کد خبر: ۳۱۸۳۷
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۰

راهکار‌های طب ایرانی برای مهار خشم و افسردگی

پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه روزانه با حجم زیادی از اطلاعات روبرو می‌شویم که سلامتی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛ در عین حال راهکار‌های طب ایرانی برای کمک به حفظ سلامت روان از جمله مهار خشم و افسردگی را مطرح کرد.
راهکار‌های طب ایرانی برای مهار خشم و افسردگی

مخاطب 24- دکتر مهشید چایچی با بیان اینکه یکی از اثرگذارترین اصول سلامتی در طب ایرانی اعراض نفسانی است که مهم‌ترین آن‌ها خشم، شادی، ترس، هم، غم و خجالت است، گفت: در متون طب ایرانی در مورد تاثیر خوراکی‌ها، ورزش، آب و هوا و برخی عوامل دیگر بر سلامت روح و روان سخن گفته شده، اما باید بدانیم که حالات روحی و روانی ما با یک اتفاق یا دریافت یک خبر در لحظه می‌تواند کل سیستم عصبی بدن ما را تحت تأثیر قرار دهد.

او با بیان اینکه روزانه با حجم زیادی از اطلاعات روبرو می‌شویم که سلامتی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند، افزود: اخباری که از طریق فضای مجازی دریافت می‌کنیم تأثیر مستقیمی بر روح و روان ما دارند و گاهی اینقدر حجم اخبار زیاد است که باعث احساس خستگی و خمودگی در ما می‌شود.

این پزشک و متخصص طب ایرانی برای کنترل این مسئله، توصیه کرد: بهتر است کسانی که با کوچک‌ترین خبر بد بهم می‌ریزند و خواب‌شان نمی‌برد یا علائم جسمی دیگری پیدا می‌کنند، فضای مجازی و اخبار دریافتی را مدیریت کنند، روزه خبر بگیرند، تنها به دنبال خواندن اخبار بد نباشند و در کنار آن‌ها اخبار امیدبخش را نیز بخوانند و روزانه ساعات طولانی را به خواندن اخبار اختصاص ندهند.

او افزود: اگر کسی ناخواسته در معرض اخبار بد قرار گرفت با تمرین تنفس طبی به صورت دم و بازدم‌های عمیق و نرمش‌های کششی می‌تواند اثرات اخبار بدن بر بدن را کنترل کند. همچنین ورزش‌هایی مانند شنا و یوگا و تای چی هم برای کاهش اثرات اعراض نفسانی مناسب هستند.

چایچی ادامه داد: در کنار آن می‌توان از تدابیر غذایی طب ایرانی برای تعدیل اعراض نفسانی استفاده کرد. افرادی که دارای مزاج گرم هستند از خوردن زیاد ادویه‌های بسیار گرم مانند زنجبیل، دارچین، فلفل و خردل یا خرمای خشک، مغزیات، سیر و پیاز تند، چای و قهوه و نسکافه و یا خوراکی‌های گرم و چرب و شیرین مانند سوهان و حلوا ارده، شیرینی‌ها و سرخ کردنی‌ها خودداری کنند.

او در ادامه تصریح کرد: به این افراد در کنار پرهیز‌هایی که گفته شد، خوردن خیار، کدو، کاهو، گشنیز، هندوانه و مرکبات، شربت سکنجبین، شربت به لیمو، شربت آلبالو، آب انار ترش و شیرین، ماء الشعیر طبی، آبغوره و سرکه و آبلیموی طبیعی، دوغ و ماست و پنیر تازه، سوپ جو و آش رشته توصیه می‌شود.

او همچنین درخصوص تدابیر غذایی افرادی که مبتلا به غم و اندوه شدید، افسردگی و وسواس هستند، گفت: این افراد تا حد امکان از خوردن بادنجان، عدس، کلم، قارچ، گوشت گاو و گوشت‌های صنعتی مانند کالباس، سوسیس و همبرگر، ادویه‌های بسیار گرم مانند زنجبیل، دارچین، فلفل و خردل خودداری کنند و در عوض، خوردن فالوده سیب و گلاب، گوشت گوسفند، زرده تخم مرغ نیم برشت (عسلی)، شیر، فرنی، شیر برنج، سوپ جو و آش رشته، شیربادام، دمنوش به، دمنوش گیاه به لیمو، شربت گلاب با اندکی زعفران توصیه می‌شود.

این پزشک و متخصص طب ایرانی اظهار کرد: بوییدن و نوشیدن گلاب، بوییدن و خوردن سیب به ویژه سیب گلاب، دمنوش به، شربت تخم بالنگو با گلاب و زعفران، بوییدن اسطوخدوس و نوشیدن دم‌کرده آن (برای سرد مزاج‌ها) و بویین پرتقال و نوشیدن آب تازه آن (برای گرم مزاج‌ها) از مفرحات سودمندی هستند که اعراض نفسانی را تعدیل می‌کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، وی در پایان گفت: داشتن خواب خوب و کافی در زمان مناسب (حدود ساعت ۱۰ شب) هم بدن را برای تحمل در برابر حوادث و اخبار ناگوار کمک می‌کند. همچنین داشتن ارتباطات اجتماعی قوی و دوستان و خانواده همدل و همراه نیز می‌تواند به کاهش اثرات مخرب اخبار بد و ناگوار کمک کند و در نهایت در صورتی که فرد دچار مشکلات و آسیب‌هایی بود که زندگی عادی او را مختل کرده بود، لازم است حتما به روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کنند.

 

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها: طب ایرانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وام بازنشستگان هم به بازنشسته‌های سوگولی داده می‌شود؟ وام بازنشستگان هم به بازنشسته‌های سوگولی داده می‌شود؟
در حالی که وعده پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان با تبلیغات گسترده همراه بود، حالا اعلام شده بیش از ۵۵۰ هزار نفر از متقاضیان از فهرست دریافت این وام حذف شده‌اند؛ روندی که نه‌تنها با نارضایتی گسترده همراه شده، بلکه ضعف جدی در عملکرد صندوق بازنشستگی کشوری را در حوزه اطلاع‌رسانی، ثبت‌نام و حمایت واقعی از جامعه بازنشستگان نمایان کرده است
مگه میشه از ته دیگ سیب زمینی گذشت؟ می پرسی چرا؟ پس بخون! مگه میشه از ته دیگ سیب زمینی گذشت؟ می پرسی چرا؟ پس بخون!
به گفته کارشناسان، خوردن نان، سیب زمینی، ته دیگ و غلات و غذا‌های برشته از آن نظر مضر است که ماده سمی به نام ماده آکریل آمید در آنها تولید می‌شود، به گونه‌ای که در طولانی مدت می‌تواند یکی از دلایل ابتلای فرد به سرطان باشد
بالاخره با پاساژ علاءالدین چه می‌کنند؟ بالاخره با پاساژ علاءالدین چه می‌کنند؟
پاساژ پرخطر علاءالدین در چشم بر هم‌زدنی دود می‌شود، معاون شهردار تهران از تصمیمات جدید برای این پاساژ خبر می‌دهد.
دلیل نگرانی هواداران استقلال از نقل و انتقال‌ها چیست؟ دلیل نگرانی هواداران استقلال از نقل و انتقال‌ها چیست؟
باشگاه استقلال با یک ماموریت جدی و بزرگ برای تمدید قرارداد با بازیکنان شاخص خود مواجه شده است.
بانک مرکزی: رمزارز‌ها فقط با مجوز ما مجازند بانک مرکزی: رمزارز‌ها فقط با مجوز ما مجازند
در پاسخ به اظهارات اخیر معاون وزارت ارتباطات، بانک مرکزی با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که طبق قانون مصوب مجلس و ابلاغ رئیس‌جمهور، تنها مرجع مجاز برای صدور مجوز، نظارت و تنظیم‌گری بازار رمزارز‌ها در کشور، بانک مرکزی است.
پزشکیان: زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهیم ارزش آن را نمی‌دانند پزشکیان: زمانی که برق رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهیم ارزش آن را نمی‌دانند
رئیس جمهور گفت: سیاست و چشم انداز دولت این است که گرمایش و سرمایش خانه‌ها از برق تامین و گاز حذف شود، در نتیجه نیاز است در تمام زمینه‌ها از جمله پنل‌ها، تجهیزات و ذخیره سازی و مجموعه ابزار‌ها توسعه یابد.
افشاگری از فصل توافق ایران و آمریکا افشاگری از فصل توافق ایران و آمریکا
رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک مدعی شد که دستیابی به توافق قطعی احتمالی بین ایران و آمریکا تا پیش از تابستان غیرممکن است.
برگزیده
مگه میشه از ته دیگ سیب زمینی گذشت؟ می پرسی چرا؟ پس بخون! مگه میشه از ته دیگ سیب زمینی گذشت؟ می پرسی چرا؟ پس بخون!
به گفته کارشناسان، خوردن نان، سیب زمینی، ته دیگ و غلات و غذا‌های برشته از آن نظر مضر است که ماده سمی به نام ماده آکریل آمید در آنها تولید می‌شود، به گونه‌ای که در طولانی مدت می‌تواند یکی از دلایل ابتلای فرد به سرطان باشد
بیمه آسیا سوخت! بیمه آسیا سوخت!
دقایقی قبل ساختمانی در خیابان قرنی دچار آتش سوزی شده است
دلیل مرگ ۱۸ قلاده فوک خزری چه بود؟ دلیل مرگ ۱۸ قلاده فوک خزری چه بود؟
«تلف فوک خزری عمدتاً در بازه زمانی فروردین تا آبان‌ماه رخ می‌دهد. دلایل احتمالی تلفات شامل آلودگی‌های نفتی و صنعتی، کاهش منابع غذایی، بیماری‌های ویروسی مانند دیستمپر، گرفتار شدن در تور‌های صیادی، برخورد با شناور‌ها و آثار تغییرات اقلیمی خواهد بود.»
صفحه خبر بالای تصاویر