کد خبر: ۴۲۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳

مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن برای شهر تهران چیست؟

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تعداد واحد‌های مسکونی موجود و خالی، میزان مهاجرت، بعد خانوار، تعداد ازدواج و طلاق، تعداد واحد‌های مسکونی فرسوده و ناپایدار در شهر تهران را به عنوان مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن دانست و تأکید کرد: معتقدیم در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.
مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن برای شهر تهران چیست؟

مخاطب ۲۴- مهدی هدایت افزایش آمار شهرنشینی از ۳۱ درصد در سال ۱۳۳۵ به حدود ۸۵ درصد در سال جاری را به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در افزایش نیاز مسکن عنوان کرد و گفت: مقایسه مؤلفه‌های ولادت و مهاجرت در شهر تهران نشان از آن دارد که بیشترین افزایش تعداد جمعیت تهران در بخش ولادت است که حدود ۷۹ درصد به متولدین و ۲۱ درصد به مهاجرین اختصاص یافته است.

هدایت با بیان این که در استان تهران بالاترین سهم از مهاجرت با ۳۴.۸ درصد مربوط به پردیس و کمترین سهم را شهر تهران دارد، افزود: در وضعیت مسکن در شهر تهران شاهد این هستیم که بیشترین مهاجرت‌ها عموماً سمت اسلامشهر و شهر‌های اقماری تهران بوده و کمترین هم در خود شهر تهران اتفاق می‌افتد که حدود ۱.۴۴ است و این امر نشان می‌دهد که نیاز مسکن تهران برای خود شهروندان تهران است نه برای مهاجرین که عموماً مقدارش کم است.

به گفته هدایت عدم برنامه ریزی مسکن در شهر تهران باعث شده که از ۱۰ میلیون سفری که در شهر تهران اتفاق می‌افتد حدود ۳.۵ میلیون سفر از شهر‌های اقماری باشد و به‌صورت مازاد اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران موضوع طلاق و بحث ازدواج را از دیگر مؤلفه‌های افزایش نیاز مسکن عنوان و خاطرنشان کرد: وقتی طلاق اتفاق می‌افتد نیاز به مسکن را یک واحد بیشتر می‌کند.

هدایت در جمع بندی سخنان خود تعداد واحد‌های مسکونی موجود و خالی، میزان مهاجرت، بعد خانوار، تعداد ازدواج و طلاق، تعداد واحد‌های مسکونی فرسوده و ناپایدار در شهر تهران را به عنوان مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن دانست و تأکید کرد: معتقدیم در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که در افق برنامه ۱۰ ساله دو درصد ضریب استهلاک است که با پیش بینی حدود ۵۰ سال استاندارد، سالانه دو درصد نوسازی باید انجام شود، اظهارکرد: حدود ۳۶۵ هزار واحد مسکونی ناپایدار در شهر تهران وجود دارد که باید در یک دوره ۱۰ ساله نوسازی شود.

وی ادامه داد: تعداد واحد‌های مسکونی مورد نیاز زوج‌های جوان در ۱۰ سال ۴۳۵ هزار واحد و تعداد واحد‌های مسکونی مورد نیاز مهاجرین ۹۳ هزار واحد است و در مجموع حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نیاز مسکن در شهر تهران به ما تکلیف شده که در شهر تهران در یک دوره برای این که بتوانیم بافت‌های فرسوده را نوسازی کنیم و نیاز مسکن را در بعد کم مهاجرین، بعد زیاد ازدواج و ولادت و جلوگیری از فرسودگی کلی در تهران تأمین کنیم باید بتوانیم تعداد مورد نیاز مسکن را تولید کنیم.

هدایت خاطرنشان کرد: عدم تناسب میان عرضه و تقاضا و قرارگیری ۴۲ درصد از خانوار‌های شهر تهران زیر خط فقر، موضوع دیگری است که نیاز مسکن را تشدید می‌کند.

عدم تناسب زیربنای واحد‌های مسکونی با توان خانوار بحث دیگری بود که مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران به آن اشاره کرد و توضیح داد: بعد از ابلاغ طرح تفصیلی در شهر تهران شاهد این هستیم که صدور پروانه برای تعداد واحد‌های مسکونی کوچک بخاطر محدودیت‌هایی که طرح تفصیلی ایجاد کرده، کاهش یافته و ساخت و ساز به سمت واحد‌های بزرگتر رفته است که با نیاز خریداران تناسبی ندارد.

هدایت ادامه داد: اعتقاد داریم که در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حداقل ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود که ما در این دوره توانستیم زیرساخت‌های لازم برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد را در شهر تهران فراهم کنیم و نکته این است که بیش از ۹۰ درصد این ۲۰۰ هزار واحد عموماً در پهنه جنوب تهران در عرصه‌های ناکارآمد و بی دفاع شهری قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد ما در نوسازی بافت‌های فرسوده و پلاک‌های ناپایدار ایجاد محلات الگو و تأمین کلیه سرانه‌های خدماتی مورد نیاز پروژه‌های مسکونی است و معتقدیم باید ساخت مسکن در شهر تهران تبدیل به یک جریان پایدار شود.

هدایت در پاسخ به بحث واحد‌های مسکونی مازاد، گفت: این واحد‌ها عموماً در مناطق شمال تهران قرار دارند که خیلی با آن گروه هدفی که ما به دنبالش هستیم که صاحبخانه کنیم، همخوانی ندارند.

برچسب ها: مسکن
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران! ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران!
سخنگوی پنتاگون ادعا‌هایی را در مورد میزان خسارت به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان بر اثر حملات آمریکا مطرح کرد.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ! جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ!
یک روزنامه نگار آمریکایی که در خصوص ادعا‌های مطرح شده مبنی بر تغییر جنسیت همسر ماکرون تحقیق می‌کند به سخنان ترامپ در این خصوص اشاره کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصمیم جمهوری سلامی ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تصریح کرد: منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران هستیم.
برگزیده
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
همکاری بانک‌ها با مردم برای گذر از روز‌های سخت! همکاری بانک‌ها با مردم برای گذر از روز‌های سخت!
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره جزئیات جلسه اعضای کمیسیون متبوعش با وزیر اقتصاد و معاون وی ارائه کرد.
ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد
معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در ایام برداشت را ابلاغ کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر