کد خبر: ۳۳۳۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱
نگاهی به نرخ نت در ایران و جهان و راهبرد تسهیل فرآیند توسعه پهنای باند؛

چاله قیمت اینترنت

افزایش قیمت اینترنت با موافقت دولت، با نارضایتی به‌ویژه از سوی اقشار کم‌درآمد و کسب وکار‌های اینترنتی همراه شده است. این نارضایتی در حالی است که قیمت اینترنت در جهان، روندی نزولی دارد و بسیاری از کشور‌های جهان با نگاه توسعه‌ای تلاش می‌کنند دسترسی شهروندان به داده و فناوری تسهیل شود.
چاله قیمت اینترنت

مخاطب 24- افزایش قیمت اینترنت با موافقت دولت، با نارضایتی به‌ویژه از سوی اقشار کم‌درآمد و کسب وکار‌های اینترنتی همراه شده است. این نارضایتی در حالی است که براساس آمار و گزارش‌های بین‌المللی، قیمت اینترنت در جهان، روندی نزولی دارد و بسیاری از کشور‌های جهان با نگاه توسعه‌ای تلاش می‌کنند که دسترسی شهروندان به داده و فناوری تسهیل شود. سایت معتبر cable.co.uk به‌عنوان مرجع اطلاعات اینترنت، با ردیابی قیمت داده اینترنت در بیش از ۲۰۰ کشور جهان، گزارش داده است که میانگین قیمت یک گیگابایت اینترنت از ۸.۱۸ دلار در سال ۲۰۱۹ به ۲.۶۱ دلار در سال ۲۰۲۳ میلادی کاهش یافته و در واقع میانگین بهای اینترنت در جهان در یک باز ه زمانی پنج‌ساله به حدود یک‌چهارم رسیده است.


کاهش میانگین قیمت اینترنت در جهان

بر اساس جدولی که در گزارش ارائه شده است، در بازه زمانی پنج‌ساله از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۳ میلادی، شاهد سقوط قیمت اینترنت از بیش از هشت دلار به ازای هر یک گیگابایت به کمتر از سه دلار هستیم. براساس گزارش این سایت که حاصل بررسی داده‌ها و اطلاعات اینترنت بیش از ۲۰۰ کشور جهان است، میانگین قیمت جهانی اینترنت در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲.۶۱ دلار بوده است و بهای اینترنت ایران با ۱.۵ دلار به ازای هر گیگابایت، در میانه جدول قرار دارد و به عبارت دیگر برخلاف ادعا‌های مطرح‌شده، قیمت اینترنت در ایران جزء ارزان‌ترین کشور‌های جهان نیست.

رکوردداران ارزان‌ترین اینترنت جهان

بررسی اطلاعات و گزارش این سایت نشان می‌دهد ایتالیا و فیجی (چهار‌هزار‌و ۵۰۰ تومان)، سان مارینو (پنج هزار تومان) و کامبوج (شش هزار تومان) ارزان‌ترین کشور‌های جهان در ارائه اینترنت هستند.

صدرنشینان گران‌ترین اینترنت جهان

کشور‌های زیمبابوه با ۴۴ دلار، جزایر فیکلند با ۴۱ دلار، سنت‌هلن با ۴۰ دلار، سودان شمالی با ۲۳ دلار و توکالو با ۱۷ دلار، یمن با ۱۶ دلار، ترکمنستان و آفریقای مرکزی با ۱۱ دلار گران‌ترین اینترنت‌های جهان را دارند. گران‌ترین اینترنت در کشور‌های اروپایی را هم سوئیس با قیمت ۷.۲۹ دلار به ازای هر یک گیگ عرضه می‌کند.


بیشتر بخوانید


اینترنت ارزان در فرانسه، چین و انگلیس

بررسی گزارش سایت cable.co.uk درباره برخی از کشور‌های مهم جهان نشان می‌دهد فرانسه ارزان‌ترین کشور اروپایی در ارائه اینترنت است که هر یک گیگابایت را به قیمت ۰.۲ دلار معادل ۱۰ هزار تومان عرضه می‌کند و در جایگاه نهم ارزان‌ترین کشور‌های جهان قرار دارد. چین در جایگاه بیست‌وهشتم (با ۰.۳۸ دلار) برزیل در جایگاه سی‌ودوم (با ۰.۴ دلار) استرالیا در جایگاه سی‌ونهم (با ۰.۴۴ دلار) اسپانیا در جایگاه چهل‌ودوم (با ۰.۴۸ دلار) انگلستان در جایگاه پنجاه‌وهشتم (با ۰.۶۲ دلار) آرژانتین در جایگاه صد‌وچهارم (با ۱.۱۱ دلار) هلند در جایگاه صدوسی‌وهفتم (با ۱.۶۱ دلار) آلمان در جایگاه صدوشصت‌وسوم (با ۲.۱۴ دلار) سوئد در جایگاه صد‌وهفتادم (با ۲.۳۳ دلار) ژاپن در جایگاه دویست‌ویکم (با ۳.۴۸ دلار) کانادا در جایگاه دویست‌وشانزدهم (با ۵.۳۷ دلار) و آمریکا در جایگاه دویست‌ونوزدهم (با شش دلار) قرار دارند.

قیمت اینترنت در مناطق مختلف جهان

بررسی قیمت اینترنت در مناطق مختلف جهان نشان می‌دهد که کشور‌های شمال آفریقا با میانگین قیمت ۰.۸۶ دلار، ارزان‌ترین منطقه اینترنتی جهان و آمریکای شمالی با میانگین پنج دلار گران‌ترین مناطق هستند. کشور‌های آسیایی با میانگین ۱.۱ دلار، اروپای شرقی با میانگین ۱.۲۷ دلار، آمریکای مرکزی با میانگین ۱.۵ دلار، کشور‌های CIS (آسیای میانه و روسیه، اوکراین، بلاروس و مولداوی) با میانگین ۱.۸ دلار، کشور‌های بالتیک با میانگین ۱.۸۷ دلار، اروپای غربی با میانگین ۲.۰۸ دلار، کشور‌های منطقه کارائیب با میانگین ۲.۱۵ دلار، اقیانوسیه با میانگین ۳.۷۲ دلار، آمریکای جنوبی با میانگین ۳.۷۴ دلار دیگر مناطق ارزان‌قیمت جهان در اینترنت هستند.

وضعیت همسایگان ایران

بررسی اطلاعات مربوط به همسایگان ایران در این گزارش نشان می‌دهد که قیمت اینترنت ایران حتی در مقایسه با بسیاری از کشور‌های منطقه نیز گران‌تر و بالاتر است. براساس این گزارش، ایران در حالی در رتبه صدوبیست‌وهشتم نرخ اینترنت در جهان ایستاده است که کشور‌های پاکستان (رتبه شش) روسیه (رتبه ۱۵) ترکیه (رتبه ۳۸) کویت (رتبه ۴۷) ارمنستان (رتبه ۸۸) افغانستان (رتبه ۹۲) عراق (رتبه ۹۷) بحرین (رتبه ۱۲۱) و عربستان (رتبه ۱۲۶) در شرایطی بهتر از ایران قرار دارند. همچنین اینترنت در کشور‌های جمهوری آذربایجان (رتبه ۱۴۶) عمان (رتبه ۱۵۹) قطر (رتبه ۱۷۴) امارات متحده عربی (رتبه ۲۱۱) و ترکمنستان (رتبه ۲۳۱) گران‌تر از ایران است.

سرعت اینترنت و پهنای باند

وضعیت قیمتی اینترنت در ایران در حالی جزء کشور‌های نسبتا گران است که سرعت اینترنت و کیفیت آن در ایران همراه با فیلترینگی که روی برخی سایت‌های بین‌المللی و شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اعمال می‌شود، از نگاه مخاطب نامطلوب است. در بخش اینترنت ثابت، ایران با سرعت ۱۳ مگابیت بر ثانیه بدترین رتبه اینترنت را در منطقه و در بین کشور‌های همسایه دارد.

سرعت اینترنت در همه کشور‌های همسایه ایران، شرایطی بهتر از ایران دارد. رتبه ایران در این شاخص در جهان، جایگاه نامطلوب صدوپنجاه‌وچهارم است؛ در‌حالی‌که امارات متحده عربی با سرعت ۲۳۹ مگابیت بر ثانیه، فاصله‌ای فاحش در سرعت اینترنت با ایران دارد. کویت با ۱۴۸، قطر با ۱۲۵، عربستان با ۱۰۳، روسیه با ۸۵، بحرین با ۷۰، عمان با ۶۸، ارمنستان با ۴۹، ترکیه با ۴۱، آذربایجان با ۳۳ و عراق با ۳۳ مگابیت بر ثانیه در وضعیتی بهتر از ایران قرار دارند و تنها پاکستان با ۱۳، ترکمنستان با پنج و افغانستان با سه مگابیت بر ثانیه در شرایطی بدتر از ایران در سرعت اینترنت ثابت هستند. در شاخص پهنای باند هم ایران جایگاه مناسبی ندارد. پهنای باند اینترنت ایران با ۱۵ مگابیت بر ثانیه، رتبه نامطلوبی در میان کشور‌های منطقه و همسایگان ایران است. در‌این‌میان رتبه ایران در سرعت اینترنت همراه، وضعیتی بهتر از اینترنت ثابت دارد و ایران با سرعت ۳۲ (mbps) در رتبه ۷۵ جهان ایستاده است.

قیمت اینترنت براساس درآمد سرانه کشور‌ها

با بررسی درآمد سرانه کشور‌های منطقه و همسایگان ایران، تحلیل بهتری به دست می‌آید. براساس اطلاعات بانک جهانی درباره سرانه درآمد کشور‌ها باید گفت که با در‌نظر‌گرفتن این شاخص، اینترنت در ایران باز هم گران‌تر از کشور‌های منطقه است. گرانی اینترنت در ایران در حالی در بین کشور‌های منطقه در رتبه ششم قرار دارد که در شاخص درآمد سرانه، ایران در جایگاه سیزدهم پایین‌ترین درآمد سرانه ایستاده است. به جز افغانستان و پاکستان، بقیه کشور‌های همسایه درآمد سرانه بهتری در مقایسه با ایران دارند.

قیمت اینترنت براساس حداقل دستمزد

بررسی قیمت اینترنت ایران و کشور‌های همسایه با لحاظ حداقل دستمزد، شاخص دیگری است که نتایج متفاوتی نشان می‌دهد. براساس این ایران در رتبه ۱۴ قرار دارد و با حداقل دستمزد در ایران حداکثر صد گیگ اینترنت می‌توان استفاده کرد. براساس اطلاعات مندرج در سایت cable.co.uk قیمت اینترنت در ایران در میان بیش از ۲۳۰ کشور بررسی شده و ایران رتبه ۱۲۸ را از نظر قیمت اینترنت به خود اختصاص داده است. به‌این‌ترتیب و بر‌اساس شاخص‌های متفاوت باید گفت اینترنت در ایران ارزان نیست و به عبارتی ایران از نظر بهای اینترنت یکی از کشور‌های گران جهان است. همچنین با لحاظ شاخص‌هایی مانند حداقل دستمزد و درآمد سرانه، اینترنت ایران در میان کشور‌های همسایه، در رتبه ۱۴ از بین ۱۶ کشور ایستاده است و طبیعتا جزء گران‌ترین اینترنت هاست.

 

منبع: شرق

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید عکس‌های نوروزی ۱۴۰۴ را به سبک استودیو جیبلی بسازید
ساخت عکس به سبک استودیو جیبلی این روز‌ها به یکی از جذاب‌ترین ترند‌های دنیای دیجیتال تبدیل شده است. ترکیب جادوی انیمه‌های میازاکی با هوش مصنوعی مدرن، تجربه‌ای بی‌نظیر از هنر، تخیل و تکنولوژی را برای کاربران فراهم می‌کند.
پدر فناوری هسته‌ای ایران درگذشت پدر فناوری هسته‌ای ایران درگذشت
اکبر اعتماد شخصیت علمی ایرانی و پایه گذار صنعت هسته‌ای ایران که به «پدر فناوری هسته‌ای ایران» شهرت یافته‌است در گذشت. علی اکبر صالحی در پیامی درگذشت این شخصیت علمی را تسلیت گفت.
کشف معادن هخامنشی در آبدانان ایلام کشف معادن هخامنشی در آبدانان ایلام
رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری اعلام کرد که طبق بررسی‌های اولیه، ممکن است معادن گمشده هخامنشی در دامنه‌های کبیرکوه آبدانان کشف شده باشد.
ساعات کشور دوباره تغییر می‌کند؟ ساعات کشور دوباره تغییر می‌کند؟
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: باتوجه به این که در شرایط ناترازی هستیم هیات محترم وزیران لایحه دوفوریتی را به تصویب رساند که با توجه به آن درخواست کرده که این اختیار مجددا به دولت بازگردد تا هیئت وزیران بتواند در خصوص تغییر ساعت رسمی کشور تصمیم‌گیری کند.
مذاکره عیر مستقیم ایران و آمریکا به شیوه نامه نگاری است! مذاکره عیر مستقیم ایران و آمریکا به شیوه نامه نگاری است!
مذاکرات غیرمستقیمی که قرار است فردا به ریاست عراقچی و ویتکاف و از طریق وزیر خارجه عمان در مسقط صورت بگیرد، بر پایه تبادل متن مکتوب انجام خواهد شد.
پهپاد انتحاری جدید ایران با ۴۰۰۰ کیلومتر برد پهپاد انتحاری جدید ایران با ۴۰۰۰ کیلومتر برد
با وجود آنکه تصور می‌شود سلاح‌های ایران به صورت عمده تا ۲۵۰۰ کیلومتر است و باید برای رسیدن به برد بیشتر اصلاحات فنی ایجاد کرد، اما ایران شش ماه پیش یعنی پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، از یک پهپاد انتحاری رونمایی کرد که ۴۰۰۰ کیلومتر برد دارد و حالا توجهات به این پهپاد جلب شده است.
خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه! خواص بینظیر ادویه و چاشنی خوشمزه!
سماق فقط یک ادویه خوش‌طعم نیست؛ این چاشنی سرشار از آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و کاهنده قند و چربی خون است که می‌تواند سلامت بدن را تقویت کند.
برگزیده
شایعات عجیب درباره بازار طلا در روز‌های آینده شایعات عجیب درباره بازار طلا در روز‌های آینده
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تعطیلی بازار طلا در روز‌های پیش رو را تکذیب کرد.
ظرفیت یک میلیارد دلاری صنعت نساجی برای جذب سرمایه گذاری ظرفیت یک میلیارد دلاری صنعت نساجی برای جذب سرمایه گذاری
دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفت: اکنون در صنعت نساجی ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شده است که اگر حمایت از تولید با اصلاح قوانین و امنیت سرمایه گذاری تامین شود تا سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری دور از دسترس نیست.
ثبت نام وام ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از اول اردیبهشت آغاز می‌شود ثبت نام وام ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان از اول اردیبهشت آغاز می‌شود
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اعلام کرد: اعتبار وام ودیعه مسکن متأهلی دانشجویان تأمین شده و ثبت‌نام از اول اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر