خرمالو برای سرماخوردگی، سرفه و تب خوبه یا ضرر داره؟
مخاطب 24- خرمالو نام مستعار زیادی دارد: “سیب مشرق زمین”، “میوه خدایان”، “آب نبات طبیعت” و غیره. این میوه در اصل از چین میآید، اما انواع دیگری از آن نیز وجود دارد. در حالی که خرمالو یک خوراکی عالی برای میان وعده ها، سالادها، اسموتیها و دسرها است، اما فواید سلامتی زیادی نیز دارد. به همین دلیل است که مصرف خرمالو برای تقویت بدن و مقابله با برخی بیماریها توصیه میشود.
آیا خرمالو برای سرماخوردگی، سرفه و تب خوب است؟
خرمالو منبع عالی ویتامین C است که مسئول تقویت سیستم ایمنی بدن شما است. ویتامین C به محافظت از شما در برابر سرماخوردگی کمک میکند. خوردن خرمالو ممکن است به تقویت ایمنی کمک کند زیرا سرشار از اسید اسکوربیک (ویتامین C) است. یک عدد خرمالو ویتامین C کافی برای یک روز را تامین می کند. مطالعات نشان می دهد که اسید اسکوربیک ممکن است سیستم ایمنی را با افزایش تولید گلبول های سفید بهبود بخشد.
این سلول ها خط دفاعی اولیه بدن در برابر عفونت های ویروسی، میکروبی، قارچی و سایر سموم هستند. این میوه پاییزی سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین های A، ویتامین های گروه B، C، آهن، کلسیم، فسفر، منگنز، ید و سایر عناصر مفید دیگر است. این محصول به مبارزه با خستگی زمستانی، تحریک بازسازی سلولی، عادی سازی فشار خون، بهبود بینایی و وضعیت پوست کمک می کند.
خرمالو شیرین، قابض و خنک است، ریهها را مرطوب میکند و به کاهش گرمای بیش از حد و مخاط کمک میکند. آنها به مقابله با آب و هوای خشک یا شرایط خشک در بدن مانند تشنگی یا سرفه خشک کمک میکنند. سرفه و خس خس و آسم را اغلب میتوان با وارد کردن خرمالو به رژیم غذایی کاهش داد.
به غیر از میوه، نوشیدن چای از ساقه و برگ میتواند به تسکین سرفه کمک کند. هیچ کس نباید بیش از سه غذا در یک زمان بخورد زیرا حاوی انرژی “سرد” زیادی است.
فواید خرمالو برای سرماخوردگی، سرفه و تب
خرمالو برای بیماریهایی مانند آنفولانزا، سرفه، سرماخوردگی و سرماخوردگی مفید است. از جمله فواید خرمالو برای سرماخوردگی عبارتست از:
- برای کاهش تب مفید است. کسانی که تب بالا دارند به راحتی می توانند مصرف کنند.
- خرمالو سرشار از انرژی یین سرد است و بنابراین در دفع گرمای بیماری زا قوی است.
- خرمالو با دارا بودن ترکیبات فلاونوئیدها با التهابات ناشی از سرماخوردگی مقابله میکند.
- خاصیت ادرار آور دارد و موجب پاکسازی و تعادل دمای بدن میشود.
- حاوی مقدار زیادی ویتامین C است. 100 گرم خرمالو 12.5 درصد از نیاز روزانه بدن انسان به ویتامین C را تامین میکند.
- وقتی در ماههای زمستان مصرف شود به عنوان خلط آور استفاده می شود.
- نوع رسیده و خشک شده خرمالو برای برونشیت مفید است.
آیا خرمالو برای سرماخوردگی مضر است؟
در واقع هیچ خواص مضری از خرمالو برای سرماخوردگی مشاهده نشده است، با این حال افرادی که دچار حساسیت به خرمالو یا آلرژی فصلی هستند، ممکن است لازم باشد در مصرف آن احتیاط کنند.

نوشیدنی آرام بخش خرمالو برای سرماخوردگی و سرفه
سرفه واکنشی به یک عامل محرک مانند عفونت تنفسی یا آلرژن است که تولید مخاط را در مجاری تنفسی تحریک میکند، رفلکس سرفه بخش مهمی از سیستم دفاعی بدن است و میتواند خشک و گزگز یا مرطوب باشد و با خلط مولد باشد. اغلب سرفه یک پاکسازی ساده گلو یا به دلیل یک سرماخوردگی ساده است، اما سرفه مداوم میتواند نشان دهنده مشکل جدیتری باشد. محرکها میتوانند هوای سرد، مرطوب یا حتی آلودگی هوا یا دود باشند.
روش تهیه یک نوشیدنی مفید که ترکیبی از خرمالو و سایر موادی که برای سرفه عالی هستند، را ارائه می کنیم. فواید ترکیبات این نوشیدنی عبارتست از:
- خرمالو برای سرماخوردگی و تقویت بدن مفید است.
- زنجبیل گرم کننده است و خلط را تغییر میدهد.
- دارچین شیرین، تند و گرم کننده است و از ریهها حمایت می کند.
- عسل خشکی را مرطوب می کند و به سرفه خشک کمک می کند.
- لیموترش خاصیت ضد عفونی کننده، ضد میکروبی و خلط زدایی آن را برای سرفه مفید می کند.
مواد لازم:
این ترکیبات نوشیدنی مورد نیاز برای 2 تا 3 وعده را فراهم میکند.
- 1 عدد خرمالو متوسط تا بزرگ، گوشت ژلهای یک خرمالوی بسیار رسیده را با قاشق بیرون بیاورید.
- معادل 2.5 سانتیمتر زنجبیل پوست کنده و خرد شده
- دارچین دو یا چند داش برای طعم دادن
- 1-2 قاشق غذاخوری عسل یا به مزه
- معدل 3 لیوان آب
دستورالعمل:
همه مواد را بجوشانید تا طعم ها با هم ترکیب شوند، مخلوط شوند، اجازه دهید آب اضافی تبخیر شود! گرمای حاصل از زنجبیل و دارچین آن را برای روزهای زمستانی مناسب میکند یا میتوانید در هر زمان از این نوشیدنی تند شیرین لذت ببرید.
سخن آخر
همانطور که در این مطلب از آلامتو مطالعه کردید خرمالو برای سرماخوردگی، سرفه و تب خوب است. اما مطمئن شوید که فقط از خرمالوهایی استفاده کنید که کاملا رسیده، بسیار نرم و ژلهای مانند هستند، در غیر این صورت میوه قابض خواهد بود.
منبع: آلامتو
