کد خبر: ۳۷۵۹
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۸

دلایل مهم بودن استقرار دیپلمات‌های ایرانی در عربستان

با اعزام سه دیپلمات، نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی، فعالیت مجدد خود در جده را پس از شش سال وقفه از سر می‌گیرد. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران این خبر را تایید کرده است. طبق این گزارش، این سه دیپلمات در روز‌های اخیر، راهی جده شده‌اند و قرار است به زودی فعالیت خود را مجددا آغاز کنند.
دلایل مهم بودن استقرار دیپلمات‌های ایرانی در عربستان

به گزارش سرویس سیاسی مخاطب ۲۴ به نقل از تابناک با اعزام سه دیپلمات، نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی، فعالیت مجدد خود در جده را پس از شش سال وقفه از سر می‌گیرد. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران این خبر را تایید کرده است. طبق این گزارش، این سه دیپلمات در روز‌های اخیر، راهی جده شده‌اند و قرار است به زودی فعالیت خود را مجددا آغاز کنند. فعالیت دفتر نمایندگی ایران در جده در سال ۱۳۹۴ پس از حمله عده‌ای به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری آن در مشهد تعطیل شد.

دلایل مهم بودن استقرار دیپلمات‌های ایرانی در عربستان
سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در نشست خبری امروز خود نیز درباره روابط تهران و ریاض گفت: «تمرکز بر آغاز فعالیت نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی در جده است و دیپلمات‌های ما ویزا گرفتند که این امکان سنجی انجام شود.»

وی تصریح کرد: «همان طور که آقای رئیسی اشاره کردند، ایران آمادگی گشایش سفارت خود را در عربستان دارد و این بستگی به طرف سعودی دارد. تمام تمهیدات را خواهیم اندیشید که این مسیر به سمت اجرایی شدن برود.»

پیش از این حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در دوم دی ماه ۱۴۰۰ در یک نشست خبری با «فواد حسین» وزیر خارجه عراق در تهران با اشاره به نقش بغداد در برگزاری چهار دور مذاکره بین ایران و عربستان اعلام کرد: عربستان سعودی با صدور ویزا برای سه تن از دیپلمات‌های ایران به عنوان دیپلمات‌های مستقر در سازمان کنفرانس اسلامی در جده موافقت کرده و ویزای این دیپلمات‌های دریافت شده است. او همچنین به تازگی در مصاحبه با الجزیره، صدور روادید برای دیپلمات‌های ایرانی برای حضور در جده را نشانه‌ای مثبت و خوب عنوان کرد.

امیرعبداللهیان گفت: به کوشش فؤاد حسین و مصطفی الکاظمی ما در دور آینده مذاکرات ایران و عربستان در بغداد شرکت خواهیم کرد. از مساعی جمیله دولت عراق برای رفع سوءتفاهمات و بازگشت روابط به حالت طبیعی تشکر می‌کنم. ما مجموعه‌ای از پیشنهاد‌های عملی را به طرف عربستانی ارائه دادیم و طرف سعودی پیشنهاد‌های ایران را با نگاه مثبت بررسی کردند و ان‌شاءالله هیأت‌های دو کشور در آینده نزدیک در بغداد گردهم می‌آیند. امیدواریم هیأت‌های فنی از سفارتخانه‌ها بازدید کنند.

۵۷ کشور از قاره‌های مختلف در سازمان کنفرانس اسلامی، معروف به سازمان همکاری اسلامی عضویت دارند. در سال ۱۹۷۰ نخستین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده برگزار و در آن مقرر شد تا دبیرخانه دائمی در شهر جده باشد.

سال ۱۳۶۹ و در پی سفر سعودالفیصل، وزیر امور خارجه وقت عربستان به تهران، مقرر شد تا سفارت و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان کنفرانس اسلامی در جده باز شود.

عباس عراقچی از جمله نخستین دیپلمات‌های ایرانی بوده که در سال‌های ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶ در این مکان دیپلماتیک فعالیت کرد.

امسال همزمان با تلاش سازمان ملل برای پایان دادن به بحران جنگ در یمن و مذاکرات برجام، مقامات عربستان سعودی و ایران مذاکراتی را با هدف بهبود روابط آغاز کردند.

این مذاکرات که از بهار امسال به میزبانی دولت عراق در بغداد شروع شد، پس از پنج سال قطع رابطه میان عربستان و ایران است.

اهمیت استقرار سه دیپلمات ایرانی در جده

در همین رابطه، محمد قیصری، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتگو با تابناک اظهار داشت: آغاز فعالیت هیات نمایندگی ایران در عربستان و استقرار سه دیپلمات ایرانی در جده نشانه خوبی در فرایند مذاکراتی تهران و ریاض است و به نظر می‌رسد این توافق کوچک می‌تواند نشانه و زمینه ساز تحولات مهمی در آینده روابط دو کشور تلقی شود.

وی افزود: مسائل و پیچیدگی‌های زیادی در روابط تهران و ریاض وجود دارد، اما مقامات دو کشور تصمیم گرفته اند با یک رویکرد گام به گام و در یک فرایند مشخص و اعتمادساز، بر این پیچیدگی‌ها فائق آیند. به رغم دیوار بلند بی اعتمادی میان دو کشور، می‌توان به آینده مذاکرات برای عادی سازی روابط میان آن‌ها امیدوار بود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید این ۱۰ سریال فانتزی کوتاه جذاب را هرگز از دست ندهید
در ژانر فانتزی شاهد روایت داستان‌هایی درباره پیشگویی‌ها، جادو و جادوگران و قهرمان‌ها و شرور‌هایی هستیم که همگی از تخیل یک یا چند فیلم‌ساز یا نویسنده خلاق نشات می‌گیرند. از سه‌گانه «ارباب حلقه‌ها» (The Lord of the Rings)، هشت فصل «بازی تاج و تخت» (Game of Thrones) و پنج کتاب جورج آر آر مارتین (که با سریال در حال پخش «خاندان اژدها» (House of the Dragon) و سریال آینده «شوالیه هفت پادشاهی» (A Knight of the Seven Kingdoms) ادامه دارد) تا هشت قسمت از سریال «غریبه» (Outlander) که همچنان در حال پخش است بی‌نهایت داستان، رمان و سریال فانتزی کوتاه و بلند موفق می‌توان مثال زد
بانوان چه مکمل هایی باید مصرف کنند؟ بانوان چه مکمل هایی باید مصرف کنند؟
مصرف برخی مکمل‌ها لازم است و افراد با توجه به جنسیت خود می‌بایست از برخی مکمل‌ها استفاده کنند.
جزییات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ جزییات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴
دور دوم متناسب سازی باید از فروردین ماه اجرایی شود.
جلسه نادر کابینه دولت فرانسه درباره ایران جلسه نادر کابینه دولت فرانسه درباره ایران
منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که رئیس‌جمهور فرانسه با افزایش نگرانی کشور‌های اروپایی درباره روابط تهران-واشنگتن، یک جلسه نادر با حضور برخی وزرا و کارشناسان کابینه دولت تشکیل داد.
اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر اجاره نجومی ویلا‌های اطراف تهران در روز سیزده بدر
برخی از ویلا‌های لوکس اطراف تهران که پیش‌تر روزانه میلیاردی اجاره داده می‌شدند، در ۱۳ فروردین با نرخ‌های چندین برابر اجاره رفتند. با وجود افزایش شدید قیمت‌ها، بیشتر ویلا‌ها رزرو شدند، اما پس از ۱۵ فروردین، نرخ‌ها به شدت افت می‌کند
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
برگزیده
جلسه نادر کابینه دولت فرانسه درباره ایران جلسه نادر کابینه دولت فرانسه درباره ایران
منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند که رئیس‌جمهور فرانسه با افزایش نگرانی کشور‌های اروپایی درباره روابط تهران-واشنگتن، یک جلسه نادر با حضور برخی وزرا و کارشناسان کابینه دولت تشکیل داد.
عراقچی: به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم عراقچی: به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم
وزیر امور خارجه امروز در تماس همتای هلندی ضمن انتقاد از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا در قبال لفاظی‌های مقامات آمریکایی تصریح کرد: به هرگونه تعرض علیه تمامیت ارضی، حاکمیت و منافع ملی ملت ایران با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم
پزشکیان: ایران اهمیت زیادی برای گسترش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه قائل است پزشکیان: ایران اهمیت زیادی برای گسترش روابط با کشور‌های اسلامی و همسایه قائل است
رئیس جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با پادشاه بحرین با بیان اینکه جمهوری اسلامی اهمیت زیادی برای تحکیم و گسترش روابط با همسایگان و کشور‌های اسلامی قائل است، گفت: مشتاق توسعه بیشتر روابط با بحرین هستیم و از هیچ اقدامی برای تسهیل و تسریع گسترش همکاری‌های فیمابین فروگذار نخواهیم کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر