کد خبر: ۴۵۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۰

تخریب خانه های کنار شاهچراغ کذب است

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: برخلاف آن‌چه در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها منعکس شده، بر اساس طرح سامان‌دهی و اتصال دو حرم، نه قرار است ۲۰۰ خانه تاریخی در شیراز تخریب و نه مجتمع تجاری به‌جای آن ساخته شود.
تخریب خانه های کنار شاهچراغ کذب است

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری که پیش‌تر مدیر میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس بود و همزمان با دوره مدیریتی او، تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز اتفاق افتاد، گفت: برخلاف آن‌چه در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها منعکس شده، بر اساس طرح سامان‌دهی و اتصال دو حرم، نه قرار است ۲۰۰ خانه تاریخی در شیراز تخریب و نه مجتمع تجاری به‌جای آن ساخته شود. این نخستین واکنش رسمی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به طرح موسوم به "گسترش ۵۷ هکتاری شاهچراغ"، پس از ماه‌ها نامه‌نگاری و مطالبه مردمی، جامعه متخصصان و دانشگاهیان از مسؤولان و مقامات کشور است.

 

تخریب خانه های کنار شاهچراغ کذب است


مصیب امیری که حدود هشت سال مدیریت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس را به عهده داشت و از اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰ ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری را به عهده گرفته است، اینک درباره طرحی که قرار است در بافت تاریخی ـ فرهنگی شیراز اجرا شود و واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته است، گفت: این طرح در خردادماه امسال (۱۴۰۰) از سوی وزارت راه و شهرسازی با عنوان "ساماندهی و اتصال دو حرم حضرت شاهچراغ و علی‌بن‌حمزه" به مشاور واگذار شد. طرح مزبور همچنان در مراحل کارشناسی است و طی این مدت بررسی‌های مختلفی انجام و در هر یک از این بررسی‌ها چندین گزینه پیشنهاد شده است که هر یک چگونگی اتصال این دو حرم را مشخص می‌کند.


او با اشاره به اخبار مربوط به تخریب ۲۰۰ خانه تاریخی و ساخت مجتمع تجاری به‌جای آن، اظهار کرد: آن‌چه در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها منعکس شده با عنوان این‌که بیش از ۲۰۰ خانه تاریخی در این طرح مورد تخریب قرار گرفته و مجتمع‌های تجاری در آن ساخته می‌شود، صحت ندارد. اصلا نه ۲۰۰ خانه خراب خواهد شد و نه این‌که قرار است مجتمع تجاری به‌جای آن ساخته شود.

رییس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری افزود: آن‌چه از این طرح برمی‌آید و البته هنوز مراحل نهایی را طی نکرده است، بیشتر بحث مرمت، بازسازی و جداره‌سازی و حتی فضا‌هایی که در گذشته تخریب شده و همچنین ساماندهی مسیر به شکلی است که رفت و آمد بین این دو مسیر تسهیل شود. در ضمن، محدودیت ارتفاعی نیز همچون کل بافت تاریخی شیراز در این محور هم وجود دارد، اما این به معنای ساخت مجتمع تجاری در این مسیر نیست.

بنابر گزارش روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امیری با بیان این‌که این طرح هنوز در مراحل اولیه و کارشناسی قرار دارد و مراحل تصویب استانی را نیز طی نکرده است، گفت: این طرح بعد از تصویب استانی به وزارت راه و شهرسازی خواهد رسید و باید منتظر بمانیم که مشاور نظر نهایی را بدهد. میراث‌فرهنگی نیز بر اساس کارشناسی‌های انجام‌شده در گذشته و حال، نظر خود را اعلام خواهد کرد.

پیش‌تر در نامه‌های جداگانه از رییس‌جمهور، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استاندار فارس و چهره‌های دینی شیراز درخواست شده است اجرای این طرح که به گفته منتقدان یادآور و در ادامه تخریب بافت تاریخی شیراز در دهه‌های ۷۰، ۸۰ و ۹۰ است، متوقف شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد! تاج: در هر استان یک افسر حفاظت از کودکان انتخاب خواهیم کرد!
رئیس فدراسیون فوتبال از عملکرد سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان ابراز رضایت کرد و گفت این مربی به کار خود در این تیم ادامه خواهد داد.
عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود عراقچی: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات به زودی اعلام می‌شود
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمالاً دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده به زودی تنظیم خواهدشد.
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
برگزیده
سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده
با وجود سال‌ها غیبت زنان راننده در ناوگان اتوبوسرانی تهران، حالا بار دیگر جرقه‌هایی از تغییر در پایتخت روشن شده است؛ در شرایطی که شهرهایی، چون مشهد و بیرجند تجربه موفق حضور زنان در حمل‌ونقل عمومی را پشت سر گذاشته‌اند، مقامات شهری و انتظامی پایتخت نیز از بازگشت زنان به خطوط اتوبوس‌های شهری، به‌ویژه بی‌آرتی، سخن می‌گویند.
۳۱ شهر شاد دنیا ۳۱ شهر شاد دنیا
موسسه بین‌المللی «کیفیت زندگی» مستقر در انگلیس از روی چک لیست حاوی «۶ متغیر و ۸۲ زیرمتغیر» اقدام به بررسی «میزان حال خوب و سطح استرس» شهروندان ۲۰۰ شهر منتخب دنیا کرده و به شهر‌ها از «شادترین» تا «وضعیت برنزی» نمره داده است
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
صفحه خبر بالای تصاویر