مخاطب ۲۴- همایش مهندسان، کارآفرینان و فعالان صنعت، معدن و تجارت، حامیان «مسعود پزشکیان» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر شنبه در محل برج تشریفات سعادت آباد با حضور چهرههایی، چون اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم، محمدرضا نعمتزاده وزیر سابق صمت، مصطفی هاشمیطبا سیاستمدار اصلاحطلب، پیروز حناچی شهردار سابق تهران در حال برگزاری است.
بر اساس این گزارش، در ابتدای همایش جمعی از نمایندگان جامعه مهندسی به طرح دغدغهها و مشکلات این حوزه پرداختند.
در ادامه این همایش پیروز حناچی شهردار سابق تهران گفت: فراموش نکردیم کسانی که با کمتر از ۵ درصد رأی تهران، شهر را اداره کردند. امروز نیستند که بپرسیم چگونه شهر را اداره کردهاید. میگویند شما ادامه دهنده دولت سوم روحانی هستید، اگر اینگونه است شما ادامهدهنده راه آقای احمدی نژاد هستید.
وی افزود: ما در سال ٩٢ تجربه متفاوتی داشتیم. ولی در همه این تجربهها وقتی مردم با صندوق رأی قهر کردهاند، اتفاقات نامیمونی افتاده است. عدهای به دنبال این هستند که با مشارکت کم به کرسی ریاست بنشینند.
حناچی با اشاره به معایب و خطراتی که مشارکت کم میتواند داشته باشد تاکید کرد: سال ٩٣ مرسوم بود بین اعضای دولت وقتی سال عوض میشد بین بزرگان میرفتیم. خدمت آقای هاشمی رسیدیم. دولت مصر ساقط شده بود و تازه مرسی به کرسی نشسته بود. آقای هاشمی گفتند میزان مشارکت در انتخابات مصر خطرناک است و احتمالاً اتفاقات ناگواری خواهد افتاد؛ و دیدیدم که در انتهای آن سال دولت مرسی سقوط کرد.
وی در ادامه با بیان ویژگیهای دولت مطلوب گفت: با خود میگوئیم به چه دولتی میاندیشیم. دولتی که افکار عمومی و عکسالعمل به افکار عمومی برای آن مهم باشد. دولتی که به بدیهیترین موضوعات تخصصی عکسالعمل مناسب نشان دهد. نسبت به مسئله آب و گرمایش زمین و نسبت به مسائلی که در کوتاه مدت ممکن است مردم درک نکنند، ولی دولت باید این پیشبینیها را داشته باشد حساس باشد و عکسالعمل نشان دهد. نه مثل دولتی که بزرگترین فساد ارزی در آن اتفاق افتاده است، اما هیچگونه پاسخگویی و برخوردی را مشاهده نکردیم.
محمدرضا نعمتزاده وزیر سابق صمت ضمن اظهار خوشحالی از حضور در جمع فعالان حوزه صنعت، معدن و تجارت گفت: آنچه که از فرمایشات جناب پزشکیان دیدیم این است که میخواهیم برگردیم به زندگی. میخواهند زندگی را برای ما بهبود ببخشند. در انتخابات ٩٢ مسئولیتی به ما دادند و میگفتند که آقای روحانی را کسی نمیشناسد. اما دیدیم که چه شد. انشاءالله نهم خردادِ متفاوتی خواهیم داشت برخلاف آنچه که برخی انتظار دارند.
وی با تاکید بر همدلی همه جانبه برای پیروزی در این مسیر عنوان کرد: دو سال پیش خبرنگاری پیش من آمد و گفت از عسلویه بازدید کردم. برای من جالب بود که چیزی پشت سر شما نمیگفتند. معمولاً کسانی که قبلاً مسئولیت داشتهاند و اکنون از جایگاهشان رفتهاند، پشت سرشان حرفها میزنند و به بدی یاد میکنند؛ اما برای شما اینگونه نبود راز این چیست؟ من گفتم که ما آن کارها را همه باهم انجام دادیم و من به تنهایی انجام ندادم. الان هم معتقدم که این پیروزی با کمک همدیگر و دست به دست هم رخ خواهد داد.
همه ایرانی هستیم و هیچکس ایرانیتر نیست
در بخش دیگر این همایش، اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم نیز ضمن اظهار خرسندی از حضور در این همایش گفت: برای بنده توفیق بسیار بزرگی است که در این ایام تبلیغات ریاست جمهوری در جمع دوستان عزیز، صنعتگران و فعالان اقتصادی، مهندسان و همه کسانی که در بخشهای مختلف فعالیت دارند حضور دارم.
وی افزود: آنچه که ما را دراین محفل دورهم جمع کرده است دغدغه ایران، دغدغه آزادی، دغدغه فقر و فساد و تبعیض، دغدغه ناترتزیهای مخاطرهآمیز در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و… است.
جهانگیری با اشاره به اتفاق نظر در مسائل کشور در بین نامزدها اظهار کرد: امروز همه میگویند که معیشت مردم و افزایش قدرت خرید آنها اولویت اصلی است. این بدین معنا است که صورت مسئله در آن تفاهم وجود دارد، اما چگونگی رسیدن به آن راههای گوناگونی دارد. ابر چالشها موضوعاتی است که راجع به آنها بحث شده است و اینکه چگونه باید در اولویت دولت قرار بگیرد انجام شده است؛ اما چرا کاری صورت نمیگیرد؟ به خاطر این است که هرکدام تبعات اجتماعی و سیاسی گستردهای دارند.
معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه ایران در جایگاه اول و دوم ذخایر نفت و گاز قرار دارد افزود: کشوری که اولین یا دومین ذخایر نفت و گاز دنیا در آن قرار گرفته است، تولیدکننده آن با کمبود مواد اولیه که واحد و کارخانه او نیاز دارد مواجه میشود. سوال من این است. آیا مسئله ناترازی انرژی غیر قابل حل است؟ قطعاً همه میگوییم خیر.
جهانگیری با اشاره به آنکه آغاز حل مسائل پیشرو از اقتصاد نیست بلکه از سیاست است تاکید کرد: در سیاست داخلی نیاز به اجماع داریم. همه ایرانیها در سرنوشت خود باید سهیم و شریک باشند. همه ایرانی هستیم و هیچکس ایرانیتر نیست. در سیاست خارجی نیازمند سیاستی هستیم که در شأن ملت ایران باشد. توان کشور به خاطر تحریمها دارد از بین میرود. اصلاحات سیاسی نیازمند مدیرانی است که نزد مردم معتبر باشد. یعنی شایستگیِ دانستن و توانستن داشته باشد. هم علم و هم اراده برای انجام کارها داشته باشد. مدیری کارآمد است که در توان مدیریتی قبلی خود ده گره از مردم حل کرده باشد و حالا بخواهد کار بزرگتری انجام دهد.
وی ضمن ضروری دانستن حفظ سرمایه اجتماعی تشریح کرد: احیا سرمایه اجتماعی از مبارزه با فقر و فساد و تبعیض شروع میشود. مردم وقتی در سر سفرهشان برای تهیه تخم مرغ هم به مشکل میخورند وقتی اخبار فسادهای کلان را میشنوند دچار ناامیدی و بی اعتمادی میشوند. شما بابک زنجانی را ببینید در یک دوره اتفاق افتاده است، چای دبش را ببینید در یک دوره اتفاق افتاده است.
جهانگیری با اشاره به تاثیرگذار بودن انتخابات پیشرو اظهار کرد: باید یکایک ما دنبال این باشیم که فرصتها را کشف کنیم و مردم را به پای میدان بیاوریم. ما باید دو کار انجام دهیم. اول آنکه عدهای هنوز برای شرکت در انتخابات مایوس و مردد هستند، ما باید آنها را به میدان بیاوریم. دوم آنکه دکتر پزشکیان از هر نظر راستگو و صریح است و میتواند اعتماد مردم را جلب کند. در واقع او خودش است و فیلم بازی نمیکند.
همه ما باید در حفظ ایران بکوشیم
در ادامه همایش، مصطفی هاشمیطبا رئیس سابق سازمان تربیت بدنی و سیاستمدار اصلاحطلب با اشاره به اینکه آقای جهانگیری بسیاری از نکات را ذکر کردند گفت: من میخواهم شعار «برای ایران» را توضیح دهم. اگر حال ایران خوب باشد، حال صنعتگر خوب است، اما اگر حال ایران خوب نباشد حال مردم بد است. این حرفهایی که متاسفانه از بیست سال پیش به نام مردم دارد زده میشود یک نوع مردم فریبی است. حال ایران خوب نیست. حال ایران باید برگردد و خوب شود.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر قوی شدن ایران افزود: مولفههای ایران قوی چیست؟ مولفه اول ایران آباد و سرسبز و شاداب است. ایرانی که چاههای آن خشکیده و دشتهای آن دارد سقوط میکند، تاسیسات آن به دلیل کهنگی و فرسودگی رو به انهدام است که نمیشود گفت ایران آباد.
هاشمی طبا تصریح کرد: بخش دوم دفاع است. همانطور که رزمندگان ما در ٨ سال دفاع مقدس از سرزمینمان حراست کردند، امروز همه ما باید در حفظ ایران بکوشیم. امروز در کشور ما موشهایی وجود دارد که آن را از درون نابود میکند. دفاع هم به تکنولوژی و هم به مردمی که به مملکت خود ایمان داشته باشند نیاز دارد.
وی اضافه کرد: بخش سوم، فناوری است. کشوری که فناوری نداشته باشد محتاج جهان است. ما باید درِ تکنولوژی بیرونی را بر خود نبندیم. اگر تکنولوژی داشتیم نسبت به ماشینهای فرسوده فکری میکردیم. پس کجاست آن تکنولوژی که قرار بود از موشک به اتومبیل بیاوریم.
این سیاستمدار اصلاح طلب خاطرنشان کرد: بخش چهارم، لازم است سرمایه مردمی داشته باشیم. یعنی مردم احساس کنند این کشور مال خودشان است و از آن دفاع کنند. صداقت و حرف درست، سرمایه مردمی ایجاد میکند. امروز اگر در سوئیس بگویند ماشین خود را بیرون نیاورید گوش میدهند، ولی در ایران جواب نمیدهد.
در بخش پایانی همایش، علی عبدالعلیزاده رئیس ستاد مرکزی انتخاباتی مسعود پزشکیان گفت: به نمایندگی از آقای پزشکیان از همه شما تشکر میکنم. امیدوارم دولت جناب پزشکیان در راستای روند سازندگی کشور بتواند کشور را متحول کند. در ۴٠ سال گذشته دولتهای متفاوتی را دیدیم که تلاشهایی انجام دادند، اما نتوانستند زمینه حضور گسترده مردم را فراهم کنند.
وی با اشاره به گشوده شدن روزنه امیدی افزود: روزنهای گشوده شده و از آن باید استفاده کرد. قهر برای زمانی است که امید به بهبود ندارید. وقتی روزنهای گشوده شده و شخصیتی پاکدست و با گذشتهای مشخص به میدان آمده است، اگر خود را از این فرصت دور کنیم در حق ملت ظلم کردهایم. هرکس برای ایران نگران است از این فرصت باید استفاده کند و با حضور در صندوق رأی بار دیگر، سکانداری کشور را به انسان پاکدستی بسپارد.
عبدالعلیزاده با بیان آشنایی ۴٠ ساله او با پزشکیان اظهار کرد: خوشبختانه در سالهایی که در تبریز بودهام با پیشنهاد من آقای پزشکیان قبول کردند که ریاست دانشگاه را برعهده بگیرند. من دیدم که ایشان ظرف ۵ سال توانستند استان آذربایجان شرقی را که از لحاظ بهداشتی ضعیف بود، به رتبه اول کشور ارتقا دهد. در دوران وزارت بهداشت ایشان هم دیدم که با چه افکار بلندی، توسعه بهداشت کشور را دنبال میکردند.