کد خبر: ۳۸۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰

رها کردن دزد‌ها با پابند، دزدی را کم کرد؟

دزدی در کشور به شغل مجرمانه برخی تبدیل شده است؛ این موضوع را فرمانده انتظامی کشور دوم فروردین‌ماه در حاشیه رزمایش نوروزی که در میدان آزادی برگزار شد، مطرح کرد.
رها کردن دزد‌ها با پابند، دزدی را کم کرد؟

مخاطب۲۴- رها شدن ۵ هزار دزد با پابند الکترونیک در جامعه نمی‌تواند مانعی برای ارتکاب جرم باشد، چراکه این دسته از مجرمان قادرند تا زمانی که بازداشت نشده‌اند در همان منطقه ممنوعه‌ای که قرار دارند دست به ارتکاب جرم بزنند.

یکی از نگرانی‌هایی که در بستر اجتماعی جریان داشته و در حال حاضر هم با شدت بیشتری ادامه دارد نگرانی بابت از دست رفتن احساس امنیت است که با جری‌تر شدن مجرمان بر شدت این نگرانی‌ها افزوده می‌شود.

روشن است وضعیت موجود در سایه بی‌تفاوتی به پیوست‌هایی صورت گرفته که منجر به شکل‌گیری چرخه سرقت شده است. این روز‌ها هر فردی که قربانی سرقت می‌شود به این امید راهی کلانتری می‌شود که پلیس آماده است به درخواست وی رسیدگی کند و همانطور که در فیلم‌ها نشان داده می‌شود، سارق را در کمترین زمان بازداشت و به دست عدالت بسپارد. این امید بیشتر از اینکه جنبه عملی داشته باشد، جنبه ماورایی یا رؤیایی دارد، چراکه مالباخته علاوه بر رنجی که بابت از دست رفتن اموالش دارد باید رنجی مضاعف را هم در چرخه مستهلکی که پیش‌روی وی قرار گرفته است، تحمل کند.

روی میز هر مأمور پلیس یا قاضی انبوهی از پرونده تلنبار شده که نشان می‌دهد سارقان حسابی مشغول کار هستند و از هر فرصتی که پیش‌روی‌شان قرار گیرد برای دزدیدن اموال مردم بهره می‌برند. روشن است در چنین وضعیتی توان پلیس هم دچار فرسودگی شود و رفتار ناشی از این فرسودگی را با کج‌خلقی خودش روی مالباخته‌ای که به او مراجعه کرده بالا بیاورد.

بیشتر بخوانید

بدیهی است مالباخته‌هایی که در چنین چرخه‌ای قرار دارند نه از برخورد پلیس رضایت دارند و نه از نحوه دادرسی که قرار است آن‌ها را به حق از دست رفته‌شان برساند. با این حال کسی که می‌خواهد به حق از دست رفته‌اش برسد چاره‌ای ندارد جز اینکه مدام پله‌های اداره‌های پلیس یا دادسرا و دادگاه‌ها را بالا و پایین کند.
در شرایطی که همه خیابان‌ها و بسیاری از کوچه‌ها به هر نحو به دوربین‌های مداربسته مجهز شده‌اند، انتظار بی‌جایی نیست که مجرمان به جای اینکه با فناوری‌های روز شناسایی و بازداشت شوند باید آزادانه در کوچه و خیابان مردم را خفت کنند.

اینکه پلیس اذعان دارد که دزدی به عنوان شغلی برای عمده مجرمان درآمده است، ضعف اقتدار قانون مقابل تفکری است که به جامعه جوان کشور القا کرده به جای اینکه با حقوق حداقلی در کارگاه یا کارخانه مشغول کار شود یا برای امرارمعاش مسافرکشی کند، می‌تواند با دستبرد به چند خانه در کمترین زمان به ثروتی هنگفت برسد و از مجرای کمک به مستمدان گناه دزدی خود را هم به ثواب تبدیل کند.

انتشار فیلم یا خبر‌هایی که منجر به مخدوش شدن چهره امنیت کشور شده، حکایت از این دارد که پلیس هم مقابل مخلان امنیت آسیب‌پذیر شده، از همین‌رو در ساختاری که پلیس هم احساس امنیت نکند تکلیف بقیه معلوم است.

برچسب ها: جرم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چهره‌های جدید استقلال مشخص شد چهره‌های جدید استقلال مشخص شد
مسئولان باشگاه استقلال که نمی‌خواهند به دلیل ادامه حضور در جام‌حذفی از بازار نقل و انتقالات عقب بیافتند، مذاکره با چند بازیکن را آغاز کردند و با پنج آبی‌پوش تاثیرگذار به توافق رسیدند.
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین! مکالمه تلفنی عجیب ترامپ و پوتین!
یک شبکه روسی جزئیات عجیب و خواندنی از گفتگوی ترامپ و پوتین را منتشر کرد.
پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست پبام نیازمند به پرسپولیس پیوست
پیام نیازمند دروازه‌بان سپاهان سرانجام قرارداد خود را با پرسپولیس نهایی کرد.
برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم برای پیشرفت ملت از کسی اجازه نمی‌گیریم
مسعود پزشکیان با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا گفت: ایران هیچ‌گاه زیر بار زور نخواهد رفت و ملت خود را از دستاورد‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در عرصه‌های بهداشت، درمان، کشاورزی و صنعت محروم نخواهد ساخت؛ ما برای رشد و پیشرفت ملت‌مان از کسی دستور یا اجازه نمی‌گیریم.
بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است
هم‌زمان با روز ملی جمعیت، بازدید از قلعه «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد.
سردار آزمون آقای گل آسیا شد سردار آزمون آقای گل آسیا شد
مهاجم ایرانی شباب الاهلی علی‌رغم غیبت در دو بازی نیمه نهایی و فینال لیگ قهرمانان آسیا به عنوان آقای گلی این رقابت‌ها دست یافت.
برگزیده
ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران ایران رتبه سوم عدم ایمنی کارگران
هر سال هزاران خانواده ایرانی با خاک‌سپاری عزیزانی که برای تأمین معاش به معادن، کارگاه‌ها و کارخانه‌های ناامن پا گذاشته‌اند داغدار می‌شوند، اما حوادث تلخ انسانی همچنان در حاشیه اولویت‌های ملی گم می‌شوند. در این گفت‌و‌گو امیر خراسانی، جامعه‌شناس با ارائه وضعیت و شرایط کارگران به ریشه‌های این بی‌توجهی می‌پردازد.
اینترنت موبایل گران نمی‌شود اینترنت موبایل گران نمی‌شود
رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته از طرف مجلس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مانع از افزایش قیمت تعرفه اینترنت موبایل در برهه زمانی کنونی شد.
بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است بازدید از «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان است
هم‌زمان با روز ملی جمعیت، بازدید از قلعه «فلک‌الافلاک» برای خانواده‌های دارای سه فرزند رایگان شد.
صفحه خبر بالای تصاویر