کد خبر: ۳۴۳۰۲
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
خود دریاچه جلوی بارش را می‌گیرد؛

دریاچه ارومیه به یک جزیره حرارتی بسیار بزرگ تبدیل می‌شود

کارشناس مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی گفت: توسعه بی‌رویه باعث ایجاد جزایر حرارتی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و جلوگیری از بارش مورد انتظار در حوضه آبریز این دریاچه شده است.
دریاچه ارومیه به یک جزیره حرارتی بسیار بزرگ تبدیل می‌شود

مخاطب 24- علی ارواحی کارشناس مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی درباره بلعیده شدن حقابه دریاچه ارومیه توسط بخش کشاوری در حوضه آبریز این دریاچه که منجر به مرگ قریب‌الوقوع دریاچه ارومیه شده است، اظهار کرد: طی ۲ دهه گذشته تعداد زیادی سد و سازه کنترلی روی رودخانه‌های تنظیمی که به دریاچه ارومیه ختم می‌شدند، احداث شد و همزمان سطح زیر کشت بیش از ۱۲۰ درصد توسعه پیدا کرد و صنایع آب‌بر در حوضه آبریز مستقر شد که همه این‌ها حقابه دریاچه را بلعیدند و باعث شدند ما به این بحران فعلی و خشکی شدید دریاچه ارومیه برسیم.

او ادامه داد: از طرف دیگر این شکل توسعه باعث شده شاهد ایجاد جزایر حرارتی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه باشیم که این جزایر حرارتی باعث می‌شوند که بارشی که انتظار داریم در منطقه اتفاق نیفتد یعنی در واقع دریاچه ارومیه به یک "جزیره حرارتی" بسیار بزرگ تبدیل شده است که حرارت و گرما را تشدید می‌کند و خود این مورد باعث کم‌بارشی می‌شود!

روی کاغذ ماندن کاهش ۴۰ درصدی مصارف آب کشاورزی

این کارشناس با انتقاد از توسعه بی‌رویه کشاورزی در دریاچه ارومیه گفت: ما در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۷ میلیارد مترمکعب آب قابل استحصال داریم که حدوداً بین ۸۰ تا ۹۰ درصد این آب را بخش کشاورزی می‌بلعد که حدوداً ۶ میلیارد مترمکعب می‌شود. در دولت دوازدهم ستاد احیای دریاچه ارومیه برنامه‌ای برای کاهش تدریجی ۴۰ درصدی مصارف آب کشاورزی داشت که قرار بود طی یک برنامه ۵ساله انجام شود، اما متأسفانه این برنامه روی کاغذ ماند و اجرا نشد، امیدوارم دولت سیزدهم همت کند و این مهم را به سرانجام برساند.

ارواحی توضیح داد: اگر ۴۰ درصد کاهش مصارف آب بخش کشاورزی را محقق کنیم یعنی عددی حدود ۲.۴ میلیارد مترمکعب از این ۶ میلیارد مترمکعبی که الآن بخش کشاورزی می‌بلعد برای دریاچه ارومیه ذخیره می‌شود، حال اگر کنار این منبع آب بتوانیم سیلاب‌های فصلی را به دریاچه ارومیه منتقل کنیم و بازچرخانی آب را هم داشته باشیم می‌توانیم به تأمین حقابه و حداقل نیاز آبی دریاچه ارومیه که سالانه ۳.۴ میلیارد مترمکعب است، نزدیک شویم.


بیشتر بخوانید


هدررفت محصولات کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه

او افزود: این اقدامات می‌تواند دریاچه ارومیه را از شرایط به‌شدت ناپایداری که اکنون در آن قرار دارد به یک شرایط نیمه‌پایدار برساند و در ادامه می‌توانیم با اقدامات تکمیلی ازجمله توسعه صنایع آب‌اندوز، محصولات مقاوم و کم‌مصرف و لایروبی مداوم رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه برای انتقال حداکثر جریانات سیلابی به‌سمت دریاچه، شرایط پایداری بیشتر دریاچه ارومیه را فراهم کنیم.

کارشناس مدیریت زیست‌بوم‌های تالابی در پایان با اشاره به هدررفت محصولات کشاورزی در این حوضه خاطرنشان کرد: این‌که کشاورزان ما بتوانند دسترسی مستقیم به بازار داشته باشند و محصولات کشاورزی اقتصادی و کم‌مصرف را کشت کنند یکی از راهکار‌های برون‌رفت از این وضعیت است.


منبع: تسنیم

برچسب ها: دریاچه ارومیه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک! دهه‌ی دهم زندگی وودی آلن مبارک!
وودی الن بزرگ امروز ۹۰ ساله شد، فیلمسازی که بیانگر انسان‌ها در عصر مدرن است و بخاطر برنامه نوازندگی جاز به مراسم اسکار و گرفتن اسکار فیلم آنی‌هال نرفت، چون همزمان بود!
صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن صدور حکم غیابی برای جعفر پناهی، برنده نخل طلای کن
جعفر پناهی فیلمساز مطرح کشور و برنده جایزه نخل طلای کن به دلیل فعالیت تبلیغی علیه نظام بار دیگر به حبس و ممنوعیت خروج از کشور آن هم به صورت غیابی محکوم شده است.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای تحول شگفت انگیز گوگل مپ با هوش مصنوعی جمنای
گوگل به‌زودی با ادغام جمنای در گوگل مپس، تجربه مسیریابی را متحول خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی جدیدی را به این اپلیکیشن محبوب اضافه می‌کند.
سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره
مصوبه حذف سهمیه بنزین خودرو‌های نوشماره، یکی از مهم‌ترین بحث‌های کارگروه بنزینی دولت است و ممکن است این مصوبه، باعث افت خریدوفروش خودروهای صفر کیلومتر در بازار شود.
برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟ برخورد شهاب‌سنگ به کدام مناطق زمین محتمل تر است؟
دانشمندان در پژوهشی تازه مسیر احتمالی برخورد اجرام بین‌ستاره‌ای با زمین را شناسایی کرده‌اند؛ یافته‌ای که نشان می‌دهد این مهمانان فراخورشیدی بیشتر از نزدیکی استوا عبور می‌کنند و در زمستان شانس بیشتری برای برخورد دارند. با این حال، فعلاً زمین از خطر دور است.
توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم توضیحات حمید درخشان در مورد دربی ۸ تایی! + فیلم
حمید درخشان پیشکسوت پرسپولیس با حضور در استودیو مخاطب۲۴ در خصوص خاطرات خود از دربی‌های برگزارشده و آمار درخشان خود از دربی صحبت کرد
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر