کد خبر: ۴۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۶

هشدار کم آبی شدید در تهران

سد‌های تامین آب تهران جمعا حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب دارند و اگر میزان تبخیر و کاهش نزولات جوی را در نظر بگیریم، قطعا در تابستان مشکلات عدیده‌ای را برای تامین آب شرب تهران خواهیم داشت.
هشدار کم آبی شدید در تهران

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از تسنیم، محسن موسوی خوانساری، عضو هیئت مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران در گفتگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم در رابطه با کاهش ذخایر سد‌های تامین آب شرب استان تهران گفت: ۵ سد وظیفه تأمین آب شرب تهران را بر عهده دارند که وضعیت آن‌ها نگران کننده است؛ سد لتیان و سد لار که در شرق تهران قرار دارند مجموعا ۲۰ میلیون متر مکعب آب دارند و در روز‌های آینده از مدار خارج می‌شوند و آبی برای استان تهران در سد‌های منطقه شرق باقی نخواهد ماند.

 

هشدار کم آبی شدید در تهران

 


وی ادامه داد: در غرب تهران هم سد امیر کبیر را داریم که مقدار آب آن یک سوم سال گذشته است و این سد حدود ۳۰ میلیون متر مکعب آب دارد که بسیار نگران کننده است. اگر سد طالقان و ماملو را هم به سد‌های مذکور اضافه کنیم جمعا حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب داریم و اگر میزان تبخیر و کاهش نزولات جوی را در نظر بگیریم، قطعا در تابستان مشکلات عدیده‌ای را برای تأمین آب شرب تهران خواهیم داشت.


عضو هیئت مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران تاکید کرد: مسئولین باید از همین الان اعلام خطر کنند و مشکلات کم آبی را از طریق صدا و سیما، فضای مجازی و رسانه‌ها به مردم گوشزد کنند. درست است که در برخی مناطق مانند هرمزگان ۲ برابر میانگین سالانه بارش داشتیم، اما در مجموع وضع ذخایر آبی نگران کننده است.

موسوی با تأکید بر اینکه از همین الان تمهیدات لازم برای تأمین آب شرب و کشاورزی در نظر گرفته شود، گفت: برای کشت بهاره نیز باید به کشاورزان هشدار داده شود و کشت بهاره با در نظر گرفتن کمبود شدید منابع آبی انجام شود.

وی مشکل کاهش ذخایر سد‌ها را متوجه کل کشور دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه ما یک سال بسیار خشک را پشت سر گذاشته‌ایم، بارش‌های سال جاری که در حد نرمال بود هم نتوانسته خشکسالی سال گذشته را جبران کند. به عنوان مثال بررسی شرایط آبدهی و ذخیره مخزن سد کرخه نشان‌دهنده وقوع خشکسالی در این حوضه است. آبدهی ورودی سد کرخه نسبت به بلند مدت کاهش ۵۳ درصدی و نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته است.

کارشناس حوزه مدیریت منابع آب خاطرنشان کرد: حجم ذخیره سد کرخه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب کمتر بوده و بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی تداوم شرایط بارشی زیر نرمال در ماه‌های پیش‌رو مورد انتظار است.

برچسب ها: کم آبی آب سد تهران
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
من دریاچه ارومیه هستم من دریاچه ارومیه هستم
رضا کیانیان با انتشار پستی درباره دریاچه ارومیه، کمپین #من_دریاچه_ارومیه_هستم را یادآوری کرد.
کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟ کشتی نوح در کوه‌های آرارات پیدا شد؟
ادعایی شگفت‌انگیز بار دیگر دنیای باستان شناسی را به هم ریخته است. باستان‌شناسان از کشف بقایای یک کشتی باستانی در ترکیه خبر دادند که می‌تواند همان کشتی نوح باشد
راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت راز‌های مرگ فرامرز عزیزی؛ قهرمانی که زود رفت
مرگ ناگهانی فرامرز عزیزی، قهرمان پرورش‌اندام آسیا، جامعه ورزش را در شوک فرو برد؛ رویدادی تلخ که گفته می‌شود فشار‌های روحی اخیر نقشی جدی در آن داشته است.
ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی! ستاره‌ی پرسپولیس؛ ناگهان بالاتر از هالند و مسی!
درخشش خیره‌کننده اورونوف برابر مصر هم شادی بزرگی برای پرسپولیس ساخت و هم نگرانی تازه‌ای ایجاد کرد؛ ستاره‌ای که حالا در مرکز توجه باشگاه‌های خارجی است.
ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ ایلان ماسک به دنبال رساندن اینترنت به سیاره سرخ
ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس‌ایکس طرحی بلندپروازانه را برای گسترش اینترنت ماهواره‌ای به مریخ آغاز کرده‌اند؛ طرحی که می‌تواند مسیر سکونت انسان در این سیاره را هموار کند.
کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟ کدام نوع پیاز ارزش غذایی بیشتری دارد؛ سفید یا قرمز؟
پیاز یکی از پرمصرف‌ترین سبزیجات در آشپزخانه‌های ایرانی است. اما همیشه این پرسش مطرح می‌شود که میان پیاز سفید و پیاز قرمز، کدام‌یک از نظر مواد مغذی و خواص سلامتی برتری دارد؟
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر