مخاطب ۲۴- تقریباً در همه جای کره زمین میتوانید تخم مرغ آب پز داشته باشید، اما نمیتوانید آنها را در بالاترین نقطه زمین از سطح دریا تهیه کنید.
مشکل موجود در اورست برای آبپز کردن تخم مرغ فشار اتمسفر است. در سطح دریا، آب در ۱۰۰ درجه سانتیگراد (یا ۲۱۲ درجه فارنهایت) میجوشد. به این نقطه جوش میگویند، اما اصلاً یک نقطه نیست. هنگامی که تحت فشارهای مختلف قرار میگیرد، نقطه به یک خط تبدیل میشود. هرچه از سطح دریا بالاتر باشید، دمای لازم برای به جوش آمدن آب کمتر است.
به همین دلیل است که نمیتوانید تخم مرغ را در کوه اورست بجوشانید.
به ازای هر ۳۰۰ متر (۹۹۰ فوت) ارتفاع، دمای جوش ۱ درجه سانتی گراد (یا ۱.۸ درجه فارنهایت) کاهش مییابد.
ارتفاع اورست از سطح دریا ۸۸۴۹ متر (۲۹۰۳۱ فوت) است و حدود یک سوم فشار اتمسفر دارد. در نتیجه، دمای جوش برای آب در آنجا به ۶۸ درجه سانتیگراد (یا ۱۵۴ درجه فارنهایت) کاهش مییابد. این دما برای پخت کامل تخم مرغ مناسب نیست.
سفیده از ۵۴ درصد اوآلبومین ساخته شده است و تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد (۱۷۶ درجه فارنهایت) سفت نمیشود، زرده حداقل به ۷۰ درجه سانتیگراد (۱۵۸ درجه فارنهایت) برای جامد شدن نیاز دارد.
تنها راه حل این است که از زودپز استفاده کنید. این روش پخت به دلیل افزایش فشار داخل ظرف، نقطه جوش را افزایش میدهد.