کد خبر: ۳۹۷۸۰
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷

زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند

زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال جاری بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند که بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان آن از فعالیت‌های سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تامین می‌شود.
زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد دارند

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران: جداول درآمدی لایحه بودجه سال جاری نشان می‌دهند سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نزدیک ۹۳ درصد درآمد‌های مربوط به بخش ارتباطات را تامین می‌کند که در این میان، سهم ردیف درآمدی «حق امتیاز شبکه و جریمه عدم انجام تعهدات» ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
از دیگر ردیف‌های درآمدی رگولاتوری می‌توان به نامبرینگ، حق‌السهم سازمان، حق استفاده از فرکانس رادیویی و افزایش ۴۰ ریال به قیمت هرپیامک اشاره کرد که برای مورد آخر ۸۰۰ میلیارد تومان در سال جاری درآمد پیش‌بینی شده است. در سال‌های گذشته به قیمت هر پیامک ۳۰ ریال افزوده می‌شد؛ اما در سال جاری ۱۰ ریال دیگر به این رقم افزوده شده که مربوط به بند «ش» ماده ۷۲ قانون جوانی جمعیت است. در این بند از قانون آماده است: «کاربر بسته‌های ارائه دهنده خدمات مخابراتی علاوه بر قیمت هر پیامک مبلغ ده (۱۰) ریال از استفاده کننده خدمات مذکور دریافت و جزء منابع این قانون قرار گیرد.»
تعرفه مصوب هر پیامک بسته به اپراتور، فارسی یا انگلیسی بودن متن و نوع سیم‌کارت از ۸۸ تا ۲۹۴ ریال است.
پس از رگولاتوری و با فاصله زیاد، دو شرکت زیرساخت و پست‌بانک از نظر درآمدی قرار دارند و بعد از آن‌ها نوبت به سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی می‌رسد. پارک علم و فناوری وزارتخانه، پژوهشگاه ICT و فرودگاه پیام نیز در رتبه‌های بعدی هستند که مجموع درآمد آن‌ها به ۵۰۰ میلیارد تومان نمی‌رسد.
شرکت‌های دولتی
زیرمجموعه وزارت ارتباطات، ۴ شرکت و یک سازمان وجود دارد که همگی در دسته شرکت‌های سودده دولتی قرار گرفته‌اند هرچند یک شرکت و یک سازمان، سودی نخواهند داشت؛ اما زیان‌ده نیز نیستند.
براساس آنچه در جداول لایحه بودجه آمده، شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات در هزینه و درآمد، سربه‌سر هستند و سود و زیانی ندارند. این وضعیت معمولاً هر سال تکرار می‌شود. هرچند شرکت پست با زیان انباشه روبرو است و در ردیف‌های درآمدی نیز رقمی برای آن در نظر گرفته شده است.

سودده‌ترین شرکت زیرمجموعه وزارت ICT شرکت ارتباطات زیرساخت است که کمتر از هزار میلیارد تومان سود خواهد داشت. شرکت زیرساخت در سال‌های اخیر با کاهش سود روبرو شده است.

پست بانک به عنوان شرکتی در زیرمجموعه وزارت ارتباطات شمرده می‌شود که سال جاری حدود ۳۵۰ میلیارد تومان سود خواهد داشت و در نهایت شرکت سهامی خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام) قرار دارد که اندکی بیش از ۲۲ میلیارد تومان سود خواهد داشت.
تمامی شرکت‌هایی که سودده شمرده شده‌اند ۵۰ درصد سود خود را به دولت پرداخت می‌کنند.
مانند سال‌های گذشته یک ردیف درآمدی با عنوان «مجوز‌های صادرشده توسط شورای عالی فضای مجازی» برای برای مرکز ملی فضای مجازی در نظر گرفته شده است رقم آن نیز همانند سال‌های قبل ۵۰۰ میلیون تومان است. یک مورد ویژه
علاوه بر درآمد‌هایی که وزارت ارتباطات و زیرمجموعه‌های آن از حوزه ICT و عمدتا فعالیت اپراتور‌ها دارند، یک مورد دیگر نیز وجود دارد که به سازمان انرژی اتمی مربوط می‌شود. در سال آینده سازمان انرژی اتمی بابت صدور تاییده تشعشع آنتن‌های تلفن همراه از اپراتور‌ها مبلغی دریافت می‌کند.
براساس آنچه در جدول ۱۶ لایحه بودجه آمده، سازمان انرژی اتمی بابت «صدور پروانه اطمینان از ایمنی فعالیت‌های اپراتور‌های تلفن همراه (یک سال با یک بار بازرسی)» از هر اپراتور ۵۰ میلیون تومان دریافت می‌کند.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.