کد خبر: ۳۳۲۲۶
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰

آیا می‌توان تحمل بدن در برابر گرما را بالا برد؟

مناطق گسترده‌ای از جهان تابستان پرحرارتی را می‌گذرانند. ماه ژوییه امسال گرم‌ترین ماه تاریخ زمین ثبت شده و موج‌های گرمایی جدید در راه است. هراس از گرمازدگی و مرگ‌ومیر ناشی از آن نیز به نگرانی‌های موجود دامن زده است.
آیا می‌توان تحمل بدن در برابر گرما را بالا برد؟

مخاطب 24- دانشمندان بر این باورند حتی کسانی که پیش‌تر با این نوع گرمای شدید را مواجه نشده‌اند نیز توان سازگاری با این گرما و تحمل آن را دارند.

به گزارش نشریه واشینگتن‌پست، یافته‌های اخیر دانشمندان تایید می‌کند بدن در شرایط مناسب، گرما را به‌خوبی تحمل می‌کند، اما عادت کردن به گرمای زیاد زمان می‌برد و نباید صرفا با بیرون رفتن در اوج گرما، این کار را تسریع کرد. به‌عبارت دیگر، کسی که در معرض هوای گرم‌تری قرار دارد و بدنش به آن دما عادت ندارد، ممکن است به بیماری‌های مرتبط با گرما مبتلا شود.

عادت به گرما

بهترین راه افزایش تحمل بدن در برابر گرما این است که در بازه‌های زمانی کوتاه خود را در معرض گرما و رطوبت قرار دهیم و به‌تدریج این مدت‌زمان را افزایش دهیم. این فرایند سازگاری با گرما نام دارد.

زمانی که بدن را به‌تدریج در معرض گرما و رطوبت کنترل‌شده قرار دهیم، به‌ویژه زمانی که فعالیت بدنی هم انجام می‌دهیم، این امر باعث سازگاری فیزیولوژیکی می‌شود، توان بدن برای مقاومت در برابر گرمای شدید را بالا می‌برد و به کاهش خطر بیماری و مرگ ناشی از گرما منجر می‌شود.

چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟
در این حالت، با افزایش حجم پلاسما، حجم خون افزایش می‌یابد. به این ترتیب، قلب لازم نیست برای پایین آوردن دمای بدن، بیشتر کار کند و بدن مایع بیشتری برای تعریق دارد، راهکاری حیاتی که باعث خنک شدن بدن می‌شود. همان‌طور که بدن به گرما عادت می‌کند، به‌شکل کارآمدتری عرق می‌کنید و به این ترتیب، الکترولیت‌های بدن حفظ می‌شود.

برخی از ویژگی‌های سازگاری با گرما، حفظ ضربان قلب و دمای درونی پایین‌تر و نیز تعریق بیشتر به‌ویژه روی بازو و ساق پا است.

افرادی که بیشتر عمرشان را در محیط‌های گرم گذرانده‌اند، در این شرایط به سازگاری رسیده‌اند، اما کسانی که در محیط‌های خنک‌تر زندگی می‌کنند می‌توانند با برخی آموزش‌ها، به این سازگاری برسند. به گفته کارشناسان، معمولا حدود یک تا دو هفته طول می‌کشد تا این افراد به دمای بالا عادت کنند.

تحمل گرما را چطور بالا ببریم

پیش از شروع یادتان باشد که توان بدن برای سازگاری با گرما تحت تاثیر عواملی مانند سن، وضعیت سلامت و بیماری‌های زمینه‌ای، و مصرف دارو‌های خاص قرار می‌گیرد. بهبود تناسب اندام و آب‌رسانی به بدن نیز به تحمل گرما کمک می‌کند.

کارشناسان روش‌هایی را برای رسیدن به سازگاری بهینه معرفی کرده‌اند:

۱. به‌تدریج بدن را به گرما عادت بدهید. کسانی که آمادگی کمتری دارند و بدنشان اصلا به گرما عادت ندارد، بهتر است با روزی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شروع کنند و هر روز پنج دقیقه به آن اضافه کنند و هم‌زمان فعالیت بدنی سبک مانند پیاده‌روی داشته باشند.

۲. حرکت کنید. انجام فعالیت بدنی هنگام قرار گرفتن در معرض گرما مهم است، چون تاثیر آن را بیشتر می‌کند.

۳. به بدنتان گوش کنید. اگر بدن می‌گوید بیش‌ازحد گرم شده است و حالش خوب نیست، بهتر است تمرین را متوقف کنید. گاه میزان گرما و رطوبت به حدی می‌رسد که سازگاری با آن حتی برای افراد سالم نیز خطرناک است.

۴. استراحت کنید. بدن برای رهایی از فشار گرما به زمان نیاز دارد، بهتر است با خوابیدن در محیطی خنک این امکان را فراهم کنید. بدون این کار، بدن در مواقع بعدی در مقابل گرما انعطاف‌پذیری کمتری خواهد داشت و خطر ابتلا به گرمازدگی افزایش می‌یابد.

از تهویه درست غافل نشوید

بسیاری از مردم تصور می‌کنند استفاده از دستگاه تهویه مطبوع سازگاری منفی با موج گرما است. اما این بهترین راه برای عبور از موج گرما است؛ بنابراین، بهتر است در مکان‌های مجهز به تهویه مطبوع بیشتر وقت بگذرانید و با بیرون رفتن منظم خود را به گرما عادت بدهید.

 

منبع: ایرانا

برچسب ها: گرما
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد! قبل از مذاکره دوم، ویتکاف با رییس سازمان جاسوسی موساد دیدار دارد!
منابع آگاه از ملاقات و رایزنی مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده با مقامات ارشد رژیم صهیونیستی یک روز قبل از آغاز دور دوم مذاکرات میان ایران و آمریکا خبر دادند.
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری
بازدید معاون استاندار تهران از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای کنارگرد شهرستان ری معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری در جریان سفر به بخش فشافویه، از بقعه شیخ کلینی و کاروانسرای تاریخی کنارگرد بازدید کرد
کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه کتیبه سه زبانه خشایارشا در وان ترکیه
شهر وان در شرق کشور ترکیه یکی از شهر‌های باستانی است که طی قرون مختلف و به واسطه محل ژئوپولیتیکش از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است. مردم این شهر به زبان کردی تکلم می‌کنند و جمعیتی بالغ بر ششصد هزار نفر را در خود جای داده است. شهر وان در گذشته محل زندگی ارمنیان بوده است. قدمت این شهر به یونان باستان باز می‌گردد و معروفیت آن به دریاچه زیبای آن به عنوان بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه است که به خاطر املاح آن اغلب به رنگ سبز سیر دیده می‌شود.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود محمد هاشمی: ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا بود
یک فعال سیاسی، تاکید کرد: مذاکرات با آمریکا در عرض یک روز تاثیر خود را بر بازار ایران گذاشت و به نوعی جمهوری اسلامی توانست در دور اول مذاکرات به آنچه که می‌خواهد دست پیدا کند.
نمایش تجهیزات دفاعی ارتش در رژه ۲۹ فروردین ماه نمایش تجهیزات دفاعی ارتش در رژه ۲۹ فروردین ماه
همزمان با رژه ۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ و گرامیداشت روز ارتش، برخی از تجهیزات این نیرو از جمله از قدرت پهپادی، دستاورد‌های تجهیزاتی بومی با شرکت یگان‌های محمول و خودرویی در تهران و مراکز استان‌ها به نمایش گذاشته شد.
پزشکیان: نیرو‌های مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح است پزشکیان: نیرو‌های مسلح پشتوانه ایران برای ایجاد صلح است
رئیس‌جمهور در رژه روز ارتش ضمن تاکید بر نقش نیرو‌های مسلح در ایجاد بازدارندگی و قدرت برای جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان تصریح کرد: وجود این عزیزان باعث شده که ما در منطقه با قدرت بتوانیم حرف‌ها و گفت‌و‌گو‌های خود را در ایجاد ارتباط، صلح و آرامش با قدرت اعمال کنیم
برگزیده
قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است
رئیس قوه قضاییه گفت: بسیاری از ترک فعل‌ها در زمره جرایم نمی‌گنجند و ما نمی‌توانیم در قبال آنها ورود قضایی داشته باشیم.
راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی راهنمای جدید گوگل برای استفاده بهتر از هوش مصنوعی
راهنمای جدید گوگل برای مهندسی دستور، منبعی بی‌نظیر برای هر کسی است که می‌خواهد از ابزار‌های هوش مصنوعی مانند Gemini بهترین نتیجه را بگیرد.
ساخت جنگلی کوچک و زیبا در آپارتمان چطور؟ ساخت جنگلی کوچک و زیبا در آپارتمان چطور؟
زندگی آپارتمان نشینی یکی از متداولترین نوع زندگی در دنیای امروزی است. در محیط شهری، زندگی در خانه‌های ویلایی که امکان پرورش گل و گیاه در حیاط خانه مقدور است، رویایی است که برای همه مقدور نیست. با این وجود میل به پرورش گل و گیاه در درون همه وجود دارد. ما شما را راهنمایی می‌کنیم که در آپارتمان خود حتی اگر تراسی ندارید گیاه خانگی خود را داشته باشید.
صفحه خبر بالای تصاویر