کد خبر: ۳۶۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس؛

جریمه در انتظار بانک‌های متخلف

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه بانک‌ها از اجرای قوانین در زمینه پرداخت تسهیلات حوزه مسکن طفره می‌روند گفت: وزیر اقتصاد نباید نسبت به عدم پایبندی بانک‌ها به قوانین بی تفاوت باشد و به پشتوانه قانون نسبت به اخذ جریمه مالیاتی از آن‌ها اقدام و اسامی بانک‌های متخلف را به مردم اعلام کند.
جریمه در انتظار بانک‌های متخلف

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ و به نقل از خانه ملت، عبدالجلال ایری با اشاره به عدم همکاری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات در حوزه مسکن، گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن و بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه ۱۴۰۰ بانک‌ها و موسسات اعتباری موظف شدند، ۲۰ درصد حجم تسهیلات خود را که معادل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان می‌شود در قالب قانون جهش تولید مسکن به متقاضیان پرداخت کنند؛ اما متاسفانه این امر به درستی محقق نشده و بانک‌ها همکاری لازم را ندارند.وی افزود: در قانون جهش تولید مسکن به صراحت عنوان شده که در صورت امتناع بانک‌ها از انجام تکالیف خود در پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن، ۲۰ درصد جریمه مالیاتی به آن‌ها تعلق بگیرد. این در حالی است که هم اکنون ۹ ماه از اجرای قانون بودجه ۱۴۰۰ گذشته، اما بانک‌ها از اجرای تکالیف خود در ارائه انواع تسهیلات ساخت و نوسازی مسکن طفره می‌‎روند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بانک‌ها به دلیل طولانی بودن دوره بازپرداخت وام‌های مسکن تمایلی برای پرداخت تسهیلات ندارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه بر اساس آمار و به استناد گزارش بانک مرکزی، بانک‌‎ها طی سه سال، تنها ۵ در صد وام‌های خود را به بخش مسکن اختصاص داده اند.این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وزیر اقتصاد دارایی نباید نسبت به عدم پایبندی بانک‌ها به قوانین بی تفاوت باشد و به پشتوانه قانون نسبت به اخذ جریمه مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده اقدام و همچنین اسامی بانک‌های مستنکف را به مردم اعلام کند و منابع حاصل از اخذ این مالیات‌ها را به صندوق ملی مسکن واریز کند. بانک مرکزی نیز باید نظارت لازم بر عملکرد بانک‌های کشور اعمال کرده و دائماً به مجلس گزارش دهد.

 


وی در ادامه با تاکید بر اینکه اقساط بسیاری از وام‌های پرداختی در حوزه مسکن با شرایط مالی متقاضیان و جامعه هدف تناسب ندارد، اضافه کرد: وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی باید برای تعیین اقساط تسهیلات اعطایی متناسب با استطاعت جامعه هدف قانون جهش تولید مسکن تدبیر کنند. ضمن اینکه هم اکنون بانک‌‎ها به تعهدات خودشان در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به مستاجران عمل نمی‌کنند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس افزود: متاسفانه هر سال مستاجرانی که تاریخ تمدید و یا عقد قرار داد آن‌ها در نیمه دوم سال بوده با مشکل کمبود اعتبار بانک‌‎ها برای دریافت وام ودیعه مسکن مواجه می‌شوند؛ لذا در تصمیم‌گیری‌ها باید تمام جوانب را در نظر بگیریم تا همه اقشار و جامعه هدف از این امکانات بهره‌مند شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وام ودیعه مسکن باید تا پایان سال تمدید شود، خاطر نشان کرد: از طرفی هنوز اعتبار تعیین شده جهت پرداخت وام ودیعه مسکن به اتمام نرسیده، اما بانک‌ها با اعمال سلیقه شخصی شرایط را برای دریافت وام مستاجرانی که عموماً از قشر پایین جامعه هستند سخت‌تر کرده و یا بهانه نبود اعتبار را می‌آورند. متاسفانه بانک‌ها حاشیه امنی برای خود ایجاد کرده و از اجرای قوانین و مصوبات طفره می‌روند. بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نباید اجازه اعمال سلیقه شخصی به بانک‌ها داده و آن‌ها را موظف به اجرای قوانین کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر