کد خبر: ۴۰۱۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷

تنور داغ کنکور امروز با تب گرایش به رشته تجربی

آزمون سراسری امروز رقابت داوطلبان در پرجمعیت‌ترین گروه آزمایشی را داشت، گروهی که برخی داوطلبانش معتقدند از حالا باید «دکتر» صدایشان بزنیم.
تنور داغ کنکور امروز با تب گرایش به رشته تجربی

مخاطب ۲۴- از در حوزه برگزاری کنکور که وارد می‌شدند و دوربین صدا و سیما را می‌دیدند می‌گفتند ما را از حالا «دکتر» صدا بزنید؛ فقط برای قبولی پزشکی آمده‌ایم. تعداد دیگری هم معتقد بودند که علوم تجربی خواندند و باید پزشک شوند تا پرچم پدر و مادرهایشان در فامیل بالا برود. این گروه پرجمعیت که امروز در کنکور سراسری شرکت کردند، تقریبا نیمی از داوطلبان آزمون را در بر می‌گیرند به طوریکه تعداد ۳۵۵ هزار و ۵۰۸ نفر معادل ۶۷ درصد داوطلبان این گروه زن و تعداد ۱۶۶ هزار و ۳۰۲ نفر معادل ۳۳ درصد داوطلبان مرد هستند. اگر هم دیروز و هم امروز فقط به یکی از حوزه‌های محل برگزاری آزمون می‌رفتید قطعا جمعیت بالای گروه تجربی نسبت به گروه‌های آزمایشی دیگر به صورت سرانگشتی و چشمی هم قابل مشاهده بود. تب گرایش به این رشته که شاید بلای جان آموزش عالی هم بشود تنور کنکور امروز را داغ‌تر کرده بود. بهتر این است که از خود داوطلبان درباره علاقه به رشته تجربی و علت جذاب بودن این رشته برای بیشتر جوانان سؤال کنیم، بنفشه دانش آموز کلاس دوازدهمی که برای نخستین بار در کنکور شرکت می‌کند، می‌گوید: من خودم از کودکی به درس زیست شناسی و آشنایی با آناتومی بدن موجودات علاقه داشتم، اما اینکه به طور کلی گرایش به رشته تجربی بین جوانان زیاد است شاید برخی به علت علاقه باشد، اما قطعا همه علاقه را معیار انتخابشان قرار نمی‌دهند. فاطمه که به همراه بنفشه آمده، ولی برای بار دوم در کنکور شرکت می‌کند، حرف دوستش را قطع کرده و می‌گوید: شاید این موج ناشی از سراب درآمد در رشته‌های پزشکی باشد که درگیری‌های اقتصادی خانواده‌ها سبب بروز توجه به این سراب شده است.


اما مبینا نظر دیگری دارد و می‌گوید: به هر حال نام خانم دکتر که رویمان بیاید افتخاری برای خانواده‌هایمان هم محسوب می‌شود، آرزوی مادرم برای من همیشه دکتر شدن بوده و خودم هم این رویا را در سر دارم که امیدوارم به آن دست یابم؛ خوب درس خوانده ام و با اطمینان آمده‌ام برای قبولی پزشکی. به سراغ چند نفر از پسران داوطلب هم می‌رویم که شاید دغدغه اشتغال برایشان پررنگ‌تر باشد. پدرام که سال گذشته هم در هر ۲ نوبت آزمون سراسری شرکت کرده، می‌گوید: پارسال نتوانستم رشته دندانپزشکی قبول شوم، ولی امسال بیشتر تلاش کردم تا حتما دندانپزشک شوم. وی علت انتخابش را ابتدا علاقه و سپس درآمد این رشته عنوان می‌کند و عقیده دارد برای پسران اشتغال و درآمد آن شغل مهم است. محمدمهدی هم می‌گوید: نه اینکه بگویم فقط برای فخرفروشی والدین به فامیل رشته تجربی را انتخاب کردم، علاقه خودم هم بوده، اما صحبت‎‌های پدر و مادرم هم بی تأثیر نبوده است؛ به هر حال شاید اگر رشته دیگری مانند هنر را انتخاب می‌کردم دیگران مرا دانش آموز ضعیفی میپنداشتند. ماهان در ادامه حرف محمدمهدی می‌گوید: اتفاقا من به رشته هنر علاقه داشتم، اما با اطرافیانم مشورت کردم و با توجه به نمراتم رشته تجربی را به من پیشنهاد دادم. البته امیرعلی و چند نفر دیگر از داوطلبان نیز تنها علاقه به رشته‌های تجربی مانند داروسازی، علوم آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی و علوم تغذیه را به عنوان دلیل انتخاب خود اعلام کردند.
در هر صورت پرونده نوبت اول آزمون سراسری امسال هم با پیشتازی داوطلبان رشته تجربی نسبت به گروه‌های دیگر و داوطلبان دختر نسبت به پسران بسته شد، اما مسؤولان و کارشناسان به دنبال راهکاری برای ایجاد تعادل در میان رشته‌ها و جنسیت داوطلبان ورود به دانشگاه هستند. محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم اعتقاد دارد: لازم است شخصیت علمی کشور یکپارچه‌سازی شود و برای هر رشته‌ای پازل علمی در نظر گرفته شود، این در حالی است که بخش قابل توجهی از نخبگان کشور متقاضی رشته‌های خاصی هستند و این امر موجب شده تا توزیع یکسان استعداد‌ها در همه رشته‌های علمی در کشور نداشته باشیم. عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم می‌گوید: باید ستاد‌های تخصصی شورا بر روی ایجاد توازن در رشته‌ها و جنسیت داوطلبان کنکور بررسی و آسیب‌شناسی داشته باشند.

برچسب ها: کنکور
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر