کد خبر: ۳۳۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۰

خیابان‌های اصفهان از خودرو‌ها پس گرفته می‌شود

اصفهان - مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: برای اولین بار پروژه TOD در شهر اصفهان به عنوان راهکاری برای غلبه و کاهش معضلات شهری، ترافیک و آلودگی‌های زیست محیطی اجرا می‌شود.
خیابان‌های اصفهان از خودرو‌ها پس گرفته می‌شود

به گزارش مخاطب ۲۴، توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (Transit Oriented Development) عبارت است از یک الگوی متراکم کاربری زمین شامل مسکن، پارک‌های عمومی و میادین، کاربری‌های تجاری و خدماتی که همگی در امتداد نقاط کلیدی سامانه حمل و نقل همگانی واقع شده باشند.

TOD یک مجموعه اصلاحات شهری است که باعث می‌شود مترو یا هر سیستم حمل و نقل عمومی یک شهر با راندمان بیشتری به کار آید TOD خیابان‌های شهر را از خودرو‌ها پس می‌گیرد و به عابران پیاده و دوچرخه‌سواران تحویل می‌دهد و به زبان آنچه که امروز مصطلح است، شهر را انسان‌محور می‌کند. از اهداف اصلی این رویکرد می‌توان به تشویق شهروندان به استفاده بیشتر از حمل و نقل همگانی، کاهش تعداد و طول سفر با خودروی شخصی، افزایش پیاده‌مداری و توسعه حمل و نقل غیرموتوری و تشویق تنوع شکل کالبدی و عملکردی بنا‌ها و کاربری‌های مختلط زمین از طریق توسعه حمل و نقل همگانی محور نام برد.

محمد شرفا، مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اظهار کرد: در شهر اصفهان ایستگاه‌های خط ۱ و ۲ در حال اجرا و خدمت‌رسانی است و از سال‌های قبل اجرای پروژه TOD توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان و با همکاری سازمان سرمایه‌گذاری و منطقه در شهر اصفهان مطرح بوده است.

وی گفت: در سال ۱۳۹۹ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان قرارداد مطالعاتی منعقد کرد تا ایستگاه‌هایی که قابلیت خط TOD دارد را اعلام کنند و به دنبال آن مطالعات فاز این طرح را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم از یک توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل محور که از اهمیت بالایی برخوردار است و فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاران به وجود خواهد آورد را در شهر اصفهان رونمایی کنیم.

شرفا با بیان اینکه ایستگاه‌های شهری یک جاذبه جمعیتی دارند و نیاز‌هایی جمعیتی را تامین می‌کنند، گفت: در اولین گام دو نقطه مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت ایستگاه مترو مدرس در خیابان کهندژ با مساحت ۱۲۰۰۰ متر مربع پیش‌بینی و در کمیسیون عالی سرمایه‌گذاری نیز بررسی و وارد مراحل طراحی شد.

مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان ادامه داد: با توجه به جمعیت غرب استان که شامل شهرستان‌های نجف‌آباد، خمینی شهر و حتی استان‌های همجواراست نقش موثری در کاهش ترافیک محور‌های اصلی و برآورد کردن نیاز‌های جمعیتی منطقه ۹ شهر اصفهان و مناطق اطراف در خصوص استفاده از مسائل درمانی، پزشکی حتی اقامت افراد را فراهم آورد.

وی با برشمردن محاسن توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی گفت: TOD به نوعی از توسعه شهری اتلاق می‌شود که تمرکز آن بر روی استفاده مناسب از اراضی با تکیه بر قطب حمل و نقلی است، این رویکرد از ویژگی‌هایی، چون ایجاد درآمدزایی، ارتقای کیفیت طراحی محله­‌ای، افزایش کاربری‌های مختلط شامل مسکونی، ادارات و مراکز خرید و درمانی، گسترش تعاملات اجتماعی، کاهش استفاده از اتومبیل و ترافیک داخل شهر و گسترش گزینه‌های جابه جایی سازگار با حمل و نقل عمومی همانند دوچرخه سواری و پیاده روی، برخوردار است.

شرفا بیان کرد: امیدوراریم تا پایان امسال با اتمام مراحل طراحی پروژه تا چند سال دیگر شاهد بهره‌برداری و استفاده از این پروژه در اصفهان باشیم تا به عنوان راهکاری برای غلبه و کاهش معضلات شهری، ترافیک، آلودگی‌های زیست محیطی و کاهش طول سفر و تردد‌ها محرک توسعه منطقه و فراهم آوردن بستر نیاز‌های خدماتی و پزشکی منطقه غرب اصفهان باشیم.

منبع : فارس 

 

captcha
پربحث ترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
چند رسانه ای
فرونشست ۸ متری در اصفهان فرونشست ۸ متری در اصفهان
به گزارش مخاطب ۲۴، فرونشستی در اصفهان رخ داده که نزدیک به ۸ متر ریزش داشت