کد خبر: ۳۶۸۰۱
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۱
اوجی:

بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد

وزیر نفت گفت:بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد، در سال جاری مانع‌تراشی‌های بسیاری بر سر راه صادرات نفت ایران بود، اما بیشترین میزان صادرات نفت را از سال ۱۳۹۷ تاکنون داریم.
بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد

مخاطب 24- جواد اوجی وزیر نفت، در حاشیه مراسم امضای قرارداد اجرایی طرح فشار افزایی پارس جنوبی میادین مشترک با بیان اینکه توسعه و بهره برداری از میادین نفتی سپهر و جفیر به ظرفیت ۵۰ هزار بشکه با حضور رئیس جمهور انجام شد، اظهار داشت: در غرب کارون ۹ میدان نفتی داریم که از این تعداد ۱۰ درصد ذخایر نفت قابل استحصال برداشت می‌شود و از این ۹ میدان ۶ میدان با عراق مشترک است و خوشبختانه با برنامه ریزی شرکت نفت امروز ۴۵۰ هزار بشکه نفت و ۱۳۰ میلیون فوت مکعب گاز برداشت می‌شود، در نیمه اول سال ۱۴۰۳ فاز آزادگان جنوبی را به ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه به بهره برداری خواهیم رساند، به عبارت دیگر تمامی میادین نفتی غرب کارون در بحث توسعه و تکمیل فاز‌ها تعیین تکلیف شده است

وی با اشاره به موضوع فشار افزایی در پارس جنوبی گفت: فشار افزایی پارس جنوبی از ۲۰۱۷ نزدیک ۸ سال بلاتکلیف بود که مطرح بود فشار افزایی در دریا باشد و یا خشکی و یا توانمندی ایرانی و یا دعوت از شرکت‌های خارجی توسعه داده شود، در این دولت مطالعات و کار کارشناسی انجام شد و به این جمع بندی رسیدند که احداث واحد فشار افزایی در دریا باشد همان طور که شریک ما هم چند ماه پیش قرارداد‌های توسعه و فشار افزایی را با کمپانی‌های بزرگ عقد قرارداد کرد و این کشور هم بنا دارد احداث این سکو‌ها را در دریا انجام دهد؛ بنابراین باید گفت امروز برای مردم و صنعت نفت کشور روز بزرگی است، زیرا پروژه فشار افزایی که در دولت‌های قبل مغفول مانده بود، تعیین تکلیف شد.

بیشتر بخوانید



وزیر نفت تصریح کرد: امروز در پارس جنوبی با ۳۸ سکو به میزان ۷۰۵ میلیون متر مکعب تولید داریم که با فشار افزایی که با ۴ پیمانکار توانمند ایرانی و داخلی عقد قرارداد شد ۲۸ سکو در دستور کار است و با برنامه ریزی صورت گرفته از ۳ تا ۴ سال آینده این هاب‌ها به بهره برداری خواهند رسد و اولویت با مناطق مرزی و مناطقی که افت فشار بیشتری دارند است.

وی یادآور شد: ۲۰ میلیارد دلار ارزش این پروژه است و ۹۰ تریلیون فوت مکعب برداشت گاز و بیش از ۲ میلیارد بشکه میعانات بیشتری برداشت خواهیم داشت که ارزش این تولیدات بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار برای کشور عایدات خواهد داشت. ضمن اینکه با احداث این سکو‌ها تمامی ظرفیت خالی کارخانجات پر می‌شود، اشتغالزایی خواهد شد و در رشد اقتصادی کشور هم تأثیرگذار خواهد بود.

وزیر نفت با بیان اینکه ما از قطر عقب نماندیم امروز تولید گاز ما از این کشور بیشتر است، افزود: امروز ما همان قرارداد‌هایی که این کشور چند ماه پیش امضا کرد؛ به امضا رساندیم و با برنامه ریزی شرکت نفت ظرف ۳ تا ۴ سال آینده بتدریج شروع به بهره برداری از این سکو‌ها خواهیم کرد.


وی درباره تحریم‌ها و تأثیر آن بر تولید نفت ایران گفت: تحریم‌ها مانع رشد توسعه ما نشده است اگر این ۴۰ سال گذشته را بررسی کنیم در کدام سال وزارت نفت هر سه ماهه رشد اقتصادی نفت و گاز بالای ۲۰ درصد بوده است حال آنکه رشد اقتصادی ما در سه ماه اول، دوم و سوم سال ۱۴۰۲ بالای ۲۰ درصد بوده است. اکنون قضاوت کنیم آیا تحریم مانع رشد ما شده است؟

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که بازگشت ترامپ چه تأثیری بر صادرات نفت می‌گذارد، خاطر نشان کرد: بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد، در سال ۱۴۰۲ مانع‌تراشی‌های بسیاری بر سر راه صادرات نفت ایران صورت گرفت، اما اکنون بیشترین میزان صادرات نفت را از سال ۱۳۹۷ تاکنون داریم.

وی ادامه داد: ابتدای دولت تولید نفت از خوزستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بود امروز به ۲ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است، رشد تولید گاز ۵ درصد بوده است در افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های نفت و گاز شاهد بودیم فاز دوم پالایشگاه آبادان به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه به تولید بنزین کشور کمک کرد، پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز را فراورش می‌کند به ظرفیت پالایش گاز کشور اضافه شد و صفر تا صد فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان مرزی‌ترین و مهمترین فاز که ۲۰ سال دست به دست می‌شد و توتال آن را ترک کرده بود توسط شرکت‌های ایرانی به بهر برداری رسید.

وزیر نفت بیان داشت: ما در این دولت با شرکت‌های توانمند روسی قرارداد‌های خوبی منعقد کردیم و برخی میادین به بهره برداری رسیده، ۲۰۰ هزار بشکه از تولید ما نیز از میادینی است که با شرکت‌های روس قرارداد داریم برخی میادین دیگر هم در دستور کار شرکت نفت است که روند پایان مذاکرات را طی می‌کند.

وی با اشاره به تأمین مالی پروژه فشار افزایی بیان داشت: بار مالی این پیمان ۲۰ میلیارد دلار است ارزش عایدات حاصل از این قرارداد ۹۰ TCF و ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی است که ۹۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد که از صندوق توسعه ملی و سهم ۱۴.۵ درصد خود نفت تأمین مالی می‌شود.

اوجی درباره تخفیف فروش نفت گفت: مؤسسات جهانی مثل کپلر و اوپک که فروش نفت ما را رصد می‌کنند؛ همه اعتراف می‌کنند که ما در بحث فروش نفت مانعی نداریم و اعدادی که در تخفیف گفته می‌شود صحت ندارد و نرخ‌های به نرخ جهانی نزدیک می‌شود.
منبع: ایسنا

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
پزشکیان در هند! پزشکیان در هند!
رئیس جمهور به منظور شرکت در هجدهمین اجلاس سران کشور‌های عضو بریکس، دقایقی پیش با استقبال شانتانو تاکور وزیر مشاور در امور بنادر و کشتیرانی هند وارد شهر دهلی نو محل برگزاری این اجلاس شد
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.