کد خبر: ۳۹۷۸۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷

زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند

زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال جاری بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند که بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان آن از فعالیت‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تامین می‌شود.
زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: جداول درآمدی لایحه بودجه سال جاری نشان می‌دهند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نزدیک ۹۳ درصد درآمد‌های مربوط به بخش ارتباطات را تامین می‌کند که در این میان، سهم ردیف درآمدی «حق امتیاز شبکه و جریمه عدم انجام تعهدات» ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
از دیگر ردیف‌های درآمدی رگولاتوری می‌توان به نامبرینگ، حق‌السهم سازمان، حق استفاده از فرکانس رادیویی و افزایش ۴۰ ریال به قیمت هرپیامک اشاره کرد که برای مورد آخر ۸۰۰ میلیارد تومان در سال جاری درآمد پیش‌بینی شده است. در سال‌های گذشته به قیمت هر پیامک ۳۰ ریال افزوده می‌شد؛ اما در سال جاری ۱۰ ریال دیگر به این رقم افزوده شده که مربوط به بند «ش» ماده ۷۲ قانون جوانی جمعیت است. در این بند از قانون آماده است: «کاربر بسته‌های ارائه دهنده خدمات مخابراتی علاوه بر قیمت هر پیامک مبلغ ده (۱۰) ریال از استفاده کننده خدمات مذکور دریافت و جزء منابع این قانون قرار گیرد.»
تعرفه مصوب هر پیامک بسته به اپراتور، فارسی یا انگلیسی بودن متن و نوع سیم‌کارت از ۸۸ تا ۲۹۴ ریال است.
پس از رگولاتوری و با فاصله زیاد، دو شرکت زیرساخت و پست‌بانک از نظر درآمدی قرار دارند و بعد از آن‌ها نوبت به سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی می‌رسد. پارک علم و فناوری وزارتخانه، پژوهشگاه ICT و فرودگاه پیام نیز در رتبه‌های بعدی هستند که مجموع درآمد آن‌ها به ۵۰۰ میلیارد تومان نمی‌رسد.
شرکت‌های دولتی
زیرمجموعه وزارت ارتباطات، ۴ شرکت و یک سازمان وجود دارد که همگی در دسته شرکت‌های سودده دولتی قرار گرفته‌اند هرچند یک شرکت و یک سازمان، سودی نخواهند داشت؛ اما زیان‌ده نیز نیستند.
براساس آنچه در جداول لایحه بودجه آمده، شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات در هزینه و درآمد، سربه‌سر هستند و سود و زیانی ندارند. این وضعیت معمولاً هر سال تکرار می‌شود. هرچند شرکت پست با زیان انباشه روبرو است و در ردیف‌های درآمدی نیز رقمی برای آن در نظر گرفته شده است.

سودده‌ترین شرکت زیرمجموعه وزارت ICT شرکت ارتباطات زیرساخت است که کمتر از هزار میلیارد تومان سود خواهد داشت. شرکت زیرساخت در سال‌های اخیر با کاهش سود روبرو شده است.

پست بانک به عنوان شرکتی در زیرمجموعه وزارت ارتباطات شمرده می‌شود که سال جاری حدود ۳۵۰ میلیارد تومان سود خواهد داشت و در نهایت شرکت سهامی خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام) قرار دارد که اندکی بیش از ۲۲ میلیارد تومان سود خواهد داشت.
تمامی شرکت‌هایی که سودده شمرده شده‌اند ۵۰ درصد سود خود را به دولت پرداخت می‌کنند.
مانند سال‌های گذشته یک ردیف درآمدی با عنوان «مجوز‌های صادرشده توسط شورای عالی فضای مجازی» برای برای مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته شده است رقم آن نیز همانند سال‌های قبل ۵۰۰ میلیون تومان است. یک مورد ویژه
علاوه بر درآمد‌هایی که وزارت ارتباطات و زیرمجموعه‌های آن از حوزه ICT و عمدتا فعالیت اپراتور‌ها دارند، یک مورد دیگر نیز وجود دارد که به سازمان انرژی اتمی مربوط می‌شود. در سال آینده سازمان انرژی اتمی بابت صدور تاییده تشعشع آنتن‌های تلفن همراه از اپراتور‌ها مبلغی دریافت می‌کند.
براساس آنچه در جدول ۱۶ لایحه بودجه آمده، سازمان انرژی اتمی بابت «صدور پروانه اطمینان از ایمنی فعالیت‌های اپراتور‌های تلفن همراه (یک سال با یک بار بازرسی)» از هر اپراتور ۵۰ میلیون تومان دریافت می‌کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مجید گربه محله اکباتان بازدید جهانی داشت مجید گربه محله اکباتان بازدید جهانی داشت
گربه خشن ایرانی با ۳.۷ میلیون بیننده در آمریکا
پسر ستارخان سردار ملی چگونه فوت کرد؟ پسر ستارخان سردار ملی چگونه فوت کرد؟
پسر ستارخان که افسر بازنشسته ارتش بود، از مدتی پیش گرفتار سرطان شد و در خانه خود بستری گردید. وی چندی پیش برای معالجه به انگلستان رفت و در یکی از بیمارستان‌های لندن بستری شد، اما تلاش پزشکان برای معالجه وی به جایی نرسید.
بازنشستگان حساب خود را چک کنند بازنشستگان حساب خود را چک کنند
پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری آغاز شد.
عراقچی: هفته آینده به پکن می‌روم عراقچی: هفته آینده به پکن می‌روم
وزیر امور خارجه در سخنانی در پایان سفر به مسکو، ضمن ارزیابی مثبت مذاکرات خود با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه روسیه گفت: هفته آینده برای رایزنی با مقامات چین به پکن سفر می‌کنم.
جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد جزیره توتی میراثی که از طوفان‌ها و جنگ‌ها جان سالم به در برد
در قلب خارطوم، جایی که دو رود بزرگ نیل آبی و نیل سفید به یکدیگر می‌پیوندند، جزیره‌ای قد برافراشته که روایت‌گر پیوندی هزارساله میان انسان، طبیعت و فرهنگ است. توتی، جزیره‌ای ناشناخته، اما پررمز، امروز به نماد تاب‌آوری فرهنگی در برابر بلایا و درگیری‌ها بدل شده و بهانه‌ای شده تا در روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، از تجربه‌ای آفریقایی برای نجات میراث‌فرهنگی در خطر بیاموزیم.
خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه! خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه!
سماق فقط یک ادویه خوش‌طعم نیست؛ این چاشنی سرشار از آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و کاهنده قند و چربی خون است که می‌تواند سلامت بدن را تقویت کند.
نفرت کارگردان «تنها در خانه» از حضور ترامپ در فیلمش نفرت کارگردان «تنها در خانه» از حضور ترامپ در فیلمش
کریس کلمبوس، کارگردان فیلم محبوب «تنها در خانه ۲»، می‌گوید صحنه هفت‌ثانیه‌ای از حضور رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ در این فیلم برایش به «نفرین» تبدیل شده و بابت این سکانس پشیمان است.
برگزیده
مجید گربه محله اکباتان بازدید جهانی داشت مجید گربه محله اکباتان بازدید جهانی داشت
گربه خشن ایرانی با ۳.۷ میلیون بیننده در آمریکا
بازنشستگان حساب خود را چک کنند بازنشستگان حساب خود را چک کنند
پرداخت حقوق بازنشستگان کارگری آغاز شد.
نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: متقاضیان مجاز می‌توانند از روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر