کد خبر: ۳۳۰۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰

وسواس ناسالم در مورد بیماری از خود بیماری مرگبارتر است

به‌تازگی و در مطالعه‌ای جدید، دو فرد سوئدی با سوابق مشابه بررسی شدند؛ آن‌ها هر دو در یک سال به دنیا آمده بودند و هر دو در یک شهر زندگی می‌کردند، اما در یکی از آن‌ها که مبتلا به هیپوکندریا تشخیص داده شد، احتمال مرگ در اثر یک بیماری جدی بسیار بیشتر بود.
وسواس ناسالم در مورد بیماری از خود بیماری مرگبارتر است

مخاطب 24- به گزارش واشنگتن پست، پژوهشگران مبتلایان به هیپوکندریا را که به آن اختلال اضطراب بیماری نیز می‌گویند، بررسی کردند. این مطالعه که همین ماه در نشریه روانپزشکی جاما منتشر شد، نشان داد احتمال مرگ افراد مبتلا به هیپوکندریا در اثر ده‌ها بیماری به‌ویژه بیماری‌های قلبی، خونی، ریوی و همچنین خودکشی ۸۴ درصد بیشتر از افرادی است که به هیپوکندریا مبتلا نیستند.

هیپوکندریا یا خودبیمارانگاری ترس مداوم از ابتلا به یک بیماری جدی و صعب‌العلاج است. اختلالی مزمن که ممکن است در هر سنی رخ بدهد؛ هرچند بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سال شایع‌تر است. فرد مبتلا به این بیماری به‌شکلی وسواس‌گونه درگیر افکار مربوط به بیماری می‌شود و برای از بین بردن ترسش در مورد آن تحقیق می‌کند و از یک پزشک به سراغ پزشکی دیگر می‌رود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که چهار تا پنج درصد مراجعان مطب پزشکان عمومی مبتلا به هیپوکندریا هستند.
به گفته متخصصان، بسیاری از افرادی مبتلا به این اختلال حتی اگر پزشک به آن‌ها اطمینان دهد که سالم‌اند، باز هم در توهم بیماری باقی می‌مانند. جست‌وجوی اطلاعات در مورد نشانه‌های بیماری در اینترنت نیز می‌تواند اضطراب بیمار را تشدید کند.

پژوهشگران داده‌های پایگاه‌های اطلاعاتی سرشماری و سلامت سوئد بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۲۰ را جمع‌آوری و چهار هزار و ۱۲۹ نفر را که به این بیماری مبتلا بودند، شناسایی کردند. سپس هر فرد مبتلا را با یک گروه ۱۰ نفری که هیپوکندریا نداشتند، اما بیماری مشابهی داشتند، مقایسه کردند. در مدت تقریبا ۹ ماه مشاهده مداوم، ۲۶۸ فرد مبتلا به خودبیمارانگاری و یک هزار و ۷۶۱ نفر بدون این بیماری جانشان را از دست دادند که افراد درگذشته مبتلا هیپوکندریا به طور متوسط حدود پنج سال جوان‌تر از افراد فوت‌شده بدون این اختلال بودند.

پژوهشگران دریافتند که این اختلال بر کیفیت زندگی هم تاثیر می‌گذارد؛ به طوری که افراد بدون هیپوکندریا بیش از افراد مبتلا تحصیل‌کرده و متاهل بودند و درآمد بیشتری هم داشتند.

از آنجا که این بیماری کمتر تشخیص داده می‌شود، بنابراین ممکن است زمانی که خطر مرگ برای موارد تشخیص داده‌نشده نیز مدنظر قرار بگیرد، آمار از این هم بالاتر باشد.

به گفته این پژوهشگران، زندگی مبتلایان به این بیماری به دلیل استرس مزمن ممکن است کوتاه‌تر باشد و باعث شود آن‌ها با الکل یا مواد مخدر خوددرمانی کنند. حتی برخی بیماران ممکن است از ترس تشخیص بیماری جدی از مراجعه به پزشک اجتناب کنند.

برچسب ها: بیماری
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»