کد خبر: ۴۰۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴

چه بر سر لاک پشت‌ها آمده است؟

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به رونمایی از پایگاه داده تنوع زیستی خلیج فارس تا پایان بهار گفت: هدف از این کار ایجاد مرجعی منطقه‌ای برای کلیه کشورهای حاشیه این پهنه آبی و دسته‌بندی علمی آمار و اطلاعات در مورد گونه‌های بومی و غیربومی و مهاجم موجود در این اکوسیستم‌ است.
چه بر سر لاک پشت‌ها آمده است؟

مخاطب۲۴- محمد طالبی متین همزمان با روز ملی خلیج فارس گفت: در سال گذشته معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌ها از طریق عقد قرارداد با دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی، کلیه اطلاعات موجود در خصوص گونه‌های گیاهی و جانوری خلیج فارس و دریای عمان و خزر را گردآوری کرده و این داده‌ها در قالب یکسان جهت ورود به پایگاه داده آماده سازی شده است. در حال حاضر، طراحی پایگاه داده تنوع زیستی دریایی کشور در مرحله برنامه نویسی است. پس از رونمایی قرار است به‌تدریج اطلاعات تنوع زیستی سایر دریا‌های کشور نیز به این پایگاه وارد و به صورت مستمر به‌روزرسانی شود.

وی اضافه کرد: هدف از ایجاد این پایگاه داده - که استفاده عموم نیز از آن امکان پذیر خواهد بود - ایجاد مرجعی منطقه‌ای برای کلیه کشور‌های حاشیه دریا‌ها و دسته‌بندی علمی آمار و اطلاعات در مورد گونه‌های بومی و غیربومی و مهاجم موجود در این اکوسیستم‌ها است.

طالبی متین درباره برنامه‌های سازمان محیط زیست برای حفاظت از لاکپشت‌های خلیج فارس به عنوان گونه‌های در معرض خطر انقراض خلیج فارس گفت: امسال نیز همچون گذشته، در راستای اجرای فعالیت‌های پیش‌بینی شده در برنامه اقدام ملی حفاظت از لاکپشتان دریایی ایران، پایش زیستگاه‌ها، تگ‌گذاری لاکپشتان زادآور و ایجاد هچری سایت در مناطقی که نیاز است، از سوی ادارات کل ساحلی تابعه و با مشارکت برخی از صنایع ساحلی، مناطق آزاد تجاری صنعتی و دانشگاه‌ها در جزایر و سواحل در حال انجام است.

بیشتر بخوانید

وی تاکید کرد: یک موضوع نگران‌کننده مشاهده تخمگذاری لاکپشتان دریایی در سواحل استان سیستان و بلوچستان در دیماه و بهمن ماه سال گذشته بود. احتمالا این امر ناشی از اثرات تغییر اقلیم بر گونه‌ها است که منجر به تغییر رفتار‌های تولیدمثلی آن‌ها شده بنابراین نیاز است مطالعاتی در این خصوص نیز انجام شود.

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین اقدامان انجام شده برای شناسنامه‌دار کردن جزایر خلیج فارس گفت: در حال حاضر شناسنامه پنج جزیره مهم در خلیج فارس تدوین شده است و کلیه پهنه‌های ساحلی آن‌ها در خشکی و دریا تا عمق شش متر و بعضا اعماق بالاتر از نظر زیستی و زیستگاهی شناسایی و طبقه بندی شده‌اند. ولی با توجه به برخی مشکلات به ویژه نظامی بودن برخی جزایر هدف که نیازمند اخذ مجوز‌های ویژه است، در حال حاضر تدوین شناسنامه این جزایر مهم از نظر تنوع زیستی و زیستگاهی متوقف شده است.

وی تاکید کرد: به دلیل فاصله برخی از این جزایر از ساحل، امکان تامین کلیه تجهیزات و پشتیبانی از گروه تحقیقاتی وجود ندارد و متاسفانه برخی از وزارتخانه‌ها نیز که در این جزایر فعالیت‌هایی انجام می‌دهند، علیرغم تاکید ماده ۱۴ سند ملی آمایش سرزمین مبنی بر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و سازمان‌ها و سایر ارگان‌ها در رابطه با حفظ محیط زیست در حوزه عمل خود، همکاری لازم را جهت پشتیبانی انجام نمی‌دهند و این امر نیز مزید بر علت شده است.

طالبی متین در پایان درباره پایش خلیج فارس که قرار بود سال گذشته انجام شود، گفت: این کار در سال جاری محقق می‌شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر