کد خبر: ۴۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۵

وزارت آموزش و پرورش توان برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد

رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش معتقد است که این وزارتخانه توان برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد.
وزارت آموزش و پرورش توان برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از تابناک، در حالی که پیش از این مسئولان متولی طرح جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پذیرش دانشجو از سهم ۶۰ درصدی معدل و ملاک بودن نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم خبر داده بودند، اما به یکباره آنچه در روز‌های گذشته و در جلسه اخیر این شورا مصوب شد، سهم نمرات سه پایه تحصیلی دوره متوسطه دوم بود.

وزارت آموزش و پرورش توان برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد.

 


پیش از این ابراهیم سوزنچی معاون سیاست‌گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور گفته بود: پیش‌نویس اولیه طرح این بود که امتحانات نهایی پایه دوازدهم و کنکور ملاک باشد، اما در فرآیند و تعاملات کارشناسانه، خواستار تاثیر امتحانات پایه یازدهم شدند و در نهایت در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد فقط امتحانات نهایی پایه دوازدهم و کنکور موثر باشد.
در جلسه روز سه‌شنبه ۵ بهمن شورای عالی انقلاب فرهنگی با چرخش ۱۸۰ درجه‌ای، تصمیم جدیدی اتخاذ شد و براساس آن تأثیر قطعی معدل پایه دوازدهم در کنکور ۱۴۰۲، تأثیر قطعی معدل پایه یازدهم در کنکور ۱۴۰۳ و تأثیر قطعی معدل پایه دهم در کنکور ۱۴۰۴ اجرایی خواهد شد.
۶۰ درصد معدل دوره دوم دبیرستان برای دروس عمومی و تخصصی در کنکور نقش دارد و نحوه محاسبه سهم سه سال متوسطه دوم مبتنی بر آیین‌نامه اجرایی خواهد بود که به تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو خواهد رسید.
در همین رابطه عبدالرسول عمادی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر ۶۰ درصدی معدل دوره متوسطه در کنکور اظهار کرد: اینکه تصور می‌کنند با این مصوبه کنکور را تضعیف کرده‌اند اصلا اینگونه نیست بلکه شکل کار تغییر کرده و این بار امتحانات نهایی پررنگ می‌شود.
وی افزود: از سال ۱۴۰۲ تمام مدارس و دانش‌آموزان به دنبال نمرات امتحانات نهایی هستند و اینبار استرس به دوره متوسطه دوم منتقل می‌شود و شاهد شکل‌گیری دغدغه جدیدی برای خانواده‌ها خواهیم بود. رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش توانایی برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد، این اقدام هزینه سنگینی دارد و استرس بسیاری را به دانش‌آموزان تحمیل می‌کند.
عمادی ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر ساحت‌های شش‌گانه تربیتی تاکید دارد، اما با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معدل و نمره در مدارس پررنگ‌تر از قبل می‌شود.
وی متذکر شد: اعمال سهم معدل و نمره و برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم، در قوانین مصوب مجلس وجود داشت، اما هیچ‌گاه در اجرا موفق نبودند بنابراین تصور می‌کنم اگر کنکور را در سال چند بار برگزار و نظام گزینش دانشجو را از نظام تعلیم و تربیت جدا کنند، کار بهتر پیش خواهد رفت.
رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: آموزش و پرورش عملا امکان برگزاری امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم را ندارد همچنین مسئله امنیت نمرات مطرح می‌شود و نیازمند برگزاری امتحاناتی است که در مراحل مختلف باید ضرایب امنیتی بسیار متنوع و شدیدی اعمال شود تا بتوان جلوی تقلب را گرفت.
عمادی گفت: اگر آموزش و پرورش وارد کار تجارت کنکور شود امنیت نمرات به خطر می‌افتد ضمن اینکه هزینه برگزاری آزمون نهایی بسیار سنگین است و بودجه آموزش و پرورش کفاف این کار را نمی‌دهد.

 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
صفحه خبر بالای تصاویر