کد خبر: ۳۴۲۲۵
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۹

چگونه ۱۰ درگیری در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است؟

رابین رایت در مقاله‌ای در نیویورکر اینگونه تحلیل می‌کند که در پی مجموعه‌ای از عوامل از جمله سیاست شکست خورده دولت بایدن، مناقشه‌های متعدد در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است و چشم‌انداز روشنی در این زمینه وجود ندارد.
چگونه ۱۰ درگیری در خاورمیانه در حال تبدیل شدن به جنگی بزرگ است؟

مخاطب 24- این تحلیلگر امور بین‌الملل مقاله خود را با پرسش‌هایی آغاز می‌کند که پنجشنبه شب گذشته و ساعتی پس از حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها در یمن از رئیس‌جمهوری آمریکا پرسیده شد.

رایت می‌نویسد: درحالی که بایدن در حاشیه کارزار انتخاباتی‌اش در پنسیلوانیا آبمیوه همراه با بستی سفارش داده بود، در پاسخ به پرسشی درباره این حمله و اینکه پیام به ایران بوده است، گفت که «این پیامی برای ایران است و ایران می‌داند که نباید کاری انجام دهد.».

اما ساعاتی پس از این اظهارات، حوثی‌ها، گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران حمله‌ها در دریای سرخ را از سر گرفتند و موشک‌های سپاه نیز در اقلیم کردستان عراق و سوریه فرود آمد.

 رایت با اشاره به تشدید تنش‌ها و خطرات آن برای آینده از تلفیق و ادغام بحران‌ها در خاورمیانه سخن می‌گوید. به گفته او ۱۰ بحران در حال حاضر در خاورمیانه در جریان است.

در بخش دیگری از مقاله نیویورکر به قطع ارتباط عامدانه دولت بایدن با واقعیت‌های موجود در منطقه اشاره شده است، رویکردی که براساس این تحلیل با هدف پدید آوردن امکان خروج از منطقه دنبال شد.

اما اکنون آمریکا به منطقه بازگردانده شده و در جنگ اسرائیل گرفتار است و سردرگم به‌نظر می‌رسد.

رایت می‌نویسد، این درحالی است که اسرائیل پس از حمله هفتم اکتبر حماس در چهار جبهه در حال جنگ است. اسرائیل از سویی در حال جنگ با حماس در نوار غزه است و از سوی دیگر با حزب‌الله لبنان درگیر است. از سوی دیگر اسرائیل هنوز با ۱۶ کشور عرب رابطه ندارد و پیمان ابراهیم و امیدواری‌ها نسبت به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و اسرائیل تحت تاثیر تنش‌های جاری در منطقه قرار گرفته است.

رایت به نظرسنجی ماه گذشته موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک اشاره می‌کند که تعداد قابل توجهی از افکار عمومی در عربستان سعودی خواستار قطع روابط کشور‌های عرب با اسرائیل اند.


بیشتر بخوانید


این درحالیست که جامعه اطلاعاتی آمریکا نیز نسبت به حمایت فزاینده کشور‌های عرب و مسلمان از حماس هشدار داده است.

براساس تحلیل رابین رایت، جبهه چهارم جنگ اسرائیل، جنگ در سایه با جمهوری اسلامی ایران در وسوریه است. جایی که محموله‌های تسلیحاتی و تاسیسات نظامی به‌طور مکرر هدف گرفته می‌شوند. در این بین اخباری مبنی بر افزایش ظرفیت هسته‌ای  ایران نیز منتشر شده است.

رایت در ادامه مقاله به وضعیت حوثی‌ها و اقدامات این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در منطقه و همچنین تاثیر این گروه بر روابط ایران و عربستان سعودی اشاره می‌کند و می‌نویسد، آمریکا به‌طور فزاینده‌ای به درون بحران‌های یمن کشیده شده است.

البته این تنها گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران نیست که آمریکا اخیرا ناگزیر به رویارویی با آن شده است، دیگر نیرو‌های نیابتی تهران در عراق و سوریه نیز نیرو‌های آمریکایی را درگیر مناقشه کرده‌اند و سپاه هم اخیرا حمله‌های مستقیمی را در اقلیم کردستان عراق و سوریه انجام داده است.

رابین رایت با اشاره به اینکه ادغام این جنگ‌های چندگانه تقریبا اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد می‌نویسد که یکی از عوامل موثر در این زمینه شکست سیاست خارجی آمریکا است.

رایت می‌نویسد: دولت بایدن سرانجام حوثی‌ها را به فهرست تروریستی بازگرداند، اما ساعتی بعد گفت که اگر این گروه شبه‌نظامی به حمله‌ها خاتمه دهد، آمریکا خارج کردن آن‌ها از فهرست تروریستی را بررسی می‌کند.

رایت مقاله خود را اینگونه به پایان می‌برد:، اما حوثی‌ها مانند گروه‌های دیگر محور مقاومت گفته‌اند تا زمانی که جنگ در غزه متوقف نشود، به حمله ادامه می‌دهند و چشم‌اندازی در این زمینه دیده نمی‌شود.

 

منبع: ایندپمدنت فارسی
دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی‌کند.

برچسب ها: حوثی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود چراغ سبز برانکو به پرسپولیس، مذاکرات مثبت بود
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس از انجام مذاکراتی مثبت با این باشگاه خبر داد.
بالاخره درویش استعفا کرد! بالاخره درویش استعفا کرد!
رضا درویش، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، با ارسال نامه‌ای رسمی به هیئت مدیره، استعفای خود را اعلام کرد تا دوران مدیریتی‌اش در این باشگاه پرطرفدار به پایان برسد.
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر