کد خبر: ۳۸۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۹
از تلاش‌های خزعلی تا پالس مثبت آیت الله علم‌الهدی

زنان به آزادی نزدیک‌تر شدند

سخنان آیت الله درباره حجاب زنان در نماز جمعه اول بهمن ۱۴۰۰ مشهد اگرچه بخش‌های انتقادی داشت و گفته هایش درباره بدحجابان خبرساز شد، اما برای اولین بار یک پیام روشن از علمای بزرگ کشور داشت درباره مسئله ورود زنان به ورزشگاه ها.

به گزارش سرویس ورزشی مخاطب 24 به نقل از ایسنا، فاطمه پاقلعه‌نژاد - سال‌هاست که مسئله ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی به عنوان یک چالش پیش روی ورزش ایران وجود دارد. از سال ۸۴ که محمود احمدی‌نژاد پس از حضور محدود دختران علاقمند به فوتبال در جشن صعود تیم ملی به جام جهانی آلمان ابلاغ کرد ورود زنان به ورزشگاه‌ها آزاد است و همان ابلاغیه او سبب شد به کلی ورود زنان برای بیش از یک دهه به هر ورزشگاهی ممنوع شود، چون علمای مذهبی در سراسر ایران به این رفتار رئیس جمهور وقت واکنشی تند نشان دادند و مانع از اجرای این ابلاغیه شدند و او هم به کلی عقب نشست تا برای حدود ۱۵سال حتی ورود دختران خبرنگار هم به ورزشگاه‌ها ممنوع شود تا همین امروز اتفاقات بسیاری رقم خورده و تلاش‌های بسیاری شده تا زنان با رعایت مسائل شرعی و عرفی بتوانند در ورزشگاه‌ها حاضر شوند.

زنان به آزادی نزدیک‌تر شدند
در دولت روحانی و پس از حضور محدود دختران در لیگ جهانی والیبال، فشارها برای ورود دختران در ورزشگاه‌های فوتبال هم تشدید شد. فیفا و در راس آن اینفانتینو پس از متقاعد کردن عربستان برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها، فشارها را بر ایران گسترش داد و کار به جایی رسید که حدود دو سال قبل پس حضور محدود زنان در بازی تیم ملی ایران در انتخابی جام جهانی و فینال لیگ قهرمانان آسیا و پس از ملاقات‌های اینفانتینو با سران دولت ایران او از حضور زنان در ورزشگاه‌ها در مسابقات لیگ ایران سخن گفت.

 


او از قول فدراسیون ایران گفت و تاج با ترس چنین وعده‌ای را تکذیب کرد اما اینفانتینو در تمام ملاقات‌های بعد از آن با مقامات ایرانی بر گفته‌هایش تاکید داشت.
وزیر پیشین ورزش که یکی از وعده‌هایش ورود زنان به ورزشگاه‌ها بود، مدام از این می‌گفت که حالا امکانات سخت‌افزاری برای ورود آنها فراهم شده اما باید دغدغه‌های علماء و روحانیون را برطرف کنیم. کاری که او و همکارانش تا روز آخر موفق به انجامش نشدند و حتی روز ورود زنان در بازی ملی به ورزشگاه آزادی هم شخص وزیر به سفر استانی خراسان شمالی رفت و در تهران حضور نداشت.
روی کار آمدن فدراسیون جدید و اصرارهای فیفا و البته از سوی دیگر سرمایه‌گذاری بر تیم ملی زنان ایران که خیلی زود بازده داشت، سبب شد معاونت زنان دولت سیزدهم فرصت خوبی را برای شنیدن حرف‌های فوتبالی زنان بگذارد. انسیه خزعلی که خود سال‌ها یک چهره آکادمیک بوده و از سوی دیگر فرزند یکی از علمای بزرگ انقلاب اسلامی بوده است با شنیدن شرایط موجود به نظر می‌رسد به جای نگاه به این مسئله به عنوان یک تهدید، از این مجال به عنوان یک فرصت استفاده کرده و توانسته آن اعتمادسازی که پیش‌تر بارها درباره‌اش صحبت شده اما توان انجامش حاصل نشده بود را حاصل کند. حضور مسئولان فوتبال در دفتر کار او و تشریح شرایط و همچنین چند مرحله حضور معاون زنان دولت در جمع دختران فوتبالیست باعث شده تا گشایش هایی رخ دهد.
حالا چند هفته‌ای است که دختران خبرنگار بعد از ۱۵سال به استادیوم‌های ورزشی برگشتند و دیگر در حسرت تماشای مسابقاتی که تماشا و تحلیل‌شان بخش اساسی کارشان را تشکیل می‌دهد نیستند و این اتفاق ساده و معمولی دیگر برای‌شان یک رویا نیست.
و این البته گام نخست است. هم‌سو با موفقیت تیم ملی فوتبال زنان ایران، بخشی از خطبه دوم آیت‌الله احمد علم‌الهدی که در آن گفته: «زمین چمن فوتبال جای هیجان است و زنان نیز به دلیل عاطفی‌تر بودن هیجان بیشتری را از خود ظهور و بروز می‌دهند اما این هیجان به دلیل تحریک‌کننده بودن برای مردان، حرام است اما اجبار فدراسیون بین‌المللی فوتبال برای حضور زنان در تماشای فوتبال صرفا ناشی از شیطنت و رذالت یک عده خارج‌نشین است.» قابل توجه است.
او با بیان این که زنان نباید از تماشای فوتبال محروم و صرفا محدود به تماشای آن از آیینه تلویزیون شوند ادامه داده: «مسوولان ورزش در نظام اسلامی موظف هستند در زمین‌های چمن مکان‌هایی را طراحی و آماده‌سازی کنند که ضمن صیانت از زنان، موجب شود با حضور زنان، مردان نتوانند از هیجان زنان سوء استفاده کنند و زنان هم با حفظ مصونیت بتوانند بازی فوتبال را در محل تماشا کنند.»
امام جمعه مشهد با بیان این که در نظام اسلامی هیچ فردی نگفته که زنان محروم از تماشای فوتبال شوند گفت: «دستگاه متولی و مسوول توسعه ورزش در کشور، مسوول ایجاد فضا برای صیانت زنان در تماشای بازی فوتبال است. فراهم کردن فضا برای صیانت از زنان در عین ورزش و تفریح آنان باید به وسیله عناصر متدین این دولت و مجلس شورای اسلامی برنامه‌ریزی شود و خواهران و دختران ما باید بتوانند با کمال صیانت از هر نوع ورزش و تفریحی لذت ببرند. زنان هم همانند مردان باید تفریح و هر نوع ورزشی داشته باشند و مسوولان نظام موظف به صیانت از زنان در عین ورزش هستند.»

این عضو خبرگان رهبری که پدر همسر رئیس دولت سیزدهم است، حالا یکی از عالی‌ترین چهره‌های روحانی است که به مسئله ورود زنان به ورزشگاه‌ها پرداخته و درحالی که همین حالا و در آستانه جشن صعود تیم ملی به جام جهانی قطر به دو دلیل مسائل و پروتکل‌های بهداشتی مربوط به کرونا و همچنین نحوه ورود زنان در این بازی‌ها، باز حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها در هاله‌ای از ابهام است، آنچه سیداحمد علم‌الهدی پشت تریبون نماز جمعه بیان کرده زنان علاقمند به فوتبال را یک گام به سوی تماشای مسابقات فوتبال از روی سکوهای آزادی نزدیک‌تر کرده است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند! ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند!
پرسپولیس در حالی به استقبال لیگ بیست‌وپنجم می‌رود که تنها پنج بازیکن جایگاه ثابتی در ترکیب اصلی دارند. وحید هاشمیان با آزمون‌های متعدد در بازی‌های دوستانه، هنوز به ترکیب نهایی نرسیده و رقابت در پست‌های مختلف ادامه دارد؛ نشانه‌ای از چالش‌های تاکتیکی و فرصت‌های تازه برای بازیکنان نیمکت‌نشین.
خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور
خداداد عزیزی، ستاره فراموش‌نشدنی تیم ملی در جام جهانی ۹۸، این‌بار نه با گل تاریخی‌اش، بلکه با حضور مؤثر در کنار زمین، نقش مهمی در قهرمانی دوم تراکتور ایفا کرد. او که بدون عنوان رسمی در کادر فنی، اما با نفوذ و تجربه‌اش در کنار تیم بود، توانست روحیه‌ای تازه به بازیکنان تزریق کند و در لحظه‌های حساس، راهنمایی‌های کلیدی ارائه دهد؛ حضوری که حالا از آن به‌عنوان یکی از عوامل موفقیت تراکتور یاد می‌شود.
رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام
کریستین رومرو، مدافع آرژانتینی تاتنهام، در نخستین تجربه کاپیتانی خود موفق شد جام قهرمانی سوپرجام اروپا را بالای سر ببرد؛ شروعی رؤیایی برای بازیکنی که حالا نه‌تنها ستون دفاعی تیمش، بلکه رهبر جدید آبی‌های لندن است. انتخاب او به‌عنوان کاپیتان، همزمان با فتح جام، لحظه‌ای تاریخی برای باشگاه و هواداران رقم زد
صفحه خبر بالای تصاویر