کد خبر: ۳۷۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

پدر خواننده هوش مصنوعی کدام کشور است؟

شرکت‌های تایوانی بازار سرور‌های هوش مصنوعی را قبضه کرده‌اند و حدود ۹۰ درصد از تولیدات این حوزه در تایوان انجام می‌شود.
پدر خواننده هوش مصنوعی کدام کشور است؟

مخاطب ۲۴- دولت تایوان جلسه‌ای با ۲۰ رهبر حوزه‌ی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در یکی از پارک‌های فناوری شمال این کشور برگزار کرد. بر اساس اطلاعات منتشرشده در این جلسه، تایوان بازار سرور‌های هوش مصنوعی را به تصرف خود درآورده است.
شرکت‌های تایوانی توانسته‌اند ۹۰ درصد از بازار جهانی سرور‌های AI را در اختیار بگیرند. گفته می‌شود تقریباً همه‌ی سرور‌های هوش مصنوعی که با برند‌های آمریکایی عرضه می‌شوند، به تولیدکنندگان تایوانی وابسته هستند.

گزارش نشان می‌دهد که هدف از دیدار دولت‌مردان تایوان با نمایندگان و صاحبان صنایع الکترونیک و ICT، بررسی وضعیت فعلی و پتانسیل‌های رشد و گسترش صنعت بوده است. از دیدگاه شرکت‌کنندگان، هنوز فرصت‌های بزرگی در بازار سرور‌های AI وجود دارد و تقاضا برای این محصولات رو به افزایش است.

طبق گزارش دیجی‌تایمز، اجزای کلیدی سرور‌های AI نسبت‌به آنچه برای سرور‌های عمومی خریداری می‌شود گران‌تر هستند؛ به‌عنوان مثال، گفته می‌شود که زیرلایه‌ی مورد استفاده در تراشه‌ی AI تقریباً ۱۰ برابر گران‌تر از زیرلایه‌ای است که برای ساخت تراشه‌ی سرور معمولی به‌کار می‌رود. ضرایب مشابهی نیز درباره‌ی قیمت پاور‌های متصل به سرور‌های AI، تجهیزات خنک‌کننده و موارد دیگر مطرح شده است.

بیشتر بخوانید

به‌نقل از وزارت اقتصاد تایوان، این کشور ۸۳ درصد از کل سرور‌های جهان را تولید می‌کند. دررابطه‌با سرور‌های AI، این میزان به ۹۰ درصد افزایش می‌یابد و زمانی که تأمین‌کنندگان با برند آمریکایی نیز در نظر گرفته شود، به ۱۰۰ درصد می‌رسد.

اعداد یادشده برای دولت و صاحبان صنایع تایوانی بسیار خوشایند است، اما می‌تواند برای کشور‌های دیگر نگران‌کننده باشد. به‌همین دلیل آمریکا و دولت‌های اروپایی شروع به سرمایه‌گذاری عظیمی برای توسعه‌ی صنعت نیمه‌هادی بومی خود کرده‌اند تا از هرگونه شوک اقتصادی ناشی از یک جنگ نظامی احتمالی در تنگه‌ی تایوان پیشگیری کنند.
تایوان در تلاش است تا تمرکز صنایع مختلف را از داخل خاک این کشور کاهش دهد، مانند آنچه اخیراً با سرمایه‌گذاری‌های TSMC در آمریکا، ژاپن و آلمان دیده‌ایم. علاوه‌بر این، در جلسه‌ی مذکور بر ورود شرکت‌های تایوانی به کشور‌های مختلفی مانند آلمان، مجارستان، هند، تایلند، اندونزی، ویتنام، مالزی، آمریکا، مکزیک، و برزیل تأکید شد.

آمار جالب دیگری از وزارت اقتصاد تایوان این بود که تولیدکنندگان تایوانی ۷۸ درصد لپ‌تاپ‌ها و ۵۵ درصد کامپیوتر‌های جهان را تولید می‌کنند. دولت و صاحبان صنعت راجع‌به موضوعاتی مانند شبکه‌ی ۶G، کاهش انتشار کربن در صنایع تولیدی، انرژی سبز و جذب استعداد‌های برتر به تایوان بحث کردند.

برچسب ها: هوش مصنوعی
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.