کد خبر: ۳۳۴۹۷
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۱

اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

بسیاری از افراد طرفدار قانون کمک پزشکی به مرگ بیماران لاعلاج یا اتانازی هستند، اما مخالفان ادعا می‌کنند این روش «شیبی لغزنده» در جهت اتانازی غیرداوطلبانه به وجود خواهد آورد که می‌تواند بر بیماران فقیرتر فشار بیاورد تا برای برداشتن بار از روی دوش خانواده خود با این کار موافقت کنند.
اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

مخاطب 24- تنها ۱۹ کشور در جهان نوعی از خودکشی کمکی را قانونی کرده‌اند، به این معنی که ده‌ها کشور هنوز از این بابت مطمئن نیستند. در این میان ۱۳ کشور اجازه می‌دهند بیماران لاعلاج اتانازی انجام دهند. بیایید ببینیم کشور‌های مختلف با این مسئله دشوار چطور مواجه می‌شوند.


اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آن‌ها قانونی است
هلند
اولین کشوری که مرگ با کمک پزشکی را قانونی کرد هلند بود. اتانازی در این کشور وقتی قابل انجام است که بتوان نشان داد بیمار رنج غیرقابل تحملی را تجربه می‌کند و انتخابی آگاهانه دارد. این قانون شامل نوزادان تا یک سال و کودکان بالای ۱۲ سال می‌شود. البته کودکان ۱۲ تا ۱۶ ساله نیاز به رضایت والدین دارند.

بلژیک
افرادی که یک بیماری لاعلاج با رنج مداوم و غیرقابل تحمل را تجربه می‌کنند در کشور بلژیک از سال ۲۰۰۲ واجد شرایط مرگ با کمک پزشکی هستند. اتانازی برای افرادی که بیمار لاعلاج نیستند، مانند زوال عقل یا اختلال روانپزشکی، نیز بدون محدودیت سنی قانونی است. افراد زیر ۱۸ سال نیاز به رضایت والدین دارند.

لوکزامبورگ
در سال ۲۰۰۹، قانون حق مرگ با عزت در لوکزامبورگ به اجرا درآمد. این قانون به فردی که به‌طور غیرقابل تحملی از یک بیماری رنج می‌برد و از نظر ذهنی دارای صلاحیت تصمیم‌گیری است، اجازه می‌دهد تا برای مرگ درخواست کمک پزشکی کند.

کلمبیا
کلمبیا اولین کشور آمریکای لاتین است که کمک پزشکی به خودکشی را جرم‌زدایی کرد. این کشور به پزشکان اجازه می‌دهد تا به فرد شدیداً بیمار داروی کشنده‌ای بدهند و به او کمک کنند تا جان خود را بگیرد. اتانازی برای بیماران لاعلاج از سال ۲۰۱۵ و اتانازی برای کودکان از سال ۲۰۱۸ مجاز شده است. این قانون در سال ۲۰۲۱ بسط یافت تا «حق مرگ آبرومندانه» را برای بیماران واجد شرایطی که بیمار لاعلاج نیستند، شامل شود.


اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

کانادا
اولین کشور مشترک المنافع که اتانازی را قانونی کرد کانادا بود. از سال ۲۰۱۶، پزشکان توانسته‌اند برای بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج دارو‌هایی برای مرگ خودخواسته تجویز کنند؛ و از سال ۲۰۲۱ آن‌ها قادر به تجویز دارو‌هایی برای بیمارانی هستند که می‌خواهند با شرایط پزشکی جدی و مزمن خودکشی کنند، حتی اگر این بیماری‌ها تهدید کننده زندگی نباشند. قانون جدیدی که قرار است در ماه مارس اجرایی شود، امکان مرگ کمکی را برای افراد مبتلا به بیماری روانی نیز فراهم می‌کند.

استرالیا
پزشکان می‌توانند برای بزرگسالان دارو‌هایی برای کمک به مرگ خودخواسته تجویز کنند. فرد باید بالای ۱۸ سال داشته باشد و شرایطی داشته باشد که باعث رنج غیرقابل تحمل و مرگ در یک دوره مشخص شود.


اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

سوئیس
قانونی که در سال ۱۹۴۲ در سوئیس وضع شد خودکشی کمکی را در صورتی که به دلایل «خودخواهانه» نباشد مجاز می‌دانست، اما دستورالعمل‌ها اخیراً تشدید شده‌اند و انجمن پزشکی سوئیس بیان می‌کند که «خودکشی کمکی برای افراد سالم از نظر پزشکی و اخلاقی قابل توجیه نیست». بیماران باید بالای ۱۸ سال داشته باشند، بتوانند خودشان دوز را تجویز کنند و از سوی کسی به آن‌ها فشار نیامده باشد.

ایالات متحده
خودکشی کمکی در ۱۰ ایالت از ۵۰ ایالت به اضافه یک منطقه در ایالات متحده قانونی است. در اورِگِن، قانون کمک برای مرگ باکرامت در سال ۱۹۹۷ به تصویب رسید و این قانون را برای بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج روانی که انتظار نمی‌رود بیش از شش ماه زنده بمانند، مجاز به مرگ کمکی کرد. ایالت‌های دیگر نیز به دنبال آن اتانازی را تحت شرایطی قانونی اعلام کردند.


اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

نیوزیلند
«قانون انتخاب پایان زندگی» در سال ۲۰۲۱ پس از یک رفراندوم در نیوزیلند اجرایی شد و به بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج از نظر ذهنی در ماه‌های آخر زندگی‌شان اجازه می‌دهد تا از یک پزشک برای پایان دادن به زندگی خود کمک بخواهند.

اسپانیا
در سال ۲۰۲۱، اسپانیا به چهارمین کشور اروپایی تبدیل شد که اتانازی را در برخی شرایط قانونی کرد و قانونی را تصویب کرد که به بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج جدی اجازه می‌داد تا به زندگی خود پایان دهند. در این کشور انتقاداتی از سوی احزاب راست افراطی و گروه‌های مذهبی وجود داشت.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آن‌ها قانونی است
اتریش
از سال گذشته، بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج یا کسانی که شرایط ناتوان کننده دائمی دارند می‌توانند تحت شرایطی خودکشی کمکی داشته باشند. پس از اخذ تاییدیه از دو پزشک و انتظار ۱۲ هفته‌ای، دارو‌های کشنده را می‌توان پس از اطلاع به وکیل از داروخانه تایید شده دریافت کرد.

آلمان
اتانازیِ فعال ممنوع است، اما اتانازیِ غیرفعال یک منطقه خاکستری است که در برخی شرایط امکان پایان داوطلبانه درمان بیماران مبتلا به یک بیماری صعب العلاج یا کسانی که امید به زنده ماندن را از دست داده‌اند فراهم می‌کند. در سال ۲۰۲۰ دادگاه قانون اساسی گفت اتانازی یک حق بشر است و پیشنهاد‌های اخیر برای تغییر این قانون رد شده است.


بیشتر بخوانید


ایتالیا
سال گذشته اولین خودکشی با کمک پزشکی در ایتالیا انجام شد. در سال ۲۰۱۹ دادگاه قانون اساسی کمک به خودکشی را در صورتی مجاز دانست که بیمارانی که درد شدیدی دارند بتوانند برای خود تصمیم بگیرند، اما با مخالفت کلیسای کاتولیک روم و بسیاری از مخالفان سیاسی، قانونی بودن آن همچنان با مشکل مواجه است.

 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: خودکشی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.