کد خبر: ۴۱۸۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۱

رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی

بر اساس آمار بانک مرکزی میزان پرداخت تسهیلات در گروه مصرف کننده نهایی (خانوار) از جمله قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری و اشتغال … توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی در سال گذشته ۸۱ درصد افزایش یافت.
رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات خانوار در بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی

به گزارش مخاطب ۲۴به نقل از روابط عمومی بانک دی:کل تسهیلات پرداختی شبکه بانکی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، مجموعاً ۵۶ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال مربوط به دو گروه، شامل صاحبان کسب وکار (حقوقی و حقیقی) در شش بخش شامل کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، بازرگانی، خدمات، متفرقه و همچنین گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) بوده است.

سهم بانک‌های خصوصی از کل تسهیلات پرداختی
سهم بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی از کل تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی کشور مجموعاً ۲۲ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال است که این رقم ۳۹.۴ درصد از کل تسهیلات را شامل می‌شود. در مقابل سهم بانک‌های دولتی ۲۳.۷ درصد و بانک‌های خصوصی شده (اصل ۴۴) نیز ۳۶.۹ است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد در مقایسه با عملکرد دوره مشابه سال ۱۴۰۱ این میزان برای بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی حدود ۲۵ درصد رشد داشته که با توجه به هدف گذاری و کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها به میزان سالانه ۲۴ درصد، رشد قابل توجهی را نشان میدهد. مجموع تسهیلات پرداختی طی مدت مزبور ۱۷ میلیون و ۷۸۳ هزار و ۲۲۹ میلیارد ریال بوده است؛ بنابراین گزارش بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با پرداخت ۱۸ میلیون ۳۶۰ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال تسهیلات طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ به گروه صاحبان کسب و کار در شش بخش اقتصادی مذکور، سهمی معادل ۳۹.۸ درصد از کل تسهیلات شبکه بانکی کشور در این بخش بخود اختصاص داده اند که بیانگر نقش مهم این بانک‌ها در رونق اقتصاد و کسب و کارهاست. این میزان برای بانک‌های دولتی ۲۱.۳ درصد و برای بانک‌های خصوصی شده ۳۸.۹ درصد است.
همچنین تسهیلات پرداختی در قالب تأمین سرمایه در گردش به بخش‌های اقتصادی کشور طی ۱۲ ماهه سال گذشته برای کل شبکه بانکی کشور بالغ بر ۳۵ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۵۹۹ میلیارد ریال بوده است که لین رقم معادل ۴/۶۲ درصد از کل تسهیلات پرداختی است.

حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان
در راستای حمایت از کارآفرینان و تولیدکنندگان از مجموع ۱۶ میلیون و ۷۴۳ هزار و یک میلیارد ریال تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی کشور در بخش صنعت و معدن که سهمی معادل ۳۶ درصد از کل تسهیلات به بخش‌های اقتصادی کشور را داراست، حدود ۳۲ درصد از آن (مبلغ ۵ میلیون و ۷۰۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال) توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اعطا شده است. درحالی که سهم اعطای تسهیلات نظام بانکی به این بخش اقتصادی نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش یافته است.

آمار پرداخت تسهیلات در بخش خدمات
بنابراین گزارش در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ کل تسهیلات اعطایی در بخش خدمات شامل بهداشت و درمان، حمل و نقل، خدمات صنعتی و … بالغ بر ۱۹ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۳۵۱ میلیارد ریال بوده که از این رقم، مبلغ ۹ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۶۵۲ میلیارد ریال معادل ۵۱.۶ درصد، توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی تأمین و پرداخت شده است. بدین ترتیب عملکرد این بخش نسبت به دوره مشابه سال گذشته برای بانک‌های خصوصی بیش از ۲۴ درصد رشد داشته است. این بخش به دلیل سهم بسزایی که در بهبود رفاه و سلامت جامعه همچنین ایجاد اشتغال دارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رشد ۸۱ درصدی پرداخت تسهیلات در بخش خانوار
در گروه مصرف‌کننده نهایی (خانوار) با اهداف تعمیرات، جعاله تعمیر مسکن، خرید مسکن غیر نوساز، خرید مسکن نوساز، خرید کالا، خرید خودرو، قرض‌الحسنه ازدواج، ضروری، فرزندآوری، اشتغال، ایثارگران، بهزیستی، کمیته امداد و ودیعه مسکن، سهم بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی معادل ۳۷.۷ درصد از مجموع ۱۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۳۸۶ میلیارد ریال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی کشور می‌باشد.
این میزان برای بانک‌های دولتی معادل ۳۴.۷ درصد از کل تسهیلات و بالغ بر۳ میلیون ۵۹۱ هزار و ۷۲۹ میلیارد ریال بوده است. لازم به ذکر است اعطای این تسهیلات (معادل ۳ میلیون و ۸۹۸ هزار و ۴۳ میلیارد ریال) در بانک‌های خصوصی نسبت به دوره مشابه سال قبل ۸۱ درصد رشد داشته که بسیار قابل توجه و حائز اهمیت است.
علیرغم هجمه‌های وارده به بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی شاهد آن هستیم که این مراکز همواره در تلاش بوده اند تا همسو باسیاست‌های کلان کشور نقش مهمی در رونق تولید، ایجاد اشتغال و افزایش رشد اقتصادی کشور ایفا نمایند.

برچسب ها: بانک دی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
در تاریخ بماند، تراکتور شارجه را له کرد در تاریخ بماند، تراکتور شارجه را له کرد
تیم فوتبال تراکتور ایران در هفته سوم مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا با نمایشی تماشایی مقابل شارجه امارات به پیروزی پرگل ۵ بر صفر دست یافت.
واکنش شمخانی به حواشی مراسم ازدواج دخترش واکنش شمخانی به حواشی مراسم ازدواج دخترش
دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی سابق، در واکنش به حواشی ایجادشده پیرامون مراسم ازدواج دخترش، تأکید کرد که موضع او نسبت به انتقادات اخیر تغییری نکرده است.
سپاهان و فرصت طلایی برای پیروزی در خانه سپاهان و فرصت طلایی برای پیروزی در خانه
تیم فوتبال سپاهان اصفهان در دومین دیدار خود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۵، در ورزشگاه نقش‌جهان به مصاف آخال ترکمنستان می‌رود. دو تیم در بازی نخست خود مقابل الحسین اردن شکست خورده‌اند و بدون امتیاز بعد از تیم اردنی در رده دوم و سوم قرار دارند. این مسابقه می‌تواند سرنوشت صعود از گروه را تعیین کند، چراکه با حذف نماینده هند، برنده دیدار سپاهان و آخال عملاً یکی از دو تیم صعودکننده به مرحله بعد خواهد بود.
دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیاد‌های علمی جهانی با رهبر انقلاب دیدار قهرمانان و مدال‌آوران ورزشی و المپیاد‌های علمی جهانی با رهبر انقلاب
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار قهرمانان ورزشی و مدال‌آوران علمی جهان، جوانان ایران را مظهر امید و اقتدار ملی خواند و یاوه‌گویی‌های رئیس جمهور آمریکا را محکوم کرد.
هاشمیان ابقا شد، به شرط‌ها و شروط‌ها هاشمیان ابقا شد، به شرط‌ها و شروط‌ها
به گزارش گروه ورزش پایگاه خبری مخاطب ۲۴، باخت پرسپولیس در خرم‌آباد مقابل خیبر، با استعفای رضا درویش مدیرعامل این باشگاه همراه بود و از شنبه‌شب هواداران سرخ‌پوش منتظر خبر مهم‌تری درباره آینده نیمکت تیم بودند. پس از پذیرش استعفای درویش، جلسات فشرده هیئت‌مدیره پرسپولیس برگزار شد. در این نشست‌ها، علاوه بر بررسی گزینه‌های مدیرعاملی، موضوع سرمربیگری تیم نیز مورد بحث قرار گرفت
چین از جنگنده رادارگریز نسل پنجم J-۲۰ رونمایی کرد+ فیلم چین از جنگنده رادارگریز نسل پنجم J-۲۰ رونمایی کرد+ فیلم
پکن رسماً از جنگنده رادارگریز J-۲۰ رونمایی کرد؛ این هواپیمای نسل پنجم، رقیبی قدرتمند برای جنگنده آمریکایی F-۲۲ محسوب می‌شود.
دیدار نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی دیدار نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی
نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه امروز عصر با علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، دیدار و درباره مسائل منطقه‌ای و امنیتی گفت‌و‌گو خواهد کرد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر