مخاطب۲۴- پیش بینی بورس- ارزش معاملات برای بازار بورس اوراق بهادار تهران ۳۷۰۰ میلیارد تومان ثبت شد. ارزش بازار نیز به عدد ۷ هزار و ۶۲۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
شاخص کل نیز افت ۱۰ هزار و ۸۴۷ واحدی را دید تا رقم این نماگر بازار سرمایه روی عدد ۲.۲ میلیون واحدی قرار گرفته است.
ارزش معاملات در گروه خودرویی برای روز جاری ۲۲۵ میلیارد تومان ثبت شد و فلزات اساسی با ارزش معاملاتی ۲۱۱ میلیارد تومانی در جایگاه دوم ایستاد انبوه سازان نیز در رتبه سوم و با ارزش ۱۵۱ میلیارد تومانی نشستند.
اما فرابورس ایران در اطلاعیهای عنوان کرده است که عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی با موعد ۱۲ بهمن ماه ۱۴۰۵ با نماد اخزا ۲۱۰ در روزجاری عرضه خواهد شد همچنین برای روز دوشنبه هفته جاری اخزا ۲۱۱ و اخزا ۲۰۳ را در دستور عرضه خود دارد. گفته میشود نرخهای اعلامی برای این نمادهای بیش از ۳۵ درصدی خواهد بود.
اما خبر دیگر اینکه جلسه مشترک اهالی بازار سرمایه و رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز شنبه (۲۲ اردیبهشت ماه) ساعت ۱۹ با حضور اعضای شورای عالی بورس، ارکان بازار سرمایه و نمایندگانی از ناشران و نهادهای مالی بازار در سازمان برنامه و بودجه برگزار خواهد شد و احتمالا اخبار این نشست برای بازار روز آتی تاثیر گذار است.
اما در روزهایی که مرکز مبادله ایران از سوی اهالی بازار سرمایه با چالشهای مواجه است و ماهیت کلی آن به دلیل نداشت وجاهت قانونی زیر سوال میرود.
در بورس کالای ایران با استقبال کم نظیر فعالان بازار سرمایه از معاملات گواهی سپرده شمش طلا، حجم این معاملات از مرز ۵ تن عبور کرده است که این حجم معادل بیش از ۶۸۱ هزار قطعه سکه طلای تمام بهار آزادی است؛ همچنین بالغ بر ۶.۵ تن شمش طلا در خزانههای پذیرش شده بورس کالا، سپردهگذاری شده است.
معاملات گواهی سپرده شمش طلا از اواخر سال ۱۴۰۱ در سامانههای یکپارچه بورس کالای ایران راهاندازی شد و اکنون با گذشت ۱۴ ماه از راهاندازی، رکورد حجمی جدیدی را ثبت نموده است.
اما اکوایران در جدیدترین گزارش خود عنوان کرده است که آمارهای بانک مرکزی حاکی از تثبیت نرخ بهره بین بانکی در حوالی ۲۳.۵ درصد در ازای انبساط پولی ۲۰۰ تا ۲۱۰ همتی در شبکه بانکی هستند.
نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته برای چهارمین هفته متوالی در هفته منتهی به ۱۹ اردیبشهت نیز حدود ۲۳.۵ درصد باقی ماند.
بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران
بازار امروز بیشتر در سکوت سپری شد و ارزش معاملات این موضوع را نشان میداد بازار بعد از فروش کش کردن تب تنش میان ایران و اسرائیل و هم زمان با بازگشایی دامنه نوسان (که سازمان بورس ان را در محدودههای مثبت و منفی یک درصدی قرار داده بود) دوازدهمین روز نزولی خود را نیز پشت سر گذاشت تا همچنان فروشندگان بر طبل نزولی بودند بازار سرمایه بکوبند.
نمودار شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در جریان معاملات روز جاری بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد دیگر افت کرد تا جذابیت یک سال محدوده ۲.۲ میلیون واحدی برای شاخص باز هم چشمگیر باشد.
پیش از این در مورد محدوده ۲.۲ میلیون واحدی شاخص کل صحبت میکردیم و گفته شد که از دست رفتن این سطح کار را برای شاخص سخت خواهد کرد. چیزی نمانده است تا به سالگرد شکست سطح حمایتی ۲.۲ میلیون واحدی شاخص کل در سال گذشته برسیم. اهالی بازار (از منظر تکنیکالی) مشاهده کردند که کار برای بازار و شاخص چقدر سخت و پیچیده شد.
اما برای روزهای آینده بازار آن هم از دیدگاه تکنیکالی باید این طور دید که سطح حمایتی معروف و پر چالش ۲.۲ میلیون واحدی در صورتیکه برای روز آینده رخ مثبتی را به بازار ندهد کار باز هم از قبل سختتر خواهد شد.
اما خیلی از اهالی بازار این احتمال را میدهند که بازار رخ مثبتی به خود بگیرد. مگر اینکه اخبار، دستور العمل، فروش اوراق و... مانع از محقق شدن این موضوع شود.