کد خبر: ۳۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۶

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.
چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید. آسوشیتدپرس با اختصاص گزارشی به موج تازه ابتلا به بیماری کووید۱۹ در جهان، به علل مختلف گستردگی همه‌گیری جدید و نیز آلوده شدن بسیاری از افراد واکسینه شده به این بیماری پرداخته است.

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟
مخاطب ۲۴- نویسنده گزارش در پاسخ به این پرسش که «چرا در موج تازه همه‌گیری کرونا، شمار زیادی از افراد واکسینه شده نیز به بیماری کووید۱۹ مبتلا می‌شوند؟» از سویه جهش یافته اومیکرون به عنوان نخستین عامل از عوامل مختلف دخیل در این مسئله نام برده است.

در این گزارش آمده است: سویه اومیکرون از قدرت سرایت بسیار زیاد برخوردار است و می‌تواند افراد زیادی را به کووید۱۹ مبتلا کند اگر چه شدت بیماریِ حاصل از این سویه ضعیف‌تر از موارد مشابه در نتیجه ابتلا به سویه‌های جهش یافته قبلیِ ویروس کرونا است.

شیوع گسترده سویه اومیکرون و افزایش ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اثر آلوده شدن به آن همچنین با فصل سرما و نیز فرا رسیدن دوره تعطیلات پایان سال میلادی در بسیاری از نقاط جهان همزمان شده است.

لوئیس مانسکی، محقق و ویروس‌شناس در دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید مردم ممکن است به اشتباه فکر کنند واکسن‌های کووید۱۹ به طور کامل جلوی آلودگی به ویروس و ابتلا به بیماری را می‌گیرند؛ در حالی که این فرضیه کاملا اشتباه است.

وی در ادامه تاکید می‌کند که واکسن‌های در دسترس برای مقابله با همه‌گیری کووید۱۹ عمدتاً برای جلوگیری از مرگ و میر و شدت گرفتن بیماری طراحی شده‌اند.

نویسنده گزارشِ آسوشیتدپرس با استناد به مطلب بالا تاکید می‌کند که واکسن‌ها همچنان در همین راستا کار می‌کنند؛ به ویژه برای افرادی که دُز‌های یادآوری دریافت کرده‌اند.

بر این اساس گفته می‌شود که دو دُز واکسن «فایزر» یا «مدرنا» به همراه یک دُز واکسن «جانسون اند جانسون» ایمنی بیشتری در برابر علائم شدید بیماری کووید ناشی از اومیکرون ایجاد می‌کنند.

این در حالیست که استفاده از دُزهای ابتدایی واکسن‌های یاد شده به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کوویدِ حاصل از سویه اومیکرون موثر نیستند.

در این میان، اما دُزهای یادآوری بویژه در همراهی با واکسن‌های فایزر و مدرنا سطوح آنتی‌بادی را برای کمک به دفع عفونت به ویروس افزایش می‌دهند.

به نظر می‌رسد که سویه اومیکرون قابلیت تکثیر بسیار بالاتری نسبت به سویه‌های قبلی ویروس جهش یافته کرونا دارد و اگر افراد آلوده دارای بار ویروسی بالایی باشند احتمال انتقال آن به دیگران به ویژه به افراد واکسینه نشده بسیار بیشتر است.

افراد واکسینه شده که مبتلا به ویروس می‌شوند به احتمال قوی با علائم خیف‌تر بیماری روبرو هستند، زیرا واکسن‌ها سبب ایجاد چندین لایه دفاعی در سیستم ایمنی بدن می‌شوند که عبور از همه آن‌ها برای سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا نظیر اومیکرون بسیار دشوار خواهد بود.

با این وجود توصیه‌های بهداشتی برای ایمن ماندن در برابر ویروس و بیماری کووید۱۹ همچنان مانند قبل است و تغییرات زیادی نکرده است.

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.

اگر چه واکسن‌ها همیشه شما را از ابتلا به ویروس کرونا در انواع گونه‌های جهش یافته‌اش و نیز بیماری کووید باز نمی‌دارند، اما احتمال زنده ماندن و خروج از بیمارستان در صورت بستری شدن را برایتان بیشتر می‌کنند.

برچسب ها: کرونا اومیکرون
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
برگزیده
روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری روز جهانی بی‌خبری خوش‌خبری
۱۱ سپتامبر روز جهانی بی‌خبری خوش خبری است.؟  می‌گویند امروز روز جهانی"No  news is good news"  است. به زبان خودمانی همان ضرب المثل معروف فارسی که می‌گوید بی خبری خوش خبری است
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
صفحه خبر بالای تصاویر