اعماق صحرای نامبیا

مخاطب۲۴- پژوهشگران توانسته‌اند در صحرای نامبیا یک فسیل بسیار عجیب را کشف کنند که به یک هیولای شکارچی تعلق داشته است. این هیولا ظاهری شبیه یک سمندر غول‌پیکر داشت و در مرداب‌ها زندگی می‌کرد. دیرینه‌شناسان تخمین می‌زنند که Gaiasia jennyae حدود ۲۸۰ میلیون سال پیش در زمین حضور داشته است. بدین‌ترتیب می‌توان گفت که این جانور شگفت‌انگیز تقریبا ۴۰ میلیون سال پیش از تکامل اولین دایناسور‌ها سبب وحشت دیگران می‌شد.
کشف فسیل یک هیولای عجیب که قدیمی‌تر از دایناسور‌ها است
وقتی صحبت از هیولا می‌شود، اغلب افراد دایناسور‌ها را به‌یاد می‌آورند. هرچند اگر از علاقه‌مندان به اخبار علمی باشید، به‌خوبی می‌دانید که زمین حتی پیش از دایناسور‌ها نیز جانوران عجیبی را به‌خود دیده است. فسیل جدید می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با تکامل اولیه چهاراندامان ارائه دهد. جمجمه این جانور حدود ۰.۶ متر بوده است و اندازه کل بدن نیز از ۲.۵ متر فراتر نمی‌رفت. همین نیز باعث می‌شد که این هیولای مرداب بزرگترین شکارچی عصر خود باشد.

به‌باور دانشمندان Gaiasia jennyae به‌شکل قابل‌توجهی بزرگتر از سایر جانوران اکوسیستم اختصاصی خود بوده است. به‌همین‌خاطر در اعماق مرداب‌ها و یا دریاچه‌ها منتظر می‌ماند تا هر جانوری که رد می‌شد را شکار کند. قدرت فوق‌العاده آرواره‌های این هیولای عجیب سبب می‌شد که هیچ جانوری توان فرار را نداشته باشد. به‌همین‌خاطر دانشمندان تصور می‌کنند که با یک شکارچی راس هرم طرف هستند.
سر بزرگ، مسطح و البته متفاوت جانور باعث می‌شد که محدودیت چندانی برای شکار نداشته باشد. کافی بود دهان خود را باز کند تا طعمه به درون کشیده شود. این هیولای باستانی دارای دندان‌های نیش بسیار بزرگی بود و به‌طورکلی بخش جلویی دهان آن نیز با دندان‌های غول‌پیکر پوشیده شده بودند.

بیشتر بخوانید

دانشمندان فسیل Gaiasia jennyae را در شمال غربی نامبیا کشف کرده‌اند. جایی که الان یک منطقه بیابانی محسوب می‌شود؛ اما در گذشته بخش جنوبی ابرقاره گوندوانا را شکل می‌داد. در آن زمان نامبیای امروزی تقریبا موازی شمالی‌ترین نقطه قطب جنوب قرار داشت. مناطق نزدیک استوا در حال خشک شدن بودند و جانوران جدید پدید می‌آمدند. هرچند مرداب‌های نزدیک به قطب همچنان بدون تغییر باقی مانده بودند. همین نیز سبب می‌شد که جانوران اولیه زنده بمانند.
هیولای عجیب نامبیا را می‌توان در زمره اولین مهره‌داران قرار داد. آن‌ها ویژگی‌هایی بین ماهی و اولین چهاراندامان واقعی داشتند. به‌عنوان مثال پا‌های آن‌ها هنوز برای راه رفتن روی زمین و تحمل وزن بدن تکامل نیافته بود. جالب اینجاست که اکثر جانوران مرتبط با این هیولای عجیب حدود ۴۰ میلیون سال قبل‌تر منقرض شده بودند؛ اما Gaiasia jennyae توانسته بود در اعماق مرداب‌ها دوام بیاورد.

فسیل این جانور به‌خوبی نشان می‌دهد که چگونه تغییر شرایط کره زمین سبب شده بود گروهی از جانداران منقرض شده و گروهی دیگر تکامل یابند.

برچسب ها: فسیل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟ بورس در مسیر حباب نیست؛ شاخص تا ۴.۵ میلیون واحد می‌رسد؟
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، با رد نگرانی‌ها درباره تکرار شرایط سال ۱۳۹۹ تأکید می‌کند رشد اخیر بورس با واقعیت‌های آماری همخوان است و بازار سهام با وجود نوسانات مقطعی، در افق میان‌مدت همچنان چشم‌انداز صعودی دارد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر