کد خبر: ۳۲۰۸۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۴

تجارت جهانی در آبراهه‌های کلیدی در خطر است

هدایای کریسمس امسال به دلیل خشکسالی در پاناما و حمله به کشتی‌ها در نزدیکی کانال سوئز ممکن است به موقع نرسد.
تجارت جهانی در آبراهه‌های کلیدی در خطر است

مخاطب 24- فایننشال تایمز روز جمعه به نقل از صاحبان کشتی‌ها و اپراتور‌ها گزارش داد که اختلال در کانال‌های پاناما و سوئز (دو آبراهه تجاری کلیدی جهان)، زنجیره‌های تامین جهانی را تهدید می‌کند.

کانال پاناما، آبراهی به طول ۵۰ مایل (۸۰.۵ کیلومتر) که اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس را به هم متصل می‌کند، از خشکسالی رنج می‌برد که سطح آب را کاهش داده و منجر به کاهش ظرفیت عبور کانال شده است.

بر اساس گزارش گروه تحلیل تجاری MarineTraffic، در مقایسه با ۲۳۸ کشتی که در هفته اول دسامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) از آبراه عبور کردند، امسال تنها ۱۶۷ فروند از آن عبور کردند. به گفته مقامات کانال، بسیاری از کشتی‌ها مجبور شدند تا دو هفته برای عبور منتظر بمانند. این تنگنا باعث شده است که بسیاری از کشتی‌ها هزاران مایل را دور بزنند تا از تاخیر‌های پرهزینه جلوگیری کنند.

رولف هابن یانسن، رئیس گروه آلمانی Hapag-Lloyd، پنجمین مالک بزرگ کشتی‌های کانتینری جهان، به فاینانشال تایمز گفت: خشکسالی در کانال پاناما یک نگرانی جدی است. این شرکت پیشتر اعلام کرده بود که حداقل ۴۲ کشتی خود را از آبراه منحرف خواهد کرد.

در همین حال، نگرانی‌ها در اطراف کانال سوئز که دریای مدیترانه را به دریای سرخ متصل می‌کند، افزایش یافته است. پس از تشدید خصومت‌ها بین اسرائیل و حماس در غزه، شورشیان حوثی مستقر در یمن چندین حمله به کشتی‌های باری در دریای سرخ، در فاصله ۱۱۵۰۰ کیلومتری از کانال، در حمایت از حماس انجام دادند. کارشناسان هشدار می‌دهند که حملاتی که گفته می‌شود فقط به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل انجام می‌شود، می‌تواند عملکرد کانال را مختل کند.

هاپاگ-لویدز جانسن گفت: «اگر عبور از سوئز دشوارتر شود، ممکن است اختلالات جدی [در زنجیره تامین جهانی]ایجاد شود. کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که اختلالات حمل و نقل در نهایت منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود.

تحلیلگران هشدار می‌دهند که این وضعیت می‌تواند به ویژه در فصل جشن سال نوی میلادی امسال وخیم شود.

مارکو فورجیونه، مدیر کل مؤسسه صادرات و تجارت بین‌الملل بریتانیا، به فاینانشال تایمز گفت: «تدارکاتی وجود دارد که به موقع برای کریسمس اینجا نیستند. او افزود که اگر حملات در نزدیکی سوئز بدتر شود، ترکیب دو آبراه مسدود شده به طور همزمان برای تجارت جهانی "فاجعه بار" خواهد بود و خواستار تغییراتی در حمل و نقل بار شد.

او هشدار داد: «دولت و کسب و کار‌ها باید به دنبال این باشند که یک زنجیره تأمین انعطاف‌پذیر چه شکلی خواهد بود…، کار‌های کمی برای کریسمس می‌توان انجام داد. اما اگر کاری انجام نشود، من فکر می‌کنم در طول سال آینده خطر کمبود وجود دارد.»




منبع: راشاتودی

ترجمه: سلیم حیدری

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
صادق:تامین مسکن برای محرومان مورد تاکید رئیس‌جمهور است صادق:تامین مسکن برای محرومان مورد تاکید رئیس‌جمهور است
وزیر راه و شهرسازی گفت: تامین مسکن برای محرومان و کارگران مورد تاکید رئیس‌جمهور است و اقدامات لازم با همکاری وزارت صمت آغاز شده است.
تهران هم به پویش عدم سگ گردانی پیوسته است؟ تهران هم به پویش عدم سگ گردانی پیوسته است؟
سخنگوی شهردار تهران با اشاره به نارضایتی فزاینده شهروندان از سگ‌گردانی در بوستان‌ها، بر لزوم ایجاد پلیس تخصصی شهری برای ساماندهی این پدیده و حفظ حقوق عمومی تاکید کرد و گفت: با وجود نصب تابلو‌های هشدار دهنده در اغلب بوستان‌های پایتخت مبنی بر ممنوعیت ورود حیوانات، اما روند سگ گردانی در فضای عمومی ادامه دارد و این موضوع در برخی مناطق شهری، دغدغه‌ای جدی برای خانواده‌ها است.
سود بانکی ۳۰ درصد؟! سود بانکی ۳۰ درصد؟!
عملکرد ضعیف دلار و طلا برای سرمایه‌گذاران سنتی، یکبار دیگر به سود سپرده بانکی اهمیت داده است
راز ۱۵ ساله ای که ۲۰ هزار پوند اب خورد ! راز ۱۵ ساله ای که ۲۰ هزار پوند اب خورد !
پلیس بریتانیا به دنبال آن است که گره راز ناپدید شدن ۱۵ساله یک زن در بریتانیا را باز کند.
بابای مسی: الهلال مسی را می‌خواهد! بابای مسی: الهلال مسی را می‌خواهد!
طبق اعلام خبرنگار اسکای اسپورت صندوق سرمایه‌گذاری عربستان با پدر لیونل مسی برای انتقال این بازیکن به الهلال وارد مذاکره شده است.
ایران میز مذاکره را ترک نخواهد کرد ایران میز مذاکره را ترک نخواهد کرد
رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف یک محموله گوشی قاچاق با برند آیفون و شیائومی خبر داد و گفت: این محموله توسط شوتی‌ها به انباری در جنوب پایتخت آورده شده بود.
در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند! در مورد جزایر سه گانه ایرانی حرفی برای گفتن نمی‌ماند!
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد ادعا‌های مطرح‌شده در بیانیه پایانی اجلاس وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد: جزایر سه‌گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی جزو لاینفک سرزمین ایران است.
برگزیده
سود بانکی ۳۰ درصد؟! سود بانکی ۳۰ درصد؟!
عملکرد ضعیف دلار و طلا برای سرمایه‌گذاران سنتی، یکبار دیگر به سود سپرده بانکی اهمیت داده است
آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟ آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟
یک روزنامه آمریکایی مدعی شد رئیس جمهور آمریکا وضع هرگونه تحریم جدید علیه ایران را ممنوع کرده است.
رقابت نابرابر تاجران ایرانی در برابر عمانی‌ها رقابت نابرابر تاجران ایرانی در برابر عمانی‌ها
امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی بین ایران و عمان احتمالا کفه ترازو را به سمت عمانی‌ها سنگین‌تر کرده و اگر واردات کالا‌های عمانی با تعرفه کمتر به ایران وارد شود تولیدکنندگان ایرانی را در فضای رقابت نابرابر با عمانی‌ها می‌اندازد که نه تنها کمکی به بهبود وضع اقتصادی نخواهد کرد بلکه چالش‌های جدیدی برای برخی صنایع ایران ایجاد می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر