کد خبر: ۳۳۸۳۰
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۲

حضور غول‌های تکنولوژی جهان در عربستان

بلومبرگ در این گزارش وضعیت حضور شرکت‌های خارجی در عربستان سعوی، بویژه شرکت‌های فناوری را مورد بررسی قرار داده است.
حضور غول‌های تکنولوژی جهان در عربستان

مخاطب 24- درست مانند فوتبالیست‌ها، برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان نمی‌توانند در برابر جذابیت اقتصاد عربستان سعودی، مقاومت کنند.
به نوشته بلومبرگ، در ادامه تلاش سعودی‌ها برای تبدیل شدن به قطب ورزش، گردشگری، کسب‌وکار و تجارت، این کشور توانسته در موج جدیدی از جذب سرمایه، نظر غول‌های تکنولوژی را به خود جلب کند. در حال حاضر نام‌هایی مانند گوگل، مایکروسافت و آمازون، همگی خواهان حضور پررنگ‌تر در عربستان سعودی هستند و مجوز تأسیس مراکز خود در عربستان را از مقامات این کشور دریافت کرده‌اند.

از سوی دیگر، سیل درخواست شرکت‌ها برای حضور در عربستان تنها محدود به حوزه فناوری نمی‌شود. شرکت‌هایی مانند ایرباس، اوراکل و فایزر به‌تازگی توانسته‌اند مجوز افتتاح مراکز خود در عربستان را دریافت کنند.

بخش مهمی از برنامه اقتصادی محمد بن سلمان - ولیعهد سعودی - محدود کردن برخی از میلیارد‌ها دلار هزینه دولت و شهروندان سعودی است که به‌طور سالانه از کشور خارج می‌شود. برای این منظور، مقامات دولتی عربستان می‌خواهند از اعطای قرارداد به شرکت‌های بین‌المللی که مدیران اجرایی آن‌ها به شکل دائمی در خاک عربستان حضور ندارند، خودداری کنند.

به عنوان بخشی از تلاش برای تقویت اقتصاد و جذب سرمایه‌گذاری بین‌المللی، محمد بن سلمان محدودیت‌های مربوط به حضور مردان و زنان در مکان‌ها عمومی، رانندگی زنان و سرگرمی‌های عمومی را کاهش داده است، اما وجود محدودیت‌های دیگر باعث شده مدیران خارجی تمایلی به زندگی در این کشور نداشته باشند.


بیشتر بخوانید


با این حال، عنوان عربستان به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه و داشتن برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری تریلیون‌ها دلار در جهت تبدیل شدن به قطب گردشگری و تجاری، باعث شده بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به برنامه‌های خود در خاورمیانه تجدیدنظر کنند.

اقدامات عربستان به‌طور گسترده از سوی تحلیل‌گران تجاری و سیاسی به عنوان تلاشی برای رقابت با دبی - قطب تجاری برجسته خاورمیانه - تلقی می‌شود. دبی به دلیل سبک زندگی و مالیات پایین، از مدت‎ها قبل مورد علاقه شرکت‌های چندملیتی بوده است.

اغوا کردن سرمایه‌گذاران خارجی برای رها کردن زندگی راحت خود در سواحل دبی کار سختی است؛ با این حال، خطر از دست دادن بخشی از مبالغ هنگفتی که برای دگرگونی عربستان سعودی خرج می‌شود، به وضوح برای متقاعد کردن برخی از آن‌ها کافی بوده است.

 

منبع: اکو ایران

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.