کد خبر: ۴۲۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳

مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن برای شهر تهران چیست؟

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تعداد واحد‌های مسکونی موجود و خالی، میزان مهاجرت، بعد خانوار، تعداد ازدواج و طلاق، تعداد واحد‌های مسکونی فرسوده و ناپایدار در شهر تهران را به عنوان مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن دانست و تأکید کرد: معتقدیم در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.
مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن برای شهر تهران چیست؟

مخاطب ۲۴- مهدی هدایت افزایش آمار شهرنشینی از ۳۱ درصد در سال ۱۳۳۵ به حدود ۸۵ درصد در سال جاری را به عنوان یکی از عوامل تأثیرگذار در افزایش نیاز مسکن عنوان کرد و گفت: مقایسه مؤلفه‌های ولادت و مهاجرت در شهر تهران نشان از آن دارد که بیشترین افزایش تعداد جمعیت تهران در بخش ولادت است که حدود ۷۹ درصد به متولدین و ۲۱ درصد به مهاجرین اختصاص یافته است.

هدایت با بیان این که در استان تهران بالاترین سهم از مهاجرت با ۳۴.۸ درصد مربوط به پردیس و کمترین سهم را شهر تهران دارد، افزود: در وضعیت مسکن در شهر تهران شاهد این هستیم که بیشترین مهاجرت‌ها عموماً سمت اسلامشهر و شهر‌های اقماری تهران بوده و کمترین هم در خود شهر تهران اتفاق می‌افتد که حدود ۱.۴۴ است و این امر نشان می‌دهد که نیاز مسکن تهران برای خود شهروندان تهران است نه برای مهاجرین که عموماً مقدارش کم است.

به گفته هدایت عدم برنامه ریزی مسکن در شهر تهران باعث شده که از ۱۰ میلیون سفری که در شهر تهران اتفاق می‌افتد حدود ۳.۵ میلیون سفر از شهر‌های اقماری باشد و به‌صورت مازاد اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران موضوع طلاق و بحث ازدواج را از دیگر مؤلفه‌های افزایش نیاز مسکن عنوان و خاطرنشان کرد: وقتی طلاق اتفاق می‌افتد نیاز به مسکن را یک واحد بیشتر می‌کند.

هدایت در جمع بندی سخنان خود تعداد واحد‌های مسکونی موجود و خالی، میزان مهاجرت، بعد خانوار، تعداد ازدواج و طلاق، تعداد واحد‌های مسکونی فرسوده و ناپایدار در شهر تهران را به عنوان مؤلفه‌های مؤثر در موضوع مسکن دانست و تأکید کرد: معتقدیم در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حدود ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که در افق برنامه ۱۰ ساله دو درصد ضریب استهلاک است که با پیش بینی حدود ۵۰ سال استاندارد، سالانه دو درصد نوسازی باید انجام شود، اظهارکرد: حدود ۳۶۵ هزار واحد مسکونی ناپایدار در شهر تهران وجود دارد که باید در یک دوره ۱۰ ساله نوسازی شود.

وی ادامه داد: تعداد واحد‌های مسکونی مورد نیاز زوج‌های جوان در ۱۰ سال ۴۳۵ هزار واحد و تعداد واحد‌های مسکونی مورد نیاز مهاجرین ۹۳ هزار واحد است و در مجموع حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد نیاز مسکن در شهر تهران به ما تکلیف شده که در شهر تهران در یک دوره برای این که بتوانیم بافت‌های فرسوده را نوسازی کنیم و نیاز مسکن را در بعد کم مهاجرین، بعد زیاد ازدواج و ولادت و جلوگیری از فرسودگی کلی در تهران تأمین کنیم باید بتوانیم تعداد مورد نیاز مسکن را تولید کنیم.

هدایت خاطرنشان کرد: عدم تناسب میان عرضه و تقاضا و قرارگیری ۴۲ درصد از خانوار‌های شهر تهران زیر خط فقر، موضوع دیگری است که نیاز مسکن را تشدید می‌کند.

عدم تناسب زیربنای واحد‌های مسکونی با توان خانوار بحث دیگری بود که مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران به آن اشاره کرد و توضیح داد: بعد از ابلاغ طرح تفصیلی در شهر تهران شاهد این هستیم که صدور پروانه برای تعداد واحد‌های مسکونی کوچک بخاطر محدودیت‌هایی که طرح تفصیلی ایجاد کرده، کاهش یافته و ساخت و ساز به سمت واحد‌های بزرگتر رفته است که با نیاز خریداران تناسبی ندارد.

هدایت ادامه داد: اعتقاد داریم که در شهر تهران در یک دوره ۱۰ ساله باید حداقل ۱.۵ میلیون واحد مسکونی ساخته شود که ما در این دوره توانستیم زیرساخت‌های لازم برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد را در شهر تهران فراهم کنیم و نکته این است که بیش از ۹۰ درصد این ۲۰۰ هزار واحد عموماً در پهنه جنوب تهران در عرصه‌های ناکارآمد و بی دفاع شهری قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد ما در نوسازی بافت‌های فرسوده و پلاک‌های ناپایدار ایجاد محلات الگو و تأمین کلیه سرانه‌های خدماتی مورد نیاز پروژه‌های مسکونی است و معتقدیم باید ساخت مسکن در شهر تهران تبدیل به یک جریان پایدار شود.

هدایت در پاسخ به بحث واحد‌های مسکونی مازاد، گفت: این واحد‌ها عموماً در مناطق شمال تهران قرار دارند که خیلی با آن گروه هدفی که ما به دنبالش هستیم که صاحبخانه کنیم، همخوانی ندارند.

برچسب ها: مسکن
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت
نخست‌وزیر لوکزامبورگ اعلام کرد کشورش دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و هدف این اقدام را حمایت از روند دیپلماسی برای پایان مناقشه خاورمیانه دانست.
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
برگزیده
نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی
ابراهیم شیخ در گفت‌و‌گو با مخاطب ۲۴: سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت ایران با موانع حقوقی، بانکی و ریسک بالا روبه‌روست؛ وزارت صمت بر حل مشکلات موجود و جذب سرمایه‌های استراتژیک تمرکز دارد.
عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند
بنزین سوپر از راه می‌رسد: وعده یا خیال؟ رقابت بخش خصوصی و سهمیه‌های دولتی؛ کدام یک پیروز میدان خواهد بود؟
گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفت‌و‌گو با مخاطب۲۴ بر لزوم استفاده ازظرفیت بریکس، اوراسیا برای گسترش مراودات تجاری تاکید نمود
صفحه خبر بالای تصاویر