کد خبر: ۳۰۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱

طالبان درباره حقآبه ایران بازی در می‌آورد

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: اینکه طالبان می‌گوید اکنون میزان آب کافی نیست، بازی آنهاست. آن‌ها بازی در می‌آورند و حقآبله ایران را نمی‌دهند.
طالبان درباره حقآبه ایران بازی در می‌آورد

مخاطب 24- موضوع حقآبه ایران از رود هیرمند همچنان ادامه دارد و مشخص نیست سرانجام طالبان واقعا حق ایران را می‌دهد یا نه؟ مسئولان این گروه به تازگی گفته‌اند که وقتی آب هیرمند به اندازه کافی رسید، حقآبه ایران را آزاد می‌کنند. حالا پرسش آن است که چه قدر به این دست از حرف‌ها می‌شود اعتماد کرد؟

ابوالفضل ظهره‌وند، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «در گذشته توافقی صورت گرفته بود که بر اساس آن این اجازه داده می‌شد که افغانستان از چابهار برای تجارت استفاده کند و چندهکتار زمین هم به آنها برای این منظور تخصیص داده شده بود تا دسترسی به آب‌های آزاد داشته باشند و تجارت کنند. البته محدودیت‌هایی برای جلوگیری از ورود مواد مخدر هم در بین بود. بنابراین این موضوع اساسا ارتباطی به موضوع آب هیرمند ندارد. مسئله حقأبه ایران از هیرمند موضوعی جداست که افغانستان در حکومت هر گروهی که می‌خواهد باشد، باید به ایران بدهد. جدول آبی هم وجود دارد و مشخص است فصول و حتی ماه‌های پرآب و کم‌آب چگونه است و ایستگاه آب‌سنجی هم وجود دارد. دیگر فرقی نمی‌کند در هریمند یک لیتر آب باشد یا هزار لیتر. مسئله این است که هرچه قدر باشد ایران باید سهم خود را ببرد. اینکه طالبان می‌گوید اکنون میزان آب کافی نیست، بازی آنهاست. آنها بازی در می‌آورند و حقأبله ایران را نمی‌دهند زیرا اگر واقعا می‌خواستند چنین کنند این حرف که فعلا آب کمی در هریمند است را نمی‌زدند».

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

او ادامه داد: «تیم دیپلماسی کنونی باید ببیند چه می‌دهد و چه می‌ستاند. باید دید دستگاه دیپلماسی دولت منافع ملی را چگونه می‌بیند. به باور من هزینه‌هایی که در قبال طالبان می‌پردازیم روزی انباشه می‌شود».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «اکنون سیل مهاجرین افغان به کشور وجود دارد. ما باید رفتار واحدی در قبال پناه‌جویان داشته باشیم. مثلا برخی کشورهای اروپایی اساسا پناه‌جوها را راه نمی‌دهند و برخی آنها را راه می‌دهند اما در کمپ نگهداری می‌کنند تا درباره‌شان تعیین تکلیف کنند که در نهایت به کشور مبدا برگردانند یا بپذیرایشان باشند. اما اصلا چنین قواعدی در کشور ما به ویژه در مواجه با افغان‌ها وجود ندارد».

ظهره‌وند در پایان گفت: «ما می‌توانیم بگوییم باشد افغان‌هایی که به ایران می‌آیند را می‌پذیریم اما امتیازاتی دریافت می‌کنیم؛ مثلا بگوییم معدن لیتیوم را می‌گیریم و کارهایش را هم خودمان انجام می‌دهیم و پنجاه‌-پنجاه حساب می‌کنیم؛ یا معدن آهن در هرات یا معدن طلا در بدخشان و... ما باید با این ادبیات با طالبان سخن بگوییم نه اینکه اجازه دهیم آنها در باره حقآبه ایران مذاکره کنند. مذاکره‌ای بر سر این موضوع وجود ندارد».

 

منبع: نامه نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل
در واپسین دقایق بازی سوپرگل انفرادی امیرحسین حسین‌زاده به ثمر رسید. بازگشت دراماتیک تراکتور، حسین زاده با چند دریبل و سپس شوت سرکش توپ را وارد دروازه الدحیل کرد تا تراکتور صاحب ۳ امتیاز حساس این بازی شود و صعودش به مرحله حذفی لیگ نخبگان را قطعی کند
فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند
ریکاردو ساپینتو تصمیم گرفت تا برای دیدار حساس برابر المحرق دو بازیکن کلیدی خود را به بحرین نبرد
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها طرح مطالعاتی رئیس قوه قضاییه برای بررسی امکان سپردن قضاوت به خانم‌ها
رئیس قوه قضاییه: دستگاه قضایی در عرصه مقابله با فساد و مفسد، به هیچ وجه گزینشی و تبعیض‌آمیز برخورد نمی‌کند، ما در قوه قضاییه متمرکز و معطوف بر انسداد زمینه‌ها، بسترهاو گلوگاه‌های فساد شده‌ایم.
اسکوچی، کی‌روش جدید! اسکوچی، کی‌روش جدید!
سرمربی سابق تیم ملی ایران در فصل ۰۵-۱۴۰۴ فوتبال ایران چهره‌ای جنجالی از خودش نشان داده است که قبلاً از او ندیده بودیم.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر