کد خبر: ۳۰۵۸۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۴

سقف سنی معلم شدن چند سال شد؟

از سال آینده برای نخستین بار جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی از طریق برگزاری آزمون اختصاصی «تربیت معلم» و مجزا از کنکور سراسری انجام می‌شود.
سقف سنی معلم شدن چند سال شد؟

مخاطب 24- براساس مصوبه «سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان» که اوایل امسال به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسید، وزارت علوم مکلف است با همکاری وزارت آموزش‌وپرورش، آزمون اختصاصی «تربیت معلم» را برگزار کرده و «نظام اختصاصی سنجش و پذیرش دانشجو ـ معلم» را با رویکرد استعدادیابی برای شغل معلمی و احراز شایستگی‌ها از طریق ارزیابی علمی، عمومی، تخصصی و سابقه تحصیلی، تدوین کند.

در واقع مسئولان مربوطه بر روی این امر اتفاق نظر دارند که علاوه بر اینکه برگزاری کنکور اختصاصی به کیفیت بخشی و ارتقای دانشگاه فرهنگیان کمک می‌کند، در عین حال اینگونه جذب معلم به مسیر اصلی خود یعنی «تربیت معلم» باز می‌شود و گزینش و انتخاب معلم اختصاصی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

آیین نامه برگزاری کنکور اختصاصی «تربیت معلم» نیز در ستاد ملی تعلیم و تربیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و قرار است در اردیبهشت ۱۴۰۳ برای نخستین بار کنکور «تربیت معلم» برگزار شود.

بلاتکلیفی سن ورود به دانشگاه فرهنگیان و سهم سابقه تحصیلی در کنکور تربیت معلم

با این وجود هنوز جزییات این کنکور اختصاصی اعم از ضریب دروس مورد امتحان، سهم سابقه تحصیلی در این آزمون، سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان و نحوه طرح سوالات مشخص نیست و گرچه جزییات آن به جلسات کارشناسی بین وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و سازمان سنجش موکول شده است اما همچنان خبری از این جزییات نیست.

همین ابهام در جزییات کنکور «تربیت معلم» منجر به بلاتکلیفی داوطلبانی شده است که تا دو هفته دیگر باید برای شرکت در این آزمون ثبت نام کنند اما هنوز حتی نمی‌دانند از لحاظ سنی مشمول ورود به دانشگاه فرهنگیان می‌شوند یا خیر؟.

سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان در دفترچه کنکور سراسری امسال ۲۴ سال عنوان شده بود، اما با رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تابستان امسال، این سقف سنی برداشته شد و قانونا دانشگاه فرهنگیان باید سقف سنی ورود دانشجو به این دانشگاه را از ۲۴ سال به ۴۰ سال تغییر می‌داد اما طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش از آنجایی که این رای پس از برگزاری کنکور ۱۴۰۲ صادر شده بود و عملا سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش با کمبود زمان و فرصت مواجه بودند، امکان اصلاح روندها برای کنکوری‌های ۱۴۰۲ وجود نداشت و کنکوری‌های امسال با همان شرط سنی ۲۴ سال وارد دانشگاه فرهنگیان شدند.

پیش از این مطرح شده بود که ممکن است از کنکور ۱۴۰۳ به بعد با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، سن ورود به دانشگاه فرهنگیان از ۲۴ سال کمتر یا بیشتر شود. با این حال همچنان صحبتی از مصوبه این شورا به میان نیست و متقاضیان شرکت در کنکور تربیت معلم ۱۴۰۳ بلا تکیلف‌ مانده‌اند!.

از سوی دیگر از سال ۱۴۰۲ به بعد سوابق تحصیلی دانش آموزان در کنکور سهم و تاثیر قطعی دارد، این سهم برای کنکور امسال یعنی سال ۱۴۰۲ و کنکور سال بعد ۱۴۰۳ تنها معطوف به نمرات سال آخر متوسطه یعنی پایه دوازدهم شده است اما در سال ۱۴۰۴ نمرات پایه­‌های یازدهم و دوازدهم و از سال ۱۴۰۵ به بعد بر اساس نمرات پایه­‌های سه سال آخر (دهم، یازدهم و دوازدهم) محسوب می‌شود.

همچنین تاثیر قطعی سابقه تحصیلی که برای کنکور امسال سهم ۴۰ درصدی داشت، در کنکور سال ۱۴۰۳ سهم قطعی ۵۰ درصدی و از کنکور ۱۴۰۴ به بعد سهم قطعی ۶۰ درصدی دارد.

قاعدتا در کنکور تربیت معلم نیز همانند کنکور سراسری، سوابق تحصیلی (نمرات امتحانات تشریحی نهایی) به صورت قطعی سهم خواهد داشت و سابقه تحصیلی هر داوطلب، میانگین وزنی نمرات دروس عمومی و تخصصی در هر رشته تحصیلی دوره دوم متوسطه (در نظام آموزشی جدید یا ۶-۳-۳) و یا دیپلم و پیش‌دانشگاهی (در نظام آموزشی قبلی) است؛ اما هنوز مشخص نیست سهم سوابق تحصیلی در نخستین آزمون تربیت معلم ۱۴۰۳ همانند آزمون سراسری ۵۰ درصد یا بیشتر است؟.

 

برچسب ها: تربیت معلم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟ پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟
‌می‌خواهید بدانید پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند در آسمان بمانند؟ در این مقاله به رکورد‌های شگفت‌انگیز و عوامل کلیدی در مداومت پروازی آنها می‌پردازیم.
شما به چه چیز فوبیا دارید؟ شما به چه چیز فوبیا دارید؟
آیا می‌دانستید فوبیا‌ها می‌توانند ریشه‌های عمیق و پیچیده‌ای در روان انسان داشته باشند؟ در اینجا با تعدادی از رایج‌ترین فوبیا‌های بشر آشنا شوید.
علی لاریجانی: آمریکا ایران را مجبور به تولید بمب اتمی نکند علی لاریجانی: آمریکا ایران را مجبور به تولید بمب اتمی نکند
علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود
دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی
حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خامنه‌ای با حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی دیدار و گفت‌و‌گو کرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را تهدید کرد سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را تهدید کرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از گزینه‌های بسیار بد ترامپ علیه ایران گفت
ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند
ارتش جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز ۱۲ فروردین اعلام کرد: اگر دشمنان دچار خطای راهبردی شده و تعرضی نسبت به سرزمین ایران اسلامی کنند، پاسخ سخت و پشیمان کننده دریافت خواهند کرد.
مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا
ولکان کوناک، خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرای کنسرت در جمهوری تُرک قبرس شمالی درگذشت.
برگزیده
پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟ پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟
‌می‌خواهید بدانید پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند در آسمان بمانند؟ در این مقاله به رکورد‌های شگفت‌انگیز و عوامل کلیدی در مداومت پروازی آنها می‌پردازیم.
شما به چه چیز فوبیا دارید؟ شما به چه چیز فوبیا دارید؟
آیا می‌دانستید فوبیا‌ها می‌توانند ریشه‌های عمیق و پیچیده‌ای در روان انسان داشته باشند؟ در اینجا با تعدادی از رایج‌ترین فوبیا‌های بشر آشنا شوید.
ایلان ماسک: مریخ بخشی از آمریکا خواهد بود ایلان ماسک: مریخ بخشی از آمریکا خواهد بود
ایلان ماسک، رئیس اداره بهره‌وری دولت دونالد ترامپ گفت: «شاید به مریخ بروم ولی آن هم بخشی از خاک آمریکا خواهد بود.»
صفحه خبر بالای تصاویر