کد خبر: ۳۰۶۷۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۱

آیا اتحادیه بین‌المللی مخابرات می‌تواند استارلینک را به تغییر رفتار در ایران مجبور کند؟

اگرچه به استناد مصوبه اخیر اتحادیه بین‌المللی مخابرات، غیرفعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران که منابع غیررسمی از فعال بودن حداکثر ۱۵۰۰ دستگاه آن در ایران خبر می‌دهند، برای تضمین رقابت عادلانه در ارائه خدمات اینترنتی اقدامی ضروری است، اما این اتحادیه قدرت اعمال تحریم یا مجازات به دلیل پایبند نبودن را ندارد و به کانال‌های دیپلماتیک و منافع متقابل کشور‌های عضو متکی است.
آیا اتحادیه بین‌المللی مخابرات می‌تواند استارلینک را به تغییر رفتار در ایران مجبور کند؟

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران:آیا اتحادیه بین‌المللی مخابرات می‌تواند استارلینک را به تغییر رفتار در ایران مجبور کند؟
به گزارش سیتنا، طی روز‌های اخیر و همزمان با اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که «هیات مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (RRB)» شرکت SpaceX را مکلف به رعایت قوانین و مقررات کشورمان در ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای خود کرد، تنظیم‌کنندگان مقررات بین‌المللی هم از آمریکا و نروژ خواستند تا برای غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک که در داخل خاک ایران فعالیت می‌کنند، اقدامات فوری انجام دهند.

عیسی زارع پور در حاشیه جلسه هیات دولت روز چهارشنبه (دهم آبان ماه)، گفت: ما در گذشته نیز چندین بار اعلام کردیم که از فعالیت هر اپراتور و پلتفرمی که قواعد سرزمینی ما را بپذیرد استقبال می‌کنیم و این مسئله شامل شرکت اسپِیس‌ایکس هم که اینترنت ماهواره‌ای استارلینگ را ارائه می‌کند نیز می‌شود.

وی با اشاره به مصوبه اخیر هیات مقررات رادیویی جهانی درباره فعالیت اپراتور‌های اینترنت ماهواره‌ای افزود: بعد از برگزاری چهار جلسه در فواصل مختلف در نود و چهارمین هیات مقررات رادیویی مصوب کرد که شرکت‌های ارائه کننده خدمات اینترنت ماهواره‌ای مکلف به رعایت قواعد سرزمینی ایران هستند و بر همین اساس اگر این شرکت می‌خواهد در ایران سرویس ارائه کند باید با سازمان تنظیم مقررات ایران مذاکره کند.

در حالی که منابع خبری از فعال شدن بیش از ۱۰۰۰ و کمتر از ۱۵۰۰ دستگاه ماهواره استارلینک در ایران خبر می‌دهند، انجمن مقررات رادیویی اتحادیه بین‌المللی مخابرات اعلام کرد که غیرفعال کردن پایانه‌های استارلینک در ایران برای تضمین رقابت عادلانه در ارائه خدمات اینترنتی اقدامی ضروری است و استارلینک با فعالیت برخلاف این مقررات نسبت به سایر ارائه‌دهندگان خدمات در ایران برتری ناعادلانه‌ای کسب کرده است.

اتحادیه بین المللی مخابرات یک آژانس تخصصی سازمان ملل متحد است که مسئول حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این سازمان با شعار بهبود دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات برای جوامع محروم در سراسر جهان فعالیت می‌کند و انجمن مقررات رادیویی این سازمان می‌گوید که استفاده عادلانه، کارآمد و اقتصادی از طیف فرکانس رادیویی جهانی را تضمین می‌کند.

این انجمن اختیار دارد در مورد تخصیص فرکانس و مدار‌های ماهواره‌ای تصمیم‌گیری و اطمینان حاصل کند که این منابع به طور مسئولانه استفاده می‌شوند و تداخل مضر ایجاد نمی‌کنند. مقررات رادیویی به عنوان یک معاهده بین‌المللی کشور‌های عضو را به پایبندی به مفاد آن موظف می‌کند، اما سازوکار‌های اجرایی محدودی دارد و اجرای آن به همکاری کشور‌های عضو وابسته است؛ لذا باید گفت که اتحادیه بین المللی مخابرات قدرت اعمال تحریم یا مجازات به دلیل پایبند نبودن را ندارد و به کانال‌های دیپلماتیک و منافع متقابل کشور‌های عضو متکی است.

امیر لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیرامون احتمال غیرفعال کردن ترمینال‌های استارلینک در ایران با توجه به درخواست اتحادیه جهانی مخابرات به سیتنا گفت: باید بگویم که ما مایل نیستیم که سرویس دهی قطع شود، بلکه به دنبال افزایش تعداد ترمینال‌ها هستیم، اما در هر صورت آن‌ها نیز باید چارچوب‌های سرزمینی را رعایت کنند.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.