کد خبر: ۴۰۱۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۷

تنور داغ کنکور امروز با تب گرایش به رشته تجربی

آزمون سراسری امروز رقابت داوطلبان در پرجمعیت‌ترین گروه آزمایشی را داشت، گروهی که برخی داوطلبانش معتقدند از حالا باید «دکتر» صدایشان بزنیم.
تنور داغ کنکور امروز با تب گرایش به رشته تجربی

مخاطب ۲۴- از در حوزه برگزاری کنکور که وارد می‌شدند و دوربین صدا و سیما را می‌دیدند می‌گفتند ما را از حالا «دکتر» صدا بزنید؛ فقط برای قبولی پزشکی آمده‌ایم. تعداد دیگری هم معتقد بودند که علوم تجربی خواندند و باید پزشک شوند تا پرچم پدر و مادرهایشان در فامیل بالا برود. این گروه پرجمعیت که امروز در کنکور سراسری شرکت کردند، تقریبا نیمی از داوطلبان آزمون را در بر می‌گیرند به طوریکه تعداد ۳۵۵ هزار و ۵۰۸ نفر معادل ۶۷ درصد داوطلبان این گروه زن و تعداد ۱۶۶ هزار و ۳۰۲ نفر معادل ۳۳ درصد داوطلبان مرد هستند. اگر هم دیروز و هم امروز فقط به یکی از حوزه‌های محل برگزاری آزمون می‌رفتید قطعا جمعیت بالای گروه تجربی نسبت به گروه‌های آزمایشی دیگر به صورت سرانگشتی و چشمی هم قابل مشاهده بود. تب گرایش به این رشته که شاید بلای جان آموزش عالی هم بشود تنور کنکور امروز را داغ‌تر کرده بود. بهتر این است که از خود داوطلبان درباره علاقه به رشته تجربی و علت جذاب بودن این رشته برای بیشتر جوانان سؤال کنیم، بنفشه دانش آموز کلاس دوازدهمی که برای نخستین بار در کنکور شرکت می‌کند، می‌گوید: من خودم از کودکی به درس زیست شناسی و آشنایی با آناتومی بدن موجودات علاقه داشتم، اما اینکه به طور کلی گرایش به رشته تجربی بین جوانان زیاد است شاید برخی به علت علاقه باشد، اما قطعا همه علاقه را معیار انتخابشان قرار نمی‌دهند. فاطمه که به همراه بنفشه آمده، ولی برای بار دوم در کنکور شرکت می‌کند، حرف دوستش را قطع کرده و می‌گوید: شاید این موج ناشی از سراب درآمد در رشته‌های پزشکی باشد که درگیری‌های اقتصادی خانواده‌ها سبب بروز توجه به این سراب شده است.


اما مبینا نظر دیگری دارد و می‌گوید: به هر حال نام خانم دکتر که رویمان بیاید افتخاری برای خانواده‌هایمان هم محسوب می‌شود، آرزوی مادرم برای من همیشه دکتر شدن بوده و خودم هم این رویا را در سر دارم که امیدوارم به آن دست یابم؛ خوب درس خوانده ام و با اطمینان آمده‌ام برای قبولی پزشکی. به سراغ چند نفر از پسران داوطلب هم می‌رویم که شاید دغدغه اشتغال برایشان پررنگ‌تر باشد. پدرام که سال گذشته هم در هر ۲ نوبت آزمون سراسری شرکت کرده، می‌گوید: پارسال نتوانستم رشته دندانپزشکی قبول شوم، ولی امسال بیشتر تلاش کردم تا حتما دندانپزشک شوم. وی علت انتخابش را ابتدا علاقه و سپس درآمد این رشته عنوان می‌کند و عقیده دارد برای پسران اشتغال و درآمد آن شغل مهم است. محمدمهدی هم می‌گوید: نه اینکه بگویم فقط برای فخرفروشی والدین به فامیل رشته تجربی را انتخاب کردم، علاقه خودم هم بوده، اما صحبت‎‌های پدر و مادرم هم بی تأثیر نبوده است؛ به هر حال شاید اگر رشته دیگری مانند هنر را انتخاب می‌کردم دیگران مرا دانش آموز ضعیفی میپنداشتند. ماهان در ادامه حرف محمدمهدی می‌گوید: اتفاقا من به رشته هنر علاقه داشتم، اما با اطرافیانم مشورت کردم و با توجه به نمراتم رشته تجربی را به من پیشنهاد دادم. البته امیرعلی و چند نفر دیگر از داوطلبان نیز تنها علاقه به رشته‌های تجربی مانند داروسازی، علوم آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی شناسی و علوم تغذیه را به عنوان دلیل انتخاب خود اعلام کردند.
در هر صورت پرونده نوبت اول آزمون سراسری امسال هم با پیشتازی داوطلبان رشته تجربی نسبت به گروه‌های دیگر و داوطلبان دختر نسبت به پسران بسته شد، اما مسؤولان و کارشناسان به دنبال راهکاری برای ایجاد تعادل در میان رشته‌ها و جنسیت داوطلبان ورود به دانشگاه هستند. محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم اعتقاد دارد: لازم است شخصیت علمی کشور یکپارچه‌سازی شود و برای هر رشته‌ای پازل علمی در نظر گرفته شود، این در حالی است که بخش قابل توجهی از نخبگان کشور متقاضی رشته‌های خاصی هستند و این امر موجب شده تا توزیع یکسان استعداد‌ها در همه رشته‌های علمی در کشور نداشته باشیم. عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم می‌گوید: باید ستاد‌های تخصصی شورا بر روی ایجاد توازن در رشته‌ها و جنسیت داوطلبان کنکور بررسی و آسیب‌شناسی داشته باشند.

برچسب ها: کنکور
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست
دانشمندان و شخصیت‌هایی که احتمال ترور آنها هست، منزل پدری و اقربا و دوستانی که در لیست تماس‌های شخصی وی بوده‌اند به هیچ وجه امن نیست.
بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال مواد مصرف می‌کنند
رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات در وزارت بهداشت آمار مصرف انواع مواد مخدر در بین جمعیت بالای ۱۸ سال را نگران کننده اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۴ درصد جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال در کشور حداقل یکی از انواع مواد مخدر را مصرف می‌کنند.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
صفحه خبر بالای تصاویر