کد خبر: ۳۰۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴

تصاویر ماهواره‌ای سازمان سیا، اسرار امپراتوری روم باستان و ایران را فاش می‌کند!

باستان شناسان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای سازمان سیا به اسرار جدیدی از امپراتوری روم باستان و ایران و عشایر عرب دست پیدا کرده‌اند!
تصاویر ماهواره‌ای سازمان سیا، اسرار امپراتوری روم باستان و ایران را فاش می‌کند!

مخاطب 24- باستان‎شناسان با استفاده از تصاویر یک برنامه جاسوسی که متعلق به آژانس جاسوسی سی آی ای آمریکا است، قلعه‌های عظیم‌الجثه باستانی را کشف کرده‌اند که می‌تواند مرزهای جدیدی را برای امپراتوری روم باستان ترسیم کند. این تصاویر باکیفیت توسط چندین ماهواره جاسوسی و در عملیات‌های نظامی Corona Project بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۲ و Hexagon بین سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۶ ثبت شده‌اند.

در این رابطه:

بیشتر بخوانید

تصاویر ماهواره ای سیا از مرزهای جدید امپراتوری روم باستان

تصاویر ماهواره‌ای سیا از قلعه‌های تاریخی روم باستان

عکس‌های ثبت شده توسط این دو ماهواره جاسوسی آمریکایی نشان می‌دهد که مرزهای امپراتوری روم باستان دائما در حال تغییر بوده و در مرزهای منطقه استراتژیک و مهمی به‌نام «هلال حاصلخیز» با عشایر عرب و ارتش ایران باستان در حال جنگ بوده‌اند. هلال حاصلخیز، نام بخش تاریخی در خاورمیانه است و شامل بخش‌های خاوری دریای مدیترانه، میانرودان و مصر باستان می‌شود.

قبل از انتشار این تصاویر، باستان شناسان بر این باور بودند که قلعه‌های رومی در سوریه و عراق کنونی، مرزهای دفاعی روم باستان را شکل می‌دادند. اما این اطلاعات تازه کشف شده این فرضیه را رد می‌کند و ثابت می‌کند که آن قلعه‌‌ها برای عبور امن مردم و کالاها بوده است.

اسرار امپراتوری روم باستان و ایران

در سال ۱۹۳۴، مطالعه‌ای توسط یک باستان شناس فرانسوی به‌نام «آنتوان پویدبارد» انجام شد که نشان می‌داد این قلعه‌ها خطوط دفاعی امپراتوری در برابر اشکانیان و ساسانیان هستند. اما حالا پس از یک قرن مشخص شده که این قلعه‌ها هیچ نقشی در دفاع از هجوم دشمنان نداشته‌اند.

«جسی کاسانا»، «دیوید گودمن» و «کارولین فروردا» از کالج دارتموث، محققانی بودند که روی این پروژه کار کرده‌اند و با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌های جاسوسی کرونا و هگزاگون ایالات متحده، مرزهای امپراتوری روم در همان مناطقی که پویدبارد در سال ۱۹۳۴ ترسیم کرده است را مجددا بررسی کرده و گسترش داده‌اند. مطالعه‌ای که این قلعه‌ها را جایی برای محافظت از کاروان‌های تجاری، تسهیل ارتباطات و تبادل فرهنگ می‌داند.

این قلعه‌ها که یک خط طولانی از شرق به غرب هستند، موصل را روی رودخانه دجله در شرق به حلب در غرب سوریه متصل می‌کنند. قلعه‌ها می‌توانند مرجع بسیار مهمی برای مطالعه در مورد امپراتوری‌های باستانی باشند. بسیاری از آن‌ها نشانگر شواهد اشغال چند صد ساله در قرن دوم تا ششم هستند. دوره‌ای که شاهد سقوط امپراتوری روم باستان و ظهور قسطنطنیه بودیم. یکی از محققان این پروژه می‌گوید که طیف گسترده‌ای از قلعه‌ها در قرن ششم میلادی به مکان متروکه‌ای تبدیل شده بود و عملا هیچ کارایی نداشتند.

اسرار امپراتوری روم باستان و ایران

در گزارش جدید این محققان آمده است که مقیاس قلعه‌های جدید کشف شده در برخی موارد به‌طرز شگفت‌انگیزی بزرگ است و طول اضلاع آن‌ها به ۲۰۰ متر می‌رسد! متأسفانه جنگ‌هایی که امروزه در این مناطق شکل گرفته، انجام پروژه‌های تحقیقاتی حضوری در این مکان‌ها را دشوار کرده است. با این حال استفاده از تصاویر ماهواره‌های جاسوسی می‌تواند کمک شایانی به کشفیات جدید کمک کند. تصاویر ماهواره‌ای جاسوسی متعلق به دوران جنگ سرد، این روزها به منابع ارزشمندی برای تحقیقات باستان شناسی تبدیل شده‌اند.

 

منبع: گجت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟ دلیل جدایی کریم بنزما از رئال مادرید چه بود؟
مهاجم الاتحاد عربستان باشگاه کنونی خود را با رئال مادرید مقایسه و دلیل جدایی‌اش از کهکشانی‌ها را اعلام کرد.
مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود مادر هویدا: آرزو دارم نخست‌وزیر داماد شود
سال‌ها بود که آرزوی انجام مراسم حج را داشتم ولی توفیق نمی‌یافتم تا روزی که امیرعباس (نخست‌وزیر) لباس نخست‌وزیری به تن کرد
کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟ کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند؟
اگر می‌خواهید بدانید کدام کشور‌ها بیشترین تعداد موشک‌های هایپرسونیک را در اختیار دارند، در ادامه با ما همراه باشید. این موشک‌ها با سرعت و قابلیت مانور بسیار بالا، چالش‌های جدی برای سیستم‌های دفاعی ایجاد می‌کنند.
مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری مشاهده خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری
علی زاهدی رییس منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی قیصری چهارمحال و بختیاری موفق به ثبت تصاویری از خرس قهوه‌ای شد.
تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون
پژوهشگران برای بیمارانی که تفکر و حافظه‌شان دچار مشکل است، نوعی آزمایش خون طراحی کردند تا مشخص شود آن‌ها به آلزایمر مبتلا هستند یا خیر و در صورت ابتلا به این بیماری، پیشرفت آن چه میزان بوده است.
درمان سرطان با تخم مرغ! درمان سرطان با تخم مرغ!
محققان روش جدیدی برای یافتن درمان مناسب برای بیماران جوان مبتلا به سرطان ابداع کرده‌اند.
برگزیده
تهرانی‌ها حواسشان باشد تهرانی‌ها حواسشان باشد
معاون بهره‌برداری از سیستم‌های حمل و نقل و محدوده‌های ترافیکی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران از اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوای پایتخت از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه روز شنبه (۱۶ فروردین ماه) خبر داد.
چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟ چند نفر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باخته‌اند؟
رئیس پلیس راهور فراجا از آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی به سمت شهر‌های مبدأ خبر داد و گفت: در تصادفات ۲۰ روز اخیر در کشور ۸۳۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند.
تاریخ و جزئیات ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ تاریخ و جزئیات ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴
مرحله دوم ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ فردا، ۱۶ فروردین ماه جاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر