کد خبر: ۴۲۷۱۶
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶

علت اصلی ناخوشی و مرگ در دنیای امروز چیست؟

مدیر کلینیک طب پیشگیری و ارتقاء سلامت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران، بیماری‌های غیرواگیر را مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامتی عصر حاضر خواند و گفت:
علت اصلی ناخوشی و مرگ در دنیای امروز چیست؟

مخاطب ۲۴- دکتر حسین یاری با بیان اینکه مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامتی در زمانه ما بیماری‌های غیرواگیر است، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی، پرفشاری خون، دیابت، سرطان‌ها، بیماری‌های ریوی، اختلالات عضلانی_اسکلتی و اختلالات روانی به عنوان عامل اصلی ناخوشی و مرگ انسان‌ها در دنیای امروز به حساب می‌آیند. پرسش این است که «چگونه می‌توانیم از ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر جلوگیری کنیم؟» و در پاسخ به این پرسش باید گفت «اصلاح سبک زندگی» مهم‌ترین سلاح ما برای پیشگیری و مقابله با بیماری‌های غیرواگیر است.

بیشتر بخوانید

این عضو گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: اصلاح سبک زندگی شامل شش مؤلفه می‌شود. تغذیه سالم، فعالیت بدنی کافی، خواب مناسب، پرهیز از مصرف الکل و نیکوتین، دوری از استرس و تنش و روابط بین فردی مطلوب، مجموعه اقداماتی هستند که ما می‌توانیم در زندگی روزمره خود لحاظ کنیم تا به بیماری‌های قلبی و عروقی و پرفشاری خون و دیابت و. دچار نشویم.

این متخصص طب فیزیکی و توان بخشی؛ کمردرد، گردن درد، زانودرد، ساییدگی و آرتروز را از جمله شایع‌ترین اختلالات عضلانی-اسکلتی برشمرد و درباره وضعیت این اختلالات گفت: نتایج مطالعات علمی بیانگر این است که شیوع بیماری‌های عضلانی-اسکلتی در جهان رو به افزایش است. سبک زندگی انسان‌ها در گذر زمان تغییر کرده و به حالت «ایستا» در آمده؛ به نحوی که میزان فعالیت‌های بدنی به شدت کاهش یافته است. همچنین میزان امید به زندگی در جوامع بشری افزایش یافته است و سن بالاتر جمعیت با افزایش این اختلالات همراهی دارد؛ از سوی دیگر سوانح و تصادفات هم افزایش داشته است.

وی گفت: همچنین اضافه وزن و چاقی هم از دیگر عوامل زمینه‌ساز در این مسئله بوده و در مجموع این عوامل زمینه ساز باعث شیوع بیشتر بیماری‌های عضلانی-اسکلتی نسبت به دهه‌های گذشته شده است.

برچسب ها: بیماری
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.