کد خبر: ۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.
چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید. آسوشیتدپرس با اختصاص گزارشی به موج تازه ابتلا به بیماری کووید۱۹ در جهان، به علل مختلف گستردگی همه‌گیری جدید و نیز آلوده شدن بسیاری از افراد واکسینه شده به این بیماری پرداخته است.

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟
مخاطب ۲۴- نویسنده گزارش در پاسخ به این پرسش که «چرا در موج تازه همه‌گیری کرونا، شمار زیادی از افراد واکسینه شده نیز به بیماری کووید۱۹ مبتلا می‌شوند؟» از سویه جهش یافته اومیکرون به عنوان نخستین عامل از عوامل مختلف دخیل در این مسئله نام برده است.

در این گزارش آمده است: سویه اومیکرون از قدرت سرایت بسیار زیاد برخوردار است و می‌تواند افراد زیادی را به کووید۱۹ مبتلا کند اگر چه شدت بیماریِ حاصل از این سویه ضعیف‌تر از موارد مشابه در نتیجه ابتلا به سویه‌های جهش یافته قبلیِ ویروس کرونا است.

شیوع گسترده سویه اومیکرون و افزایش ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اثر آلوده شدن به آن همچنین با فصل سرما و نیز فرا رسیدن دوره تعطیلات پایان سال میلادی در بسیاری از نقاط جهان همزمان شده است.

لوئیس مانسکی، محقق و ویروس‌شناس در دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید مردم ممکن است به اشتباه فکر کنند واکسن‌های کووید۱۹ به طور کامل جلوی آلودگی به ویروس و ابتلا به بیماری را می‌گیرند؛ در حالی که این فرضیه کاملا اشتباه است.

وی در ادامه تاکید می‌کند که واکسن‌های در دسترس برای مقابله با همه‌گیری کووید۱۹ عمدتاً برای جلوگیری از مرگ و میر و شدت گرفتن بیماری طراحی شده‌اند.

نویسنده گزارشِ آسوشیتدپرس با استناد به مطلب بالا تاکید می‌کند که واکسن‌ها همچنان در همین راستا کار می‌کنند؛ به ویژه برای افرادی که دُز‌های یادآوری دریافت کرده‌اند.

بر این اساس گفته می‌شود که دو دُز واکسن «فایزر» یا «مدرنا» به همراه یک دُز واکسن «جانسون اند جانسون» ایمنی بیشتری در برابر علائم شدید بیماری کووید ناشی از اومیکرون ایجاد می‌کنند.

این در حالیست که استفاده از دُزهای ابتدایی واکسن‌های یاد شده به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کوویدِ حاصل از سویه اومیکرون موثر نیستند.

در این میان، اما دُزهای یادآوری بویژه در همراهی با واکسن‌های فایزر و مدرنا سطوح آنتی‌بادی را برای کمک به دفع عفونت به ویروس افزایش می‌دهند.

به نظر می‌رسد که سویه اومیکرون قابلیت تکثیر بسیار بالاتری نسبت به سویه‌های قبلی ویروس جهش یافته کرونا دارد و اگر افراد آلوده دارای بار ویروسی بالایی باشند احتمال انتقال آن به دیگران به ویژه به افراد واکسینه نشده بسیار بیشتر است.

افراد واکسینه شده که مبتلا به ویروس می‌شوند به احتمال قوی با علائم خیف‌تر بیماری روبرو هستند، زیرا واکسن‌ها سبب ایجاد چندین لایه دفاعی در سیستم ایمنی بدن می‌شوند که عبور از همه آن‌ها برای سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا نظیر اومیکرون بسیار دشوار خواهد بود.

با این وجود توصیه‌های بهداشتی برای ایمن ماندن در برابر ویروس و بیماری کووید۱۹ همچنان مانند قبل است و تغییرات زیادی نکرده است.

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.

اگر چه واکسن‌ها همیشه شما را از ابتلا به ویروس کرونا در انواع گونه‌های جهش یافته‌اش و نیز بیماری کووید باز نمی‌دارند، اما احتمال زنده ماندن و خروج از بیمارستان در صورت بستری شدن را برایتان بیشتر می‌کنند.

برچسب ها: کرونا اومیکرون
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور ببینید: برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شکل تناسبی + توضیحات وزیر کشور
اسکندر مومنی، وزیر کشور، با تشریح جزئیات برگزاری انتخابات شورای شهر تهران به شیوه تناسبی، گفت: «در نظام تناسبی، تشکل‌ها و احزاب به نسبت آرایی که به دست می‌آورند، کرسی‌های شورا را تصاحب می‌کنند. برای مثال، اگر حزبی ۴۰ درصد آرا را کسب کند، ۴۰ درصد کرسی‌ها به آن اختصاص خواهد یافت.»
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر