به گزارش سایت جبهه تدبیر و توسعه ایران اسلامی، حسن یاسری در نشست خبری جبهه تدبیر و توسعه با اشاره به اهداف این جبهه گفت: یکی از کلید واژههای جبهه تدبیر و توسعه، تدبیر دوم است. امیدوار هستیم که در این انتخابات، تدبیر دوم رخ بدهد و افرادی که برای خروج کشور از رکود برنامه دارند به مجلس راه پیدا کنند.
این کاندیدای جبهه تدبیر و توسعه اظهار داشت: در حال حاضر مشکلات اقتصادی کشور در حال تبدیل شدن به بحران است و بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی کنونی را میتوان ناشی از مشکلات اقتصادی دانست.
وی ادامه داد: در مجلس باید به مشکلات اقتصادی نگاه سیستمی داشته باشیم در حال حاضر حتی اگر بهترین اقتصادانان نیز در راس اقتصادایران قرار بگیرند تا زمانی که سیستم اصلاح نشود مشکلات حل نمیشود.
یاسری ادامه داد: اگر به سیتسم اقتصادی کشور توجه کنیم درمییابیم که نظام اقتصادی ما مبتنی بر نظام اقتصادی غرب است. در حال حاضر وقتی کسری بودجه داریم این کسری یا باید از طریق انتشار اوراق قرضه جبران شود یا از طریق خلق پول. در حال حاضر پارادوکسی که وجود دارد این است که بانک مرکزی برای اینکه نشان بدهد بانکداری اسلامی را رعایت میکند اقدام به انتشار اوراق قرضه نمیکند و کسری بودجه با خلق پول مرتفع میشود.
یاسری افزود: باید فضای کلی اقتصادی کشور تثبیت شود با وجود مشکلاتی مانند تورم، رکود و رشد فزاینده نقدینگی طرحهای دیگر عقیم میماند تاکنون در انتخاب مدیران رابطه حاکم بوده است مثلا در دولت نهم مدیرانی که منصوب شدهبودند سابقه چندانی نداشتند در نتیجه شاهد بودیم که 800 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی هزینه شد اما حاصل آن رشد اقتصادی منفی بود.
وی تاکید کرد: موضوع دیگری که باید به آن پرداخته شود مبارزه با رانت و فساد اقتصادی است زیرا فساد اقتصادی مانع اصلی سرمایهگذاری و فعالیت مولد در کشور است از سوی دیگر قاچاق کالا نیز ارکان تولید در کشور را تهدید میکند به طوری که گردش مالی قاچاق وپولشویی در سال 92 معادل 20 میلیارد دلار بود که بخش عمده آن مربوط به اقتصاد زیرزمینی است.
یاسری ادامه داد: اقتصاد کشور هم اکنون با معضل رکود تورم مواجه است و این درحالی است که با واردات کالاهای مصرفی توسط ملوانان و کالاهای تهلنجی ضربه مضاعفی بر پیکره اقتصاد و صنایع داخلی میزند ودر نهایت منجر به کاهش رقابتپذیری و گسترش بیکفیتی کالاها میشود این تحلیلگر مسائل گمرک با بیان اینکه تامین نقدینگی در کشورهای توسعه یافته برخاسته از سیکل تجاری است افزود: این در حالی است که قاچاق، بستر اقتصاد را با چالش مواجه میکند زیرا زمانی که برای صنعت نتواند تولید مناسب داشته باشد و به مرحله صادارت برسد، باید از بانکها تسهیلات دریافت کند.
وی در انتها تاکید کرد: از آنجا که اکثر صنایع کشور دولتی وشبه دولتی هستند با وجود دریافت تسهیلات بانکی یا با ورشکستگی مواجه میشوند و یا آنکه مجبورند با دریافت تسهیلات مکرر به حیات خود ادامه دهند.