کد خبر: ۳۷۶۷۴
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
بازیگر نمایش‌های سیاه‌بازی؛

مردم هنوز در خیابان مرا «عبدلی» صدا می‌زنند

بازیگر نمایش‌های سیاه‌بازی و تخت حوضی گفت: می‌گفتند با نقش «مبارک» سیاه‌ها را مسخره می‌کنید؛ شخصیتِ سیاه را سفید کردیم و نامش را نیز «عبدلی» گذاشتیم. هنوز هم عده‌ای مرا با عنوان عبدلی می‌شناسند و در خیابان عبدلی صدایم می‌زنند.
مردم هنوز در خیابان مرا «عبدلی» صدا می‌زنند

مخاطب ۲۴- جواد انصافی بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون درباره شخصیت نوستالوژیک عبدلی گفت: کار اصلی من نمایش سیاه‌بازی است. در یک برهه‌ای بحث می‌شد که دارید سیاه‌ها را مسخره می‌کنید و مشکل ایجاد شده بود. ما هم دیدیم تلویزیون حساسیت نشان می‌دهد؛ این شخصیت سیاه را سفید کردیم و اسم آن را نیز عبدلی گذاشتیم. ارباب را نیز به اوستا تغییر دادیم و در نمایش سیاه‌بازی مبارک و ارباب به عبدلی و اوستا تبدیل شدند.

وی ادامه داد: مردم حس می‌کردند که عبدلی را می‌شناسند و او جدید نیست با او همذات‌پنداری کردند. هنوز هم که هنوز است عده‌ای مرا با عنوان عبدلی می‌شناسند و در خیابان عبدلی صدایم می‌زنند. هنوز هم عده‌ای مرا با عنوان عبدلی می‌شناسند و در خیابان عبدلی صدایم می‌زنند.

این بازیگر درباره نمایشی شدن آیین‌های نوروزی به ایرنا گفت: من تعدادی کتاب درباره نوروز، چهارشنبه سوری و شب یلدا دارم که پژوهش علمی شده و در انتهای کتاب نمایش سیاه بازی آن نیز قرار دارد. نمایش‌هایی که روی صحنه اجرا شده و برای مخاطب بزرگ سال و کودک متناسب است.

بازیگر سریال محله باصفا چیدن سفره هفت‌سین را با پشتوانه علمی دانست و توضیح داد: چیدن سفره هفت سین نوبت دارد؛ اولین سین که سر سفره می‌گذاریم سنجد است چراکه سنجد نماد اندیشیدن و تفکر است. بعد از آن سیب را می‌گذاریم که نماد سلامت جسم است.

بیشتر بخوانید

انصافی آیین‌های باستانی ایرانی را بالقوه برای فیلم و نمایش مناسب دانست و گفت: تمام آیین‌های ما قابل فیلم و سریال شدن است. من و همسرم دو کتاب داریم که یکی از آن‌ها درباره نمایش زنانه است و همچنین کسبی خوانی یعنی همان کاسبی‌های ریتمیک که از بین رفته است نیز موردی است که درباره آن زیاد تحقیق کرده‌ام. کاسبی‌های ریتمیک یک نوع روان شناسی بوده است که مردم را دور آن کاسب جمع می‌کرده حتی اگر چیزی نمی‌خواستند بخرند

بازیگر سریال اشک‌ها و لبخند‌ها درباره کاسبی‌های قدیمی و جذابیت نمایشی آن‌ها گفت: این شکل از کاسبی کردن یک نوع روان‌شناسی بوده است. این شمایل کاسبی با شعر باعث می‌شد مردم دور کاسب جمع شوند حتی اگر آن کالا را نمی‌خواستند. مردم کیف می‌کردند چراکه این کاسب‌ها روان شناسی بلد بودند.

انصافی ادامه داد: هر حرکت ما در نوروز یک پشتوانه علمی هم دارد؛ مثلا در قدیم برای خانه تکانی فرش‌ها را با چوب می‌زدیم و بعد می‌شستیم. دلیل علمی آن این است که وقتی شما فرش را بدون خاک گرفتن بشویید فرش، رنگ قاطی می‌کند و این باعث می‌شد بدون آنکه بدانیم خاک فرش‌ها را بگیریم و بعد آن‌ها را بشوییم.

برچسب ها: تئاتر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان
محمود فرشچیان این استاد برجسته اکنون در بیمارستانی در آمریکا بستری است و حال جسمی ایشان وخیم گزارش شده است.
راز مرگ بروس‌لی فاش شد راز مرگ بروس‌لی فاش شد
علت مرگ بروس لی، که در سن ۳۲ سالگی در سال ۱۹۷۳ درگذشت، تا امروز به‌طور رسمی «ضایعه مغزی حاد» ثبت شده است.
جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی
رضا رشیدپور عکسی با شرکت کنندگان برنامه «عشق ابدی» گرفته که به‌واسطه ابتذال عشق در این برنامه بیشتر از یک عکس یادگاری قضاوت شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر