کد خبر: ۳۳۲۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۰

۲۰۲۳ رکورد شکست؛ ۱۲ ماه گذشته گرم‌ترین روز‌ها در ۱۲۵هزار سال گذشته بود

تغییرات اقلیمی شدید در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست و مشکلات بسیاری را برای ساکنان کره زمین به همراه داشت. دانشمندان معتقدند گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد که ۱۲ ماه گذشته گرم‌ترین روز‌ها در ۱۲۵هزار سال گذشته بوده است.
۲۰۲۳ رکورد شکست؛ ۱۲ ماه گذشته گرم‌ترین روز‌ها در ۱۲۵هزار سال گذشته بود

مخاطب 24- اسکای‌نیوز برخی از مهم‌ترین رویداد‌های مربوط به آب‌و‌هوا در سال ۲۰۲۳ و تبعاتی را که به همراه داشته‌اند مرور کرده است.

ژانویه: در ایالات متحده در پایان سال ۲۰۲۲ تا اولین هفته‌های سال ۲۰۲۳، دست‌کم ۲۱ نفر در اثر سیل در کالیفرنیا کشته شدند و ۱۴۰۰ نفر دیگر نیز تحت تاثیر این اتفاق قرار گرفتند، اما نجات یافتند.

در ایالت آیووای آمریکا نیز اولین گردباد در ماه ژانویه پس از حدود ۵۰ سال مشاهده شد. در این ایالت حدود ۵۰میلیون نفر در حالت هشدار قرار گرفتند، زیرا طوفان زمستانی به آرامی در ایالت‌های جنوبی در حال حرکت بود. این در حالی بود که ایالات متحده به‌طور کلی ششمین ژانویه گرم را در تاریخ خود تجربه کرد.

همچنین توفان استوایی در منطقه کیمبرلی استرالیای غربی، تنها در چند روز بارندگی شدیدی را به همراه داشت و وقوع سیلی که گفته می‌شود «یک بار در ۱۰۰ سال» رخ می‌دهد، هواپیما‌های نظامی را مجبور کرد به ساکنان کمک کنند تا خانه‌هایشان را تخلیه کنند.

فوریه: در ابتدای این ماه، طوفانی در جنوب اقیانوس هند در نزدیکی استرالیا شکل گرفت و به یکی از طولانی‌ترین و مرگ‌بارترین طوفان‌های ثبت‌شده تبدیل شد.

از بین رفتن این توفان و پیامدهایش تا اواسط ماه مارس طول کشید؛ بحرانی اقلیمی که جان دست‌کم ۱۴۰۰ نفر را گرفت و صد‌ها نفر دیگر را مفقود کرد.

مارس: برخی از بخش‌های اسپانیا خشک‌ترین ماه مارس خود را در ۲۰ سال گذشته تجربه کردند. در این ماه اسپانیا در خشکسالی طولانی‌مدت قرار گرفت و نگرانی‌ها در مورد ذخایر آبی این کشور افزایش یافت، به‌طوری که مقام‌های آن کشور گفتند ذخایر آب آشامیدنی به پایین‌ترین سطح خود از سال ۱۹۹۰ رسیده است.

اولین آتش‌سوزی بزرگ سال در اسپانیا صد‌ها روستایی را مجبور کرد حیوانات خود را در حالی‌که خانه‌هایشان را ترک می‌کردند رها کنند. همچنین باران‌های سیل‌آسا در این ماه باعث جاری شدن سیل در بخش‌هایی از ترکیه شد و در مناطقی که در اثر زلزله ویران شده بودند، کشته‌هایی را به همراه داشت.

آوریل: ماه آوریل در بسیاری از مناطق اروپا با موجی از گرما همراه بود و رکورد‌ها را شکست.

گرمای قاره اروپا در سال ۲۰۲۳ میلادی به حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد رسید که بسیار بالاتر از میانگین گرما در این زمان از سال است.

اسپانیا گرم‌ترین دمای تاریخ خود را در آوریل ثبت کرد و به ۳۸.۸ درجه سانتی‌گراد رسید، در حالی‌که گرمای طوفانی نیز در پرتغال رکورد بالایی را ثبت کرد.

مه: در ماه مه در اثر طوفان در میانمار و سواحل بنگلادش، صد‌ها نفر کشته یا مفقود شدند. مقام‌های کشور میانمار گفتند که بیش از ۴۵۰ نفر در اثر طوفان در این کشور کشته شدند و در بنگلادش نیز حدود ۵۰۰ هزار نفر از مناطق ساحلی گریختند. در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرد که شرایط سخت اقلیمی زندگی دو میلیون نفر از ساکنان این منطقه را در معرض خطر قرار داده است.

ژوئن: آتش‌سوزی‌هایی که ابتدا در آوریل و مه شروع شدند، در ژوئن شدت گرفت و بدترین فصل آتش‌سوزی در تاریخ کانادا را رقم زد.

رکورد قبلی آتش‌سوزی فصلی در سال ۱۹۸۹ بود که آتش‌سوزی‌های جنگلی ۷.۶ میلیون هکتار را سوزاند. اما در سال ۲۰۲۳، علاوه بر این که هزاران نفر آواره شدند و دست‌کم چهار آتش‌نشان جانشان را از دست دادند، آتش‌سوزی دست‌کم ۱۸ میلیون هکتار را تحت تاثیر قرار داد.

در اثر خشکسالی بیش از حد معمول، دود ناشی از آتش‌سوزی‌های کانادا به سمت جنوب آمریکا نیز سرازیر شد و تبعاتی به همراه داشت.

ژوئیه: در این ماه دما به‌طور مداوم در سراسر اروپا به بالای ۴۰ درجه سانتیگراد صعود کرد و این ماه به گرم‌ترین ماه تاریخ تبدیل شد.

در ماه ژوئیه یخ‌های دریای قطب جنوب نیز به پایین‌ترین حد خود رسید که از زمان شروع رکورد‌ها در سال ۱۹۷۹ دیده نشده بود. همچنین جنوب اروپا با درجه حرارت بالا دست و پنجه نرم می‌کرد و آتش‌سوزی‌های جنگلی در سراسر این قاره از جمله در ترکیه، یونان، کرواسی، پرتغال، اسپانیا و ایتالیا رخ داد.

اوت: در این ماه صد‌ها نفر در اثر آتش‌سوزی در سراسر مائویی در هاوایی ناپدید شدند و ریچارد بیسن، شهردار شهرستان مائویی، گفت که مرگ‌بارترین آتش‌سوزی در تاریخ ایالات متحده بیش از ۱۰۰ کشته و صد‌ها مفقود برجای گذاشته است.

سپتامبر: طوفان مدیترانه‌ای باعث سیل فاجعه‌آمیز در لیبی شد. در اثر این اتفاق، هزاران نفر در درنه کشته شدند و ساختمان‌های بسیاری در این منطقه از لیبی ویران شد. هلال احمر لیبی اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان در درنه به بیش از ۱۱ هزار نفر رسیده است، اما مقام‌های دولتی می‌گویند که آمار نهایی کشته‌شدگان بیش از ۲۰ هزار نفر بوده و بخش زیادی از شهر زیر آب رفته است.

در همین ماه در یونان نیز بسیاری از خانه‌ها، مشاغل و جاده‌ها زیر آب رفتند و طوفان بارانی شدید برخی از مناطق کشاورزی این کشور را ویران کرد.

اکتبر: طوفان شدید با باران سیل‌آسا در شمال و غرب اروپا رخ داد. در بریتانیا دست‌کم هفت نفر کشته شدند و دولت گفت که گزارش ویرانی‌های سیل به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۵ رسیده است. این طوفان باعث هرج‌و‌مرج در سایر نقاط اروپا از جمله آلمان، دانمارک، نروژ و پرتغال نیز شد.

در همین حال، بیش از ۱۰۰ دلفین و هزاران ماهی مرده در آمازون برزیل در اثر رکوردشکنی دمای هوا پیدا شدند. کارشناسان می‌گویند دمای آب در برخی از مناطق آمازون به رکورد ۳۹ درجه سانتی‌گراد رسیده است و معتقدند که این شرایط، بقای حیات‌وحش را به‌طور فزاینده‌ای دشوار می‌کند.

نوامبر: دومین طوفان بزرگ در یک ماه، بریتانیا و بخش‌هایی از اروپا را درنوردید. اداره هواشناسی اعلام کرد طوفان جنوب بریتانیا «از لحاظ شدت» با طوفان بزرگ اکتبر ۱۹۸۷ قابل‌مقایسه است.

تجزیه‌و‌تحلیل اداره هواشناسی نشان می‌دهد که دست‌کم ۱۳ مرگ در اثر این طوفان در سراسر اروپا گزارش شده و کشور‌هایی مانند آلمان، ایتالیا و بلژیک را متاثر کرده است. در غرب استرالیا نیز موج گرمای نادر بهاری با دمای حدود ۴۰ درجه سانتی‌گراد، آتش‌سوزی‌های جنگلی، ویرانی خانه‌ها و تخلیه مردم از منازلشان را به همراه داشت.

دسامبر: مقام‌های دولتی تانزانیا اعلام کردند که سیل و رانش زمین در شمال تانزانیا جان ۴۷ نفر را در پی باران سیل‌آسا گرفت. همچنین گرمای بی‌سابقه بخش‌هایی از استرالیا را درنوردید و دما تقریبا ۱۵ درجه بالاتر از میانگین دمای ماه دسامبر برای سیدنی بود.

اسپانیا نیز رکورد گرم‌ترین ماه دسامبر را با دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد تجربه کرد که برگزاری ورزش‌های زمستانی را با چالش مواجه کرد. در همین حال، این هفته در بریتانیا یک طوفان نادر بخش‌هایی از منچستر را درنوردید و به حدود ۱۰۰ خانه خسارت زیادی وارد کرد.

 

منبع: اعتماد آنلاین

برچسب ها: اب و هوا سیل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر