کد خبر: ۳۶۸۰۱
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۱
اوجی:

بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد

وزیر نفت گفت:بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد، در سال جاری مانع‌تراشی‌های بسیاری بر سر راه صادرات نفت ایران بود، اما بیشترین میزان صادرات نفت را از سال ۱۳۹۷ تاکنون داریم.
بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد

مخاطب 24- جواد اوجی وزیر نفت، در حاشیه مراسم امضای قرارداد اجرایی طرح فشار افزایی پارس جنوبی میادین مشترک با بیان اینکه توسعه و بهره برداری از میادین نفتی سپهر و جفیر به ظرفیت ۵۰ هزار بشکه با حضور رئیس جمهور انجام شد، اظهار داشت: در غرب کارون ۹ میدان نفتی داریم که از این تعداد ۱۰ درصد ذخایر نفت قابل استحصال برداشت می‌شود و از این ۹ میدان ۶ میدان با عراق مشترک است و خوشبختانه با برنامه ریزی شرکت نفت امروز ۴۵۰ هزار بشکه نفت و ۱۳۰ میلیون فوت مکعب گاز برداشت می‌شود، در نیمه اول سال ۱۴۰۳ فاز آزادگان جنوبی را به ظرفیت ۲۰۰ هزار بشکه به بهره برداری خواهیم رساند، به عبارت دیگر تمامی میادین نفتی غرب کارون در بحث توسعه و تکمیل فاز‌ها تعیین تکلیف شده است

وی با اشاره به موضوع فشار افزایی در پارس جنوبی گفت: فشار افزایی پارس جنوبی از ۲۰۱۷ نزدیک ۸ سال بلاتکلیف بود که مطرح بود فشار افزایی در دریا باشد و یا خشکی و یا توانمندی ایرانی و یا دعوت از شرکت‌های خارجی توسعه داده شود، در این دولت مطالعات و کار کارشناسی انجام شد و به این جمع بندی رسیدند که احداث واحد فشار افزایی در دریا باشد همان طور که شریک ما هم چند ماه پیش قرارداد‌های توسعه و فشار افزایی را با کمپانی‌های بزرگ عقد قرارداد کرد و این کشور هم بنا دارد احداث این سکو‌ها را در دریا انجام دهد؛ بنابراین باید گفت امروز برای مردم و صنعت نفت کشور روز بزرگی است، زیرا پروژه فشار افزایی که در دولت‌های قبل مغفول مانده بود، تعیین تکلیف شد.

بیشتر بخوانید



وزیر نفت تصریح کرد: امروز در پارس جنوبی با ۳۸ سکو به میزان ۷۰۵ میلیون متر مکعب تولید داریم که با فشار افزایی که با ۴ پیمانکار توانمند ایرانی و داخلی عقد قرارداد شد ۲۸ سکو در دستور کار است و با برنامه ریزی صورت گرفته از ۳ تا ۴ سال آینده این هاب‌ها به بهره برداری خواهند رسد و اولویت با مناطق مرزی و مناطقی که افت فشار بیشتری دارند است.

وی یادآور شد: ۲۰ میلیارد دلار ارزش این پروژه است و ۹۰ تریلیون فوت مکعب برداشت گاز و بیش از ۲ میلیارد بشکه میعانات بیشتری برداشت خواهیم داشت که ارزش این تولیدات بیش از ۹۰۰ میلیارد دلار برای کشور عایدات خواهد داشت. ضمن اینکه با احداث این سکو‌ها تمامی ظرفیت خالی کارخانجات پر می‌شود، اشتغالزایی خواهد شد و در رشد اقتصادی کشور هم تأثیرگذار خواهد بود.

وزیر نفت با بیان اینکه ما از قطر عقب نماندیم امروز تولید گاز ما از این کشور بیشتر است، افزود: امروز ما همان قرارداد‌هایی که این کشور چند ماه پیش امضا کرد؛ به امضا رساندیم و با برنامه ریزی شرکت نفت ظرف ۳ تا ۴ سال آینده بتدریج شروع به بهره برداری از این سکو‌ها خواهیم کرد.


وی درباره تحریم‌ها و تأثیر آن بر تولید نفت ایران گفت: تحریم‌ها مانع رشد توسعه ما نشده است اگر این ۴۰ سال گذشته را بررسی کنیم در کدام سال وزارت نفت هر سه ماهه رشد اقتصادی نفت و گاز بالای ۲۰ درصد بوده است حال آنکه رشد اقتصادی ما در سه ماه اول، دوم و سوم سال ۱۴۰۲ بالای ۲۰ درصد بوده است. اکنون قضاوت کنیم آیا تحریم مانع رشد ما شده است؟

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که بازگشت ترامپ چه تأثیری بر صادرات نفت می‌گذارد، خاطر نشان کرد: بازگشت ترامپ هیچ تأثیری در صادرات نفت ایران ندارد، در سال ۱۴۰۲ مانع‌تراشی‌های بسیاری بر سر راه صادرات نفت ایران صورت گرفت، اما اکنون بیشترین میزان صادرات نفت را از سال ۱۳۹۷ تاکنون داریم.

وی ادامه داد: ابتدای دولت تولید نفت از خوزستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بود امروز به ۲ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه رسیده است، رشد تولید گاز ۵ درصد بوده است در افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های نفت و گاز شاهد بودیم فاز دوم پالایشگاه آبادان به ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه به تولید بنزین کشور کمک کرد، پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز را فراورش می‌کند به ظرفیت پالایش گاز کشور اضافه شد و صفر تا صد فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان مرزی‌ترین و مهمترین فاز که ۲۰ سال دست به دست می‌شد و توتال آن را ترک کرده بود توسط شرکت‌های ایرانی به بهر برداری رسید.

وزیر نفت بیان داشت: ما در این دولت با شرکت‌های توانمند روسی قرارداد‌های خوبی منعقد کردیم و برخی میادین به بهره برداری رسیده، ۲۰۰ هزار بشکه از تولید ما نیز از میادینی است که با شرکت‌های روس قرارداد داریم برخی میادین دیگر هم در دستور کار شرکت نفت است که روند پایان مذاکرات را طی می‌کند.

وی با اشاره به تأمین مالی پروژه فشار افزایی بیان داشت: بار مالی این پیمان ۲۰ میلیارد دلار است ارزش عایدات حاصل از این قرارداد ۹۰ TCF و ۲ میلیارد بشکه میعانات گازی است که ۹۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد که از صندوق توسعه ملی و سهم ۱۴.۵ درصد خود نفت تأمین مالی می‌شود.

اوجی درباره تخفیف فروش نفت گفت: مؤسسات جهانی مثل کپلر و اوپک که فروش نفت ما را رصد می‌کنند؛ همه اعتراف می‌کنند که ما در بحث فروش نفت مانعی نداریم و اعدادی که در تخفیف گفته می‌شود صحت ندارد و نرخ‌های به نرخ جهانی نزدیک می‌شود.
منبع: ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد
قاتل پس از ارتکاب جرم، جسد را به بیابان‌های اطراف فرودگاه منتقل می‌کند تا آثار جنایت را مخفی کند با این حال، اقدامات اطلاعاتی و کارآگاهی پیچیده پلیس در مدت کوتاهی منجر به شناسایی و دستگیری متهم اصلی در شب گذشته شد.
تاج بر سر دختر شایسته تایلند تاج بر سر دختر شایسته تایلند
در حالی‌که نماینده تایلند تاج دختر شایسته جهان را بر سر گذاشت و هند میزبان یکی از پرهزینه‌ترین رویداد‌های سال بود، پشت صحنه رقابت Miss World ۲۰۲۵ با اتهامات تندی از سوی نماینده انگلستان به لرزه افتاد.
خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید
افسردگی در میانسالی مشکلی شایع و قابل درمان است و این افراد باید بدانند که تنها نیستند و لازم نیست در سکوت و تنهایی رنج بکشند.
چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟ چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟
در دنیای پرهیاهوی امروز، بی‌حوصلگی برای مطالعه به پدیده‌ای فراگیر تبدیل شده و ذهن انسان معاصر را از تمرکز و تفکر عمیق دور کرده است
آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید! آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید!
هومن سیدی در یک ویدئو درباره خود افشاگری کرد.
عکس| سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند عکس|  سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند
صحبت های هفته پیش بیرانوند در مورد تحصیلاتش حسابی حاشیه ساز شد.
آلزایمر را با این گیاه درمان کنید! آلزایمر را با این گیاه درمان کنید!
پژوهش‌های محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان می‌دهد عصاره گیاهان وج و بادرنجبویه می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.
برگزیده
ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد
ایران با انتشار یادداشتی حقوقی، ادعا‌های آژانس درباره «جاسوسی» را رد کرد و آن را افتراآمیز خواند. تهران معتقد است آژانس از اختیارات خود فراتر رفته و با استناد به شواهد ساختگی علیه ایران اقدام می‌کند.
سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد
دونالد ترامپ با صدور فرمانی سفر شهروندان ایرانی و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا را ممنوع اعلام کرد. اتباع هفت کشور دیگر نیز با محدویت دریافت ویزا مواجه شدند. ترامپ تصمیم خود را به دلیل "نگرانی‌های امنیتی" اتخاذ کرده است.
صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت
داده‌های اولیه نشان می‌دهد جریان نفت خام و میعانات گازی از ایران به چین در ماه می‌کمی بیش از ۱.۱ میلیون بشکه در روز بوده که حدود یک‌پنچم پایین‌تر از یک سال قبل‌تر است.
صفحه خبر بالای تصاویر