کد خبر: ۳۱۷۵۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۳

چرا بسیاری از مردان از دکتر فراری هستند؟

مطابق آمار‌ها مردان اغلب وقتی برای اولین بار به پزشک مراجعه می‌کنند که مشکلی برای سلامتی آن‌ها به وجود آمده باشد؛ امری که تشخیص دیرهنگام و پیچیده شدن پروسه درمان را در پی دارد.
چرا بسیاری از مردان از دکتر فراری هستند؟

مخاطب 24- بر اساس گزارش انستیتو ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه (INSEE)، ۸۸ درصد از زنان فرانسوی در سال ۲۰۱۹ به پزشک مراجعه کرده‌اند. این در حالی است که نرخ مراجعه مردان به پزشک در مدت زمان مشابه ۸۰ درصد بوده است.

این تفاوت در میزان مراجعه به دندانپزشکان نیز موضوعیت داشته است. در شرایطی که در این سال ۶۰ درصد زنان برای وضعیت دندان‌های خود به پزشک مراجعه کرده‌اند، این تعداد برای مردان تنها به ۵۴ درصد می‌رسد. درباره رجوع به پزشکان متخصص نیز آمار به گونه‌ای مشابه تکرار شده است؛ ۵۳ درصد از زنان در مقایسه با ۴۲ درصد از مردان.
محققان با این حال می‌گویند پس از سن ۶۵ سالگی، رفتار‌های سلامت‌جویانه مردان به رفتار‌های زنان نزدیک‌تر می‌شود.

کارول کلر، دانشیار دانشکده زیست‌شناسی و پزشکی لوزان سوئیس، به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «زنان بیشتر به پزشک مراجعه می‌کنند، زیرا تحت فشار اجتماعی شدیدی برای مواظبت از دیگران و از خود هستند.»

به گفته او، انتظار از مردان به طور سنتی این است که در مقابل درد تحمل بیشتری به خرج دهند و حتی امروزه نیز و علیرغم مدرن شدن جوامع، مریض شدن نوعی ضعف و «مرد نبودن» قلمداد می‌شود.

دکتر کلر می‌گوید مسائل تحول پیدا می‌کنند، با این حال تولید «پیش‌قضاوت‌های ناخودآگاه» در حین مراقبت از بیماران همچنان مشهود هستند: «این مساله به ویژه در اطفال قابل توجه است. جایی که ما متوجه شدیم کادر درمان و والدین راحت‌تر به یک دختربچه اجازه می‌دهند تا درد خود را بیان کند، در حالی که این قضیه در خصوص پسربچه‌ها دشوار بود.»

ناتالی باگوس، مدیر تحقیقات در مدرسه عالی مطالعات پاریس، با بیان این که تفاوت‌های جنسیتی در توجه به مسائل بهداشتی از همان دوران کودکی ایجاد می‌شود می‌گوید: «از طریق خانواده، مدرسه، همسالان و جامعه به کودکان ارتباط متفاوتی با بدن و سلامت را می‌آموزیم. این آموزه‌ها آنقدر سنگین هستند که بعد‌ها و علیرغم تغییرات در جامعه، همچنان برجا باقی می‌مانند.»

به گفته این جامعه‌شناس مساله این نیست که مردان لزوماً کمتر از زنان به سلامت خود اهمیت می‌دهند، بلکه مساله این است که آن‌ها به طور متفاوتی به این قضیه توجه می‌کنند. در واقع مردان به بدن به شکل «یک ابزار و ماشین» نگاه می‌کنند و به همین خاطر تا زمانی که عملکرد این ماشین خوب باشد، اختلالات یا علائم را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند یا توجهی به آن‌ها نمی‌کنند.

مردان غالبا زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که مشکلی برای سلامتی آن‌ها به وجود آمده باشد.
این در شرایطی است که کارشناسان می‌گویند اختلاف بین دو جنس نیز در میزان دسترسی به سیستم مراقبت‌های بهداشتی تاثیرگذار است.

در واقع زنان بین ۱۵ تا ۵۰ سال به دلیل برنامه‌های مرتبط با پیشگیری از بارداری، بارداری یا یائسگی دسترسی منظم‌تری به نظام سلامت دارند. الکساندر دلاتی، رئیس انجمن اورولوژی فرانسه، در این خصوص می‌گوید: «بر خلاف مردان، زنان از همان دوران جوانی به رفتن به پزشک عادت می‌کنند.»‌

برعکس، وقتی اغلب مردی برای اولین بار به پزشک مراجعه می‌کند «زمانی است که یک مشکل سلامتی در او ظاهر شده یا مقطعی است که در ۵۰ سالگی برگه احضار پزشکی برای انجام غربالگری روده بزرگ یا پروستات را دریافت کرده است».

به گفته این پزشک، بیماری‌های مردانه‌ای نظیر سرطان بیضه، سرطان پروستات، مشکلات ادراری یا نعوظ همچنان «تابو» به شمار می‌روند و این از عوامل عدم مراجعه به موقع به پزشک در مردان به شمار می‌رود. دکتر دلاتی، اما مردان را تشویق می‌کند برای رفتن به دکتر منتظر بروز مشکلات نباشند، چرا که تشخیص دیرهنگام درمان را پیچیده می‌کند.

عدم مراجعه مردان به پزشک تنها مختص بیماری‌های جسمی نیست و در زمینه بیماری‌های مرتبط با روان نیز آنان از رفتن به دنبال معالجه خودداری می‌کنند. ماتیلد بوردون، سخنگوی سازمان غیردولتی «موومبر» در فرانسه، در این باره می‌گوید: «مطالعات متعدد نشان می‌دهد که یک مرد نمی‌گوید چه زمانی حالش خوب نیست، زیرا نمی‌خواهد ضعف‌های خودش را بپذیرد.»
این در شرایطی است که مطابق آمارها، ۷۵ درصد از مرگ و میر ناشی از خودکشی در فرانسه را مردان تشکیل می‌دهند.

 

منبع: سلامت نیوز

برچسب ها: مردان پزشک
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
نگاهی علمی به تاثیر حمام یخ بر بدن انسان نگاهی علمی به تاثیر حمام یخ بر بدن انسان
برخی ادعا می‌کنند که حمام یخ می‌تواند با تاثیر معجزه‌وار سبب برطرف کردن بسیاری از مشکلات بدن انسان شود. در این مقاله نگاهی علمی به مشکلات و مزایای استفاده از حمام یخ خواهیم داشت.
مرکز بازپروری خرس سیاه آسیایی در کرمان راه‌اندازی می‌شود مرکز بازپروری خرس سیاه آسیایی در کرمان راه‌اندازی می‌شود
مدتی پس از انتشار گزارش‌هایی درباره وضعیت خرس سیاه آسیایی یا بلوچی در جنوب کرمان و ضرورت توجه بیشتر به این گونه در خطر انقراض، حالا محیط زیست استان می‌گوید قرار شده مرکز بازپروری و رهاسازی خرس سیاه در این خطه راه‌اندازی شود؛ خبر خوبی که می‌تواند نویدبخش رخداد‌های بسیار خوب‌تر دیگر نیز باشد.
وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله! وضعیت وخیم گوگوش ۷۴ ساله!
ویدیویی از مصاحبه گوگوش با شبکه سعودی ایران اینترنشنال منتشر شده که نشان می‌دهد این خواننده ۷۴ ساله وضعیت جسمی وخیمی دارد، اما نکته قابل تامل آنکه با این وضعیت کنسرت خداحافظی گذاشته است!
صعود رحمانی، فیروزپور و معصومی به فینال کشتی آزاد قهرمانی آسیا صعود رحمانی، فیروزپور و معصومی به فینال کشتی آزاد قهرمانی آسیا
۳ آزادکار ایران در ۵ وزن دوم رقابت‌های قهرمانی آسیا با شکست رقبای خود راهی فینال شدند.
فروش این کالا باید متوقف شود! فروش این کالا باید متوقف شود!
یکی از فروشگاه‌های اینترنتی در اقدامی عجیب محصولی را می‌فروشد که هشدار بستن کمربند را قطع می‌کند موضوعی که بازی با جان رانندگان است.
برگزیده
اقامه نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب
ویدئویی از برگزاری نماز عید فطر امروز دوشنبه ۱۱ فروردین‌ماه به امامت رهبر معظم انقلاب را در ادامه مشاهده می‌کنید.
معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند معما‌های عجیب مصر باستان که بالاخره حل شدند
تمدن مصر باستان مملو از شگفتی‌های خاص است که هنوز هم باستان شناسان را حیرت‌زده می‌کنند. هرچند امروز می‌خواهیم نگاهی به معما‌های مصر باستان داشته باشیم که پس از مدتی طولانی حل شدند.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر