کد خبر: ۴۵۷۴۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۳

کشف یک هیولای عجیب ۲۸۰ میلیون ساله در اعماق صحرای نامبیا

دانشمندان موفق شدند فسیل یک هیولای عجیب را با قدمت ۲۸۰ میلیون سال پیدا کنند. این موجود باستانی زمانی در اعماق صحرای نامبیا زندگی می‌کرد و سبب وحشت دیگر جانوران شده بود.
کشف یک هیولای عجیب ۲۸۰ میلیون ساله در اعماق صحرای نامبیا

مخاطب۲۴- پژوهشگران توانسته‌اند در صحرای نامبیا یک فسیل بسیار عجیب را کشف کنند که به یک هیولای شکارچی تعلق داشته است. این هیولا ظاهری شبیه یک سمندر غول‌پیکر داشت و در مرداب‌ها زندگی می‌کرد. دیرینه‌شناسان تخمین می‌زنند که Gaiasia jennyae حدود ۲۸۰ میلیون سال پیش در زمین حضور داشته است. بدین‌ترتیب می‌توان گفت که این جانور شگفت‌انگیز تقریبا ۴۰ میلیون سال پیش از تکامل اولین دایناسور‌ها سبب وحشت دیگران می‌شد.
کشف فسیل یک هیولای عجیب که قدیمی‌تر از دایناسور‌ها است
وقتی صحبت از هیولا می‌شود، اغلب افراد دایناسور‌ها را به‌یاد می‌آورند. هرچند اگر از علاقه‌مندان به اخبار علمی باشید، به‌خوبی می‌دانید که زمین حتی پیش از دایناسور‌ها نیز جانوران عجیبی را به‌خود دیده است. فسیل جدید می‌تواند اطلاعات ارزشمندی را در رابطه با تکامل اولیه چهاراندامان ارائه دهد. جمجمه این جانور حدود ۰.۶ متر بوده است و اندازه کل بدن نیز از ۲.۵ متر فراتر نمی‌رفت. همین نیز باعث می‌شد که این هیولای مرداب بزرگترین شکارچی عصر خود باشد.

به‌باور دانشمندان Gaiasia jennyae به‌شکل قابل‌توجهی بزرگتر از سایر جانوران اکوسیستم اختصاصی خود بوده است. به‌همین‌خاطر در اعماق مرداب‌ها و یا دریاچه‌ها منتظر می‌ماند تا هر جانوری که رد می‌شد را شکار کند. قدرت فوق‌العاده آرواره‌های این هیولای عجیب سبب می‌شد که هیچ جانوری توان فرار را نداشته باشد. به‌همین‌خاطر دانشمندان تصور می‌کنند که با یک شکارچی راس هرم طرف هستند.
سر بزرگ، مسطح و البته متفاوت جانور باعث می‌شد که محدودیت چندانی برای شکار نداشته باشد. کافی بود دهان خود را باز کند تا طعمه به درون کشیده شود. این هیولای باستانی دارای دندان‌های نیش بسیار بزرگی بود و به‌طورکلی بخش جلویی دهان آن نیز با دندان‌های غول‌پیکر پوشیده شده بودند.

بیشتر بخوانید

دانشمندان فسیل Gaiasia jennyae را در شمال غربی نامبیا کشف کرده‌اند. جایی که الان یک منطقه بیابانی محسوب می‌شود؛ اما در گذشته بخش جنوبی ابرقاره گوندوانا را شکل می‌داد. در آن زمان نامبیای امروزی تقریبا موازی شمالی‌ترین نقطه قطب جنوب قرار داشت. مناطق نزدیک استوا در حال خشک شدن بودند و جانوران جدید پدید می‌آمدند. هرچند مرداب‌های نزدیک به قطب همچنان بدون تغییر باقی مانده بودند. همین نیز سبب می‌شد که جانوران اولیه زنده بمانند.
هیولای عجیب نامبیا را می‌توان در زمره اولین مهره‌داران قرار داد. آن‌ها ویژگی‌هایی بین ماهی و اولین چهاراندامان واقعی داشتند. به‌عنوان مثال پا‌های آن‌ها هنوز برای راه رفتن روی زمین و تحمل وزن بدن تکامل نیافته بود. جالب اینجاست که اکثر جانوران مرتبط با این هیولای عجیب حدود ۴۰ میلیون سال قبل‌تر منقرض شده بودند؛ اما Gaiasia jennyae توانسته بود در اعماق مرداب‌ها دوام بیاورد.

فسیل این جانور به‌خوبی نشان می‌دهد که چگونه تغییر شرایط کره زمین سبب شده بود گروهی از جانداران منقرض شده و گروهی دیگر تکامل یابند.

برچسب ها: فسیل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ! زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ!
نقل‌وانتقالات زمستانی پرسپولیس با یک شوک بزرگ آغاز شد؛ تصمیم نهایی اوسمار ویرا منجر به جدایی رسمی سرژ اوریه و فرشاد احمدزاده شد.
ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر
با هوش مصنوعی می‌توان عکس‌های دختر پدری احساسی و اختصاصی برای روز پدر ساخت. در این مقاله پرامپت پدر و دختری،بهترین روش‌ و نکات مهم را معرفی می‌کنیم.
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر